MishuL Postat Octombrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Duamneee, alti nebuni! Lasa ca si eu sunt la fel, da' pe auto. Am broaste (folsvaghanuri d'alea rotofeie), am Trabanturi, am Oltcituri, (pluralul nu e pus din greseala!), am Ford din '73, Moskwich 1500, am bus VW de-ala de hippiot, am si plastice- ultima intrare, alaltaieri, Twingo'matic la 200 euro- din pacate cu cutia tutufa (la banii astia... ) in rest impecabil- ce provocare!Acum o luna, cand m-am intors din Francia, ce gasesc pe holul blocului? Sa'nnebunesc! Un Cromatic, un Telecolor si un Diamant cat-o-fi. Ale MELE. Stateau intr-un colt in camera "mea" de la maica-mea si a gasit-o curatenia. I-am zis: iti dai seama ca daca dispareau de-acolo, erai dead meat? Cand ma uit... coana mare se luptase cu ele si le tarase prin casa (parchet, mozaic) pe o laterala. Am luat shpreiul de mobila, i l-am pus in mana si i-am zis: sa fie LUNA, cum au fost, al'fel iti zboara veioza pe geam! Veioza= o prostie de se cheama Bioptron, un reflector cu niste geamuri de diverse culori. O tzapa din ciclul Torserului lu' Oreste da' muuuuuuuuuuuuuuuult mai scump- 1500 E!!!!! A vreut sa vanda pt lampadar o icoana primita de mine de la o matusa, face cam 500E, am venit odata din Franta si nu mai era pe perete. M-am dus ca balauru' la mag de antichitati si am adus-o inapoi. Daca se vindea cred ca... ma rog.Sa revenim. Da coana mare cu zamarca ceroasa din spray, mai dau si eu- evident, le bagasem la loc in casa. Dupa cateva zile, hai sa le duc undeva la tara (nu la mine, la un amic, la 15 km de moshia mea). Iau cromaticu' in brate, ma duc spre lift, a dracu' ceara ce sa faca si ea? Ce stie mai bine- aluneca. Si trooosc cu televizoru' pe genunchiul stang, pe care acum cativa ani buni am pus si o caroserie de broasca. Numa' ce nu ma mai durea de putina vreme. Taman bine, durerea a revenit.In fine, am ajuns cu ele acolo la tara si am si pus in functiune Telecolorul. In locul unui 37 cm de plastic, Orion parca. La ala ma tot chinui cu antena (un cerc de-ala de bulgari, pus in casa la geam- asta este, nu-i la mine acasa) sa prind semnal cat de cat ca sa am si sonor. Cu Telecolorul- parfum. Plus ca nu mai scot ochii ca la melc sa vad ecranul ala mititel cand stau in vf patului.Aaaa! O intrebare. De ce am sonor doar pe TVR2 si nu si pe TVR1? Au schimbat astia norma de sunet? Mentionez ca la mine la mosie, tot in zona aia, am un Cromatic care are sunet si pe 1, si pe 2 (atat se prinde cu astea vechi; plasticele prind si Antena1 si, parca, B1). As pune eu antena mai sus (casa este in valea f larga a unui rauletz, sub nivelul campiei din jur) dar am o jena de traznet...Si daca tot veni vorba, stie cineva pe-aici pe forum unde gasesc un topic gen "Trasul in banda pentru to(n)ti"? Ca am cateva TV-uri aduse din Francia la care n-am sunet. Am mai pus eu odata, demuuult, un montajel de-ala intr-un TV, dar oricum tot "tinut de mana" pe forum. Si aveam si schema aparatului, am impresia ca era un alb-negru pe integrate. Ce vremuri....Moaaama ce post-fluviu. Scuze. Eram nevorbit, bag seama Link spre comentariu
MishuL Postat Octombrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2013 Hopaaa! Nu stiam ca se ezista asa ceva. Cat costa si de unde?Cum se face, pui TV-ul pe un canal anume si gata? La astea cu rotactor ma refer.Prin anii '90 au cumparat ai mei de la firma se cablu o dracie ca sa poti prinde hiperband-ul cu TV-uri de-alea vechi, cu carcasa din lemn. Are o claviatura cu 12 butoane parca, si un butonel de care dai ca sa ai de fapt 36 de posturi. Claviatura era prin cablu, desigur. O antichitate adusa de pe la f'o firma de cablu de pe afara.Tre' sa fie pe undeva, sa-l caut. Link spre comentariu
gavanescu Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Doamne, ce oameni (femei)!!!A mea sotie si mama, vor sa ma dea afara pentru zece-cinspe tranzistoare (radio) si doua lampase care-si fac datoria mai mult ca ele... Oooffff...Va saluta Nicu (al batran) si Stefan, viitor electronist! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Din pacate , norma de sunet la francezi este total diferita , pe vremuri ( anii '80 ) era parca pe 5,5 MHz , modulatie AM ( SECAM B si H ) .La noi , Cromatic / Telecolor erau bistandard : 5,5 MHz ( CCIR ) si 6,5 MHz ( OIRT ) dar cu modulatie FM , analogic mono , o singura subpurtatoare sunet .Au existat unele TV Philips ( multistandard , multisistem , dar fara NTSC ) care stiau si AM si FM pe sunet ... erau folosite in tarile cu apa calda . Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Norma de sunet a francezilor avea F. intermediara sunet de 6 Mhz, din cate stiu eu erau singurii din Europa cu aceasta valoare, dar e posibil sa ma insel...In alta ordine de idei , citind topicul asta, mi-am adus aminte de experientele facute pe TV-ul Rubin 102 ca sa invat meserie prin '78-asta pe ascuns ca daca ma vedea tata ma transformam in OZN...si , mai recent, de cele 11 bucati TV-uri din titlul topicului dezmembrate din cauza lipsei de spatiu...au scapat doar doua Sporturi pt. ca ma gandisem sa le transform in osciloscoape pt. banda audio...nu mai vorbesc de multimea de TV-uri mai moderne care au fost traznite si la care clientul renunta auzind cat costa reparatia... Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Aveți perfecta dreptate , FI sunet era 6MHz si AM .Ulterior au apărut oscilatoare de 500 KHz si filtre piezoceramice de 5,5 MHz si 6,5 MHz , la modelele multistandard , iar in FI cale comuna filtre SAW !!!Asta la TV A/N de fabricatie Electronica - Pipera , in 1984 se numeau NETWORK , ulterior dupa 1988 NEI ( NETWORK Electric Industries ) ... Link spre comentariu
Micul alex Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Eram doar curios daca sunt pasionati de aceste modele, cum sunt altii pasionati de teveuri pe lampi, de Trabanturi, Minimobre sau de HC80.Da, mai sunt nebuni. Eu (Liviu/R) am doua.. Unul acasa si unul la socru-meu.Ala de la tzara functiona dar nu se mai aprinde, asta de aici abia se vede- cred ca e tubul terminat. Oi face io din doua unu'.. Mai am si un OLT 215 luat fix inainte de prosteala din decembrie(89).Mai am si un aparat cu tastatura- cica imparte semnalul la mai multe monitoare. (convertor??)Am si un convertor ORCA- e cu piese philips- adica baga semnal in tv si are telecomanda- dar de cand am luat tv cu telecomanda l'am tras deoparte. http://dir.indiamart.com/impcat/digital-tv-tuner.html Link spre comentariu
Vizitator valentin2014 Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Intrucat vad pe forum ca mai sunt utilizatori pasionati sa repare si sa utilizeze televizoare foarte vechi ii pot ajuta cu un Telecolor 4106 pt piese si cu un tub care nu a fost folosit niciodata. Link spre comentariu
ctepeo Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 (editat) Eu vreau să repar <<Telecolor>>ul. http://olx.ro/oferte/q-telecolor/ http://www.tocmai.ro/televizor-telecolor-3007-in-stare-perfecta-20084649.html http://olx.ro/oferte/q-televizor-cromatic/ Editat Noiembrie 16, 2014 de ctepeo Link spre comentariu
Vizitator SemnalMec Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 ia-ti un tuner extern si un modulator AV-coaxial cu norma de sunet ajustabila. Vezi la topicul meu cu rubinu 102 de la rubrica de lampi. Ala depisteaza automat norma de sunet si iti trimite catre teveu. Avantaj - ai telecomanda la teveu si vezi ce vrei. Ai si mai multe canale. Asta e trasu in banda pentru tonti. Asa am io 100 de canale la rubin 102 si merge in toate normele.Vreau si eu o broasca pentru nevasta-mea... Intrucat de la sfarsitul anului viitor TVR-ul nu va mai putea fi receptionat prin antena clasica si nu voi mai putea urmari nimic la cele 15 tv-uri vechi din colectie sau nu voi avea sunet as dori sa intreb daca exista asemnea modulatoare externe cu ajustarea normei de sunet dar DE PRODUCTIE AUTOHTONA (ca sa cadreze si tematic cu colectia formata doar din produse roamnesti).Am inteles ca prin perioada '85-'95 s-au produs ia la noi asa ceva. Daca exista as dori ca cei care cunosc sa imi dea niste indicii cu privire de denumirea exacta a aparatelor,producator (banuiesc ca Electronica sau I.E.I ) astfel incat sa pot procura asa ceva din timp. PS:Daca este cienva care detine un astfel de aparat fucntional si este dispus sa il vanda il rog sa ma contacteze pe privat Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 ... modulator TV ajustabil şi tuner TV extern "made in România", fie şi după 89... nu cred! aş fi auzit de aşa ceva... tot ce ai putea face, eventual, ar fi să le "ascunzi" într-o carcasă de "Milcov", să zicem, sau una custom, care să pară "din acelaşi film"... Link spre comentariu
Vizitator SemnalMec Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 (editat) Stiu ca s-a fabricat si la noi dar nu cunosc detali tehnice. Cred ca se numea "T01" de Electronica sau IEI si avea programatorul arhicunoscut cu cheita si memorii mecanice..Am gasit candva o poza,sper sa dau de ea si o postez @MifTy oricum va fi din alt film pentru ca tunerul e din anii 80 sau 90 iar aparatele sunt desigur mult mai vechi...ideea e sa fie de productie roamneasca in acest fel fiind si tunerul respectiv (acum ca tot e necesar) o piesa de coelctie in sine. Editat Decembrie 3, 2015 de SemnalMec Link spre comentariu
Vizitator SemnalMec Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Am gasit poza...era dintr-un anunt (din pacate foarte vechi) de pe site-ul Proradioantic . Adresez rugamintea celor care stiu detalii despre acest aparat si ii cunosc datele sa imi spuna daca ma ajuta in cele mentionate mai sus. Daca are cineva un astfel de aparat as dori sa ma contacteze pe privat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum