papanoiu Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Am constatat la unele difuzoare aparent identice o diferenta enorma la greutatea totala. Ca si exemplu, ma refer la difuzoarele monacor SP8-150PRO care are o greutate de 1,9Kg si la monacor SPA-8PA care cantareste 3,1Kg, bine acesta din urma are magnetul cu 200 grame mai greu, dar totusi diferenta de 1Kg in plus de unde oare vine ? Link spre comentariu
tudoraudio Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 De la magnet si piesele polare.Primul are diametrul magnet 120mm pe cind al doilea 130mm. Link spre comentariu
papanoiu Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Pai diferenta dintre magneti este de doar 200 grame, restul de 1Kg nu cred ca provine doar de la piesele polareLa un calcul (diametru/masa) diferenta pieselor polare ar fi de 165 grame, tot raman ~ 0.8Kg diferenta !!! Link spre comentariu
papanoiu Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Da, la asta nu m-am gandit.Probabil au folosit alt tip de aliaj.Multumesc. Link spre comentariu
papanoiu Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Nu m-am referit la aluminiu, nu cred ca au folosit acest metal la difuzor de 50 euro ci ZAMAC, care e un aliaj. Link spre comentariu
papanoiu Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Tu mi-ai dat raspunsul la intrebare, restul afirmatiilor mele sunt doar simple presupuneri. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 nu se fac sasiuri din fonta ca ar iesi f grele si nici din al chior ca nu are rezistenta ,sunt aliaje Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum