nickrvl Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Unde asta? Aici in Franca, da. La Romanica nici gand. Vezi mai jos- aceasta chestie m-ar costa 1500 de euro (era s-o patesc acu' 2 ani). In RO, starnesc doar envidea vecinilor de la moshie- "Ai cupru de ars, mare boier!" Aceste legi "rele" o sa apara si la noi mai devreme sau mai tirziu, cum altfel daca nu-ti pasa de cel de linga tine? daca constiinta, educatia, buna crestere etc etc nu te "obliga" atunci "educatia" o sa fie "impusa", va doresc sa fiti o singura zi in orasul meu intr-un anume cartier unde nu poti respira de miros de izolatie arsa si unde autoritatile "rele" nu au ce le face, inca..., deci aceste "legi rele" precum si cea cu interzisul fumatului in public etc le astept din tot sufletul..... Link spre comentariu
eugeniusro Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Uite aici un producator de carburant bio, nu poluator ca tine Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Aceste legi "rele" o sa apara si la noi mai devreme sau mai tirziu,(...)Ei, si? Parca nu-s atatea si atatea legi pe care nu le aplica nici dracu'. Gand Garcea local abia pridideste sa fugareasca ciorile venite in card la ciordeala, o sa stea sa umble creanga prin sate sa vada ce fum iese si de unde?Plus ca asta-primavara chiar primarul m-a rugat sa dau oleaca cu grebla prin sant pe ulite, pe langa casa (stau p'un colt) si sa fac o gramada sa-i dau foc, ca aia pe venitul minim care ar trebui sa faca asta sunt niste putori betive si nu fac.Uite, acum o luna ma duceam acolo cu masina si am prins bariera pusa. M-am dat jos si m-am dus in "gara" (un peron de beton cu 5 stalpi DE lumina, fara lumina) si l-am intrebat p'un nene care mai e situatia cu nashul, ca n-am mai fost cu trenul de f'o 2 luni si vazusem la TV ca a fost deranj. Am primit raspunsul la care ma asteptam: E pe dracu'! 2 lei, ca'nainte, shezi linishtit. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Un documentar care nu pare deloc un fakehttp://www.youtube.com/watch?v=H6zKAVRDw5wAltul. Are aer de fake?http://www.youtube.com/watch?v=-jxNktERFO8Mie cuvinte ca "propietary catalyst" sau "special catalyst" imi dau fiori. Probabil ca la fel si unora mai priceputi in chimie decit mine. Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 "Cu fiecare tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 și 800 kg de petrol brut"Perfect adevarat!Daca tona de plastic o transformi tot intr-un plastic de calitate putin inferioara fata de cea dinainte.Update la pretul malaiului:4,99...si de data asta produsul vine din zona dobrogei.Se pare ca in zona moldovei merge prea bine cultura de rapita iar in alte zone nu prea merge porumbul,floarea soarelui,etc.,solutia ideala pentru oamenii de afaceri,oamenii de succes ai patriei noastre. Unii or sa se intrebe:Da cata mamaliga bagi in tine?...Pai cam 1Kg pe luna si paine 2 bucati pe saptamana,dar restul ar trebui sa faca parte din concentratele pentru animale,nu?Sper sa vina regionalizarea mai repede...peste ani macar sa mor impacat ca nu se putea mai bine.Dar asta e!Unii traieste pe spatele nostru!Noi suntem doar prosti si mafioti! Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 am tot citit aici tot felul de critici.Mereu se gaseste unul sau cativa care se tin doar de critica si contraargumete.Ce ma deranjaza este ce ei nu ca nu fac nimic dar mai incurca pe deasupra pe altii.Uite eu am facut o soba be ulei ars de masina ci merge perfect.M-am inspirat pe net dar am facut-o dupa mine. Este racordata la instalatia solara de incalzit apa si cand nu e soare incalzesc o camera si apa din boilerul solar.Asa ca nu mai fiti sceptiti si nu incurcati omul sa faca.Mai ales ca plasticele e mai bine sa ajun ga in aer decat in pamant sau pe marginile drumurilor.Cu atat mai mult ca sau arzi 10kg de petrol pt incalzire sau pentru mers cu masina, sau ca arzi plasticul din gunoaie e tot atat bioxid de carbon.Arzand plastic nu mai ardem petrol.Macar sa ajungem sa cautam cu lumanarea plasticul si sa fie o raritate.Vreau sa spun ca plasticul da o caldura mai mare ca lemnul . Mie imi inrosea tuburile burlanele pentru fum..Eu cred ca e eficienta treaba fara catalizatori. plus ca fumul resultat de la cracarea termica poate fi bagat in zona de ardere..astfel va fi exclusa poluarea cu hidrocarburi volatile. Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Am uitat sa spun ca sa nu pui PVC. Eu in clasa a 9 am obtinut din el prin metoda de mai sus un ulei galben si acid clorhidric, inspirat din revistele rusesti "tanarul tehician".Saudaca vrei sa incerci trebuie neaparat ca fumul racit sa fie trecut prin un dus de apa ca sacapteze acidul clorhidric rezultat, care e f. solubil dar este nociv in stare gazoaza pentru caile respiratorii. Solutia de acid clorhidric nu este toxica ca se afla in sucul gastric.Nu am testat daca uleiul rezultat arde dar avea un miros atat de strident si puturos incat au trecut 30 de ani si inca nu l-am uitat.. Asa ca exclude PVC si probabil sticlele de apapa nu sunt bune.Sunt sigur ca merg plasticele de la vasele de bucatarie, jucarii, polietilenele... Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Am uitat sa spun ca sa nu pui PVC. Eu in clasa a 9 am obtinut din el prin metoda de mai sus un ulei galben si acid clorhidric, inspirat din revistele rusesti "tanarul tehician".Saudaca vrei sa incerci trebuie neaparat ca fumul racit sa fie trecut prin un dus de apa ca sacapteze acidul clorhidric rezultat, care e f. solubil dar este nociv in stare gazoaza pentru caile respiratorii. Solutia de acid clorhidric nu este toxica ca se afla in sucul gastric.Nu am testat daca uleiul rezultat arde dar avea un miros atat de strident si puturos incat au trecut 30 de ani si inca nu l-am uitat.. Asa ca exclude PVC si probabil sticlele de apapa nu sunt bune.Sunt sigur ca merg plasticele de la vasele de bucatarie, jucarii, polietilenele..."Saudaca" eu beau acel acid ca e clorhidric nu-mi face nimic? (sa nu dea necuratu` sa faceti asa ceva...) ca doar e si la mine-n "burta".. ca instalatia aia tot "sacapteze" pe dumnealui fiind f.solubil chiar daca e puturos fiind din "sticlele de apapa"......Si mai ales "plasticele" trebuie arse, sa le aruncam in atmosfera ca acolo nu polueaza, numai cele de pe marginea drumului au aceasta misiune "ingrata"..... Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Daca nu stiai acidul clorhidric diluat se administreaza celor care sufera de hipoaciditate severa. In urma pirolizei (incalzire puternica fara oxigen), daca nu stiai, nu rezulta CO si CO2 ca un urma arderii. Daca rezultau acesti compusi era inutila procedura. Gazele rezultate sunt inflamafile si mentin procesul de piroliza cu un aport de energie din produsul finit in cantitate de 15%. deci in atmosfera nu intra substante poluante. Cantitatea de CO2 e aceiasi care ar rezulta si din arderea lemnelor . Fiindca e consumata aceiasi energie, fie ia din lemne fie din produsele rezultate in urma pirolizei. Fractia lichida nu e volatila deci se colecteaza in recipiente. Nu vad problema voastra. Omul vrea sa recicleze si voi sariti sa il criticati.de ce nu ieshiti atunci voi sa strangeti plasticele si sa le folositi cum credeti ca e mai bine?E mai usor sa dai din limba decat sa treci la fapte.Dac dumneata ai strange toate sticlele aruncate in romania nimeni nu sar apuca de piroliza pt ca nu ar avea din ce.Asa ca mai slabiti-ma cu dragostea falsa de natura cand nu facem nimic. Mai ales nu itati ca caldura din casele voastre implica eliberarea de CO2 in atmosfera cu nemiluita.Omul acesta mai mult folos va aduce naturii dara va face acest lucru.Daca nu ai observat tocmai l-am avertizat ca sa nu puna PVC tocmai ca piroliza lui trebuie facuta in conditii speciale. In afara de asta Din PVC resulta mute reziduuri carbinizate si ce e mai grav acidul ii va distruge instalatia si va renunta singur (Exceptie instalatie de sticla). Asa ca nu e cazul sa ne aducem aminte de drobul de sare..Eu ii urez succes autorului cu initiativa. Trebuie doar sa stie ca prima fractie obtinuta va avea aspect de parafina si se va solidifica la temperaturi sub 30 grade.Va trebui sa mai distileze inca odata "tuica" ca sa obtina o fractie lichida la temperaturi joase. Dar distilarea a doua deja emult mai rapida decat prima.. Adevarata problema este ca ca nu va cumpara motorina si banii nu vor ajunge in buzunarile magnatilor si in conturile statului vva lipsi partea corespunzatoare accizelor Succes si nu asculta pesimistii. Incearca sa devii mai putin dependent de petrolisti.. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Cu patru posturi mai sus nu aduci aminte de nicio piroliza!!! din contra vorbesti de arsul in soba: "Arzand plastic nu mai ardem petrol. Macar sa ajungem sa cautam cu lumanarea plasticul si sa fie o raritate. Vreau sa spun ca plasticul da o caldura mai mare ca lemnul . Mie imi inrosea tuburile burlanele pentru fum.." Si ca o paranteza, la mine in familie nu exista sa arunci ceva pe strada sau oriunde aiurea fie ca e plastic, hirtie sau orice altceva, biletul de autobuz daca il am in buzunar merg cu el in mina pina la primul cos, la capitolul acesta nu m-ai nimerit, personal ai atras vreodata atentia cuiva sa nu arunce pe jos? Si acum, dupa ce m-am laudat destul, l-am provcat pe initiatorul topicului sa ne arate si noua rezultate, insa nu stiu de ce am o presimtire, si anume ca o sa intre in rindul celor care au initiat asfel de topicuri (acum muuult timp in urma...) cu nu stiu ce fel de "descoperiri care vor revolutiona TOTUL" si care acum tac chitic... De altfel tot respectul totusi pentru cei care macar gindesc la eventuale posibile sa imposibile astfel de solutii, din 1000 de "tacaniti" tot se gaseste unul care chiar face o morisca sau un panou cit de cit sau chiar foarte bun functional. Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 eu am dat exemlul meu. Eu il ardeam direct in soba plasticul. Si acum mai bine il ard decat sa il arunc la gunoi.Asta nu inseamna ca umblu pe drumuri si caut plastic ca sa il pun in soba. A fost un exemplu pe intelesul tuturor ca sa inteleaga cata caldura da un plastic. Autorul vorbea de piroliza.Eu vorbeam de valoarea energetica. Ca sa stii dumneata nici eu nu arunc nimic nicaieri. mersul cu autobuzul tot presupune emiide CO2 indiferent ca esti cu bilet, abonament sau fara. Realitatea este ca chiar daca noi suntem exemplari exista f multi cetateni de alta speta in urma carora trebuie sa strangem noi si sa facem curatenie.Daca cineva ar colecta si ar prelucra acest plastic, fie chiar si in instalatii primitive, efectul sar simti si chiar sar vedea. Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Parerile sunt impartite.Mai degraba as fi de acord sa gasim o solutie eficienta pentru arderea peturilor decat sa le transformam in petrol.Arderea controlata si eficienta,recuperand caldura pentru incalzire de locuinte si apa calda menajera poate insemna un pas inainte.Pe de alta parte arderea peturilor in sobe si centrale clasice nu aduce decat rau celui care utilizeazaastfel de metode.Probabil solutia este mult mai simpla si de aceea nu o gasim,exact ca in cazul LED-urilor...cine s-ar fi gandit ca o sa fie nevoie de atat de mult aluminiu sau cupru? am tot citit aici tot felul de critici.Mereu se gaseste unul sau cativa care se tin doar de critica si contraargumete.Ce ma deranjaza este ce ei nu ca nu fac nimic dar mai incurca pe deasupra pe altii.De facut am facut si eu...TUICA..tone,dar nu lucrez decat cu cazan de la 100 de kile in sus. Nu cred ca incurc pe nimeni!Combustibili care se pot obtine usor sunt destui,a-ti uitat de candela cu ulei,resoul cu spirt,etc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum