Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Elcrom, Telecolor, Cromatic

MishuL

Postări Recomandate

Pun la acest sub-forum pt ca nu stiu unde altundeva, si... le putem deja considera vintage.Ideea e: mai intereseaza pe cineva aceste aparate? Mai foloseste cineva? Eu detin cam 2-3 din fiecare model si folosesc un Cromatic la tzara. Probabil ca o sa-l scot si pe el curand la pensie pt ca am destule TV-uri actuale, cu telecomanda, si mi-e cam lene sa ma dau jos din pat sa ma duc sa-l sting, mai ales iarna, cand in camera sunt cateva grade dar in pat patura electrica a facut sauna. Bine, o solutie ar fi sa duc un prelungitor langa pat si sa-l scot din priza, pt ca, oricum, acolo prind doar TVR1 si bulgarii (chiar si asta-i vintage, exact ca pe vremea impuscatului), deci nu se pune problema sa schimb canalul. Parabula n-am pt ca n-am chef sa platesc abonament (stau temporar acolo) si oricum ar pleca singura de pe casa cand nu sunt.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MishuL

7

• Flor

4

• hpavictor

2

• Depanatorul

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poti folosi un bistabil (cu temporizare) din seria kit-urilor cu 555.Cauta datasheet cu integratul 555 sau studiaza cateva aplicatii "Montaje electronice practice cu circuitul integrat 555" de ..........Succes!

Link spre comentariu

Pai cand am morman de teveuri actuale, cu telecomanda???? Bune? Eram doar curios daca sunt pasionati de aceste modele, cum sunt altii pasionati de teveuri pe lampi, de Trabanturi, Minimobre sau de HC80.

Link spre comentariu

Am mai multe, functionale sau nu, din toate cele 3 modelele. Am si foarte multe "lampare" sau hibride. Putem discuta fie despre vanzare pur si simplu sau la schimb cu repararea altor aparate, actuale ("plastice"), un pic mai vechi (am 3-4 televizoare color in carcasa de lemn care imi plac si le-as vrea resuscitate) sau vechi (pe lampi)- dar la astea pe lampi, pana acum, am reusit sa ma descurc in general.Oricum, pastrez cate unul din fiecare 3 modelele.Cateva se gasesc in Bucuresti, restul- la mosie (60 km de Bucuresti).

Link spre comentariu

Nu, lampar color n-am.Am la un Cromatic o telecomanda manufacturata, cu receptorul lipit cu scoci pe-o laterala. Daca nu ma insel, era doar pt schimbat canalele, volumul a ramas pe potentiometru.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Buna seara..eu colectionez televizoare autohtone Orientativ,niste preturi se poate? Cat cereti pe Telecomolor?Mai are tubul cinescop bun sau e dus?

Am multe de tot, o sa fac ordine la moshie, le adun intr-o camera si fac poze. Ca idee, in afara de Telecolor/Cromatic/Elcrom functionale sau nu, am lampare sau hibride romanesti. Nu prea m-ar pasiona vanzarea, mai degraba le-as da la schimb cu reparatii la aparate vechi sau actuale- in special color in carcasa de lemn. Foarte mult imi place un TV Philips cu sasiu KM11 daca imi aduc bine aminte, acum defect, cumparat de ai mei, de ocazie, dupa deranjul din decembre.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Desi topicul e vechi, eu l-am gasit de abia acum.Despre instalarea telecomenzilor, stiu cine, hi, hi, a publicat cele 3 articole in cele 2 Tehnium-uri care au existat. Spun 3(+1) articole, pt ca au existat 3 modele de telecomenzi.Primul cu doar 8 programe, al doilea cu 55 si ultimul cu 90 si OSD, care s-a intins pe 2 numere...Toate 3 telecomenzile aveau integrate "cdelano v CCCP", nu le mai stiu numele, dar evident bazate pe chipurile Philips... Sper ca stiti cine a furat si de unde, asa ca nu ma intind la scris. Si nu zic ca Philips i-a furat pe rusi, Dne fereste......Pt ca la un moment dat cablul s-a extins, aceiasi persoana, hi, hi, a publicat "Adaptarea selectoarelor de hyperbanda", in disparuta revista Conex Club...Asa ca spor la treaba. Folositi ideile de acolo, si le adaptati la ce mai gasiti...later edit La cea cu 8, nu imi mai gasesc scanarile. A fost prin 2002 sau mai tarziu, dupa ce a murit Naicu, deci in Tehnium-ul de stat....

post-1240-139829677424_thumb.jpg

post-1240-13982967743_thumb.jpg

post-1240-139829677435_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

skaarjLaptopul furnizeaza semnal de rezolutii, adica frecvente, mult mai mare decat cele pe care le poate inghitii un televizor..Fara o cutiuta adecvata nu vei vedea nimic..Si sincer, un tv vechi e un monstru mare, adica iti ocupa un loc mare pe masa..

Link spre comentariu

Domnule ,, Skaarj " , va felicit pentru pasiunea manifestata faţă de televizoarele vechi :aplauze . Ma bucur ca nu sunt singurul care indrageste aceste tv-uri ,,batrane " . Detin si eu 2 tv sport in stare de functionare alb-negru : Sport 233 E ( dar pe al meu scrie ITC 600 T) , luat de tatal meu in 1988 + un tv HITACHI din 1979 . :da

Link spre comentariu

skaarjMa faci sa caut printre cutia cu maimute telecomanda de Elcrom cu 8 canale. Adica si emitatorul si mai ales receptorul..Daca ai bafta, si imi dai adresa pe personala, Mos Craciun o sa aterizeze la tine ceva mai devreme, la pretul de (aproape) [email protected] ai obligatia sa pui pe forum pozele cu instalarea. Eu le-am lasat la un client mai demult, crezand ca voi obtine o comanda, hi, hi...(Off topic Initial omul si-a zis ca e simplu si ca o monteaza el. Dar a facut o nasaraba, a pus niste fire in scurt, si-a omorat tv-ul. Asa ca m-a sunat si mi-a reprosat pe un ton extrem de violent ca articolul e gresit. Normal ca mi-am bagat picioarele in client si in poze, crezand ca mai am negativele...Culmea e ca dupa ceva timp m-am intalnit cu un coleg depanator, care la o bere mi-a zis faza...)

Link spre comentariu

Dzeule mare, skaarj, mi-ai readus copilaria si tineretea si perioada de dupa...

Cand eram asa de ne/fericit pt ca nu/am reparat tv-ul ala.. Culmea e ca dupa ce ca le aratam cat destpet sunt, oamenii ma si plateau..

Le mai povestesc uneori unora mult mai tineri, ca mie depanarea mi-a adus bani, mancare, pe vremea lui Ceausescu, si ..da si niste aventuri dragute, cu cateva tinere (atunci) singure...

Cum nu aratam chiar urat, vorbaret am fost..

Asa ca ...

Dar atunci fiecare aparat era ca un razboi personal..Si reparam mai ales pt bucuria ca am inviat mortul .

Da, evident luam si bani, dar asta era ceva secunda, rezultatul logic si de bun simt al actiunii, incununarea muncii reusite..

Iar vorbele, pardon, scrisul tau, ma face sa scot de sub masa un Sport, caruia de ani buni vroiam sa ii pun un selector de hyperbanda..

Dar lipsa de chef, de ce dracu sa ma mai ocup de mortaciunea aia..Hai sa imi amintesc de tinerete..

PS. Daca ma mai iei cu Domnu Flor, iti umplu frigiderul cu carnea macra.. Clar? Flor e suficient.

Altfel ma faci sa ma simt mai batran decat sunt..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări