MishuL Postat Ianuarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Cu rapita, uleiul de palmier, de porumb, de floare, de alte alea o sa ajungem sa ne luam in betze cu altzii- aia care tzipa ca acesti biocarburanti sunt o amenintare pt securitatea alimentara a omenirii, pt ca se cultiva tot mai mari suprafete cu plante tehnice. Plasticul e relativ ieftin pentru ca petrolul folosit pt fabricarea lui e incomparabil mai putin taxat decat ala folosit la masini. Daca ar fi tot atat de taxat, ne-am schimba periuta de dinti la 5 ani si ne-am uita la o savoniera ca la sfintele moaste. Nu inteleg de ce atata scepticism- nu discutam aici despre a produce aur din zapada galbena ci petrol dintr-un material facut din... petrol. Chestia cu catalizatorii si regimul de lucru- temperatura, presiune- astea sunt doar finetzuri, eu in prima faza vreau sa obtin o zama inflamabila. Pe urma mai vedem. Iata o fraza care spune totul, scoasa de aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Mas%C4%83_plastic%C4%83 "Cu fiecare tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 și 800 kg de petrol brut" Link spre comentariu
mecomanv Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 de ex. o cultura de porumb ridica in acelasi timp in aer si o cantitate mare de oxigen.... Plasticul daca tot a ajuns sa fie polimeriat ,ar putea fi folosit la diferite obiecte ,cu conditia sa fie reciclat corespunzator.Pe un lucru care s-a muncit mult nu vad de ce s-ar arde la final. Oricum sunt curios daca o sa-ti iasa borsul ala infamabil. Tu mizezi de faptul ca este destul plastic aruncat,si care ar fi trebuit reciclat de mana fiecaruia dintre noi...Costurile cu adunatul ,cu catalizatori si cu altele... o sa-ti cam piara pofta... Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Biocarburantii sunt o amenintare reala,in sensul ca se cultiva doar rapita in unele zone si mai beneficiaza si de subventii. Culmea,de la magazinele din zona am cumparat faina de porumb importata din Republica Moldova ,pret de raft 3.4lei/Kg.Vad ca in ultima perioada a cam scazut pretul la 2.5lei . Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Costurile cu adunatul ,cu catalizatori si cu altele... o sa-ti cam piara pofta... Pai cand merg cu trenul spre moshie, de la gara Obor pana in linia principala vad pe margine materie prima sa tot fabric zi-lumina pe 5 ani de-acum inainte. Asta, slava Domnului, avem din belsug in RO. Credeam ca nici nu e cazul sa zic- intentionez sa nu cheltuiesc MIMIC pe materia prima. Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Nu cheltui nimic dar o sa platesti impozit pe profit. :101Si eu sunt speriat de ce vad la unele treceri de cale ferata. Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Nu cheltui nimic dar o sa platesti impozit pe profit. Da' ce-am facut sa ma insulti asa? Nimic la stat. Nada. Eu nu platesc impozit nici aici la Francia, unde e muuult mai strict. De fapt platesc doar impozit pe proprietati (apartament, mosie, masini, motociclete) de care nu pot scapa; in rest, nu tu impozit pe salariu (ca n-am), nu tu contributii la asigurari sociale, nu tu asigurari (doar una, obligatorie, la masina cu care circul), nimic-nimic.Impozit sa... ce? Momentan o sa fie pt consum propriu, o sa fierb plastic asa cum altii cultiva iarba in dulap, la ei acasa. Si daca o sa imi mearga treaba si o sa am supraproductie, am suficienti clienti carora sa le vand discret, fara sa ma stie nimeni. Ni vu, ni connu Link spre comentariu
eugeniusro Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Pai cand merg cu trenul spre moshie, Ai sursa de carburant ieftin, 10 masini in curte si tu mai mergi cu trenul? Link spre comentariu
mecomanv Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Te incurajez mishule ,ca doar asa s-ar face curatenie generala. Dar daca le totci si le vinzi cu ....un leu s-ar putea sa castigi cam tot atat si sa cumperi motorina ....Pe desupra ,credca ar trebui sa fii platit pt asta. Ce nu sunt de acolrd ,ca le :cry: arunci pe urma in aer. Bine ar fi ca sa nu mai aruncam aiurea tot soiul de resturi .... :cry:Cineva a vazut un nemt cand s-a dat jos din masina ,si a pus intr-o punga gunoiale ce le-a gasit in locul respectiv ... Probabil nu a reusit sa suporte ...Daca si noi am face asa ceva ,incet incet , am scapa ,daca ,in primul rand nu am mai arunca...Ps.Desi banuiesc draga mishule ,ca nu te duci sa aduni ...ci sa faci productie...Sunt alti de la care ai putea cumpara cu preturi modice plasticul si tu sa stai intr-un fotoliu cu un trabuc ca jiji Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Pai cand merg cu trenul spre moshie, Ai sursa de carburant ieftin, 10 masini in curte si tu mai mergi cu trenul? Mai rau, am 2 tone jumate de motorina aici la Str in garaj (asm gasit 2 "filoane" in demolari, un cazan cu 1200 de litri si unul cu f'o 2000- intre timp s-a mai consumat, am 30.000 km de cand n-am mai dat pe la pompa) - daaar un om chibzuit se pregateste din timp pentru cand se va epuiza petrolul, nu?Desigur ca merg cu trenul cand n-am fiare de carat. As arde o galeata de motorina dus-intors, pe cand nasul e 2 lei/segment.Iar cu masinile de stau acolo... o sa pun o poza. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 ....................Iar cu masinile de stau acolo... o sa pun o poza.Sa pui negresit, inclusiv "cu instalatia" dar cu aceasta din urma te mai lasam pina "mai incolo", dar sa nu uiti totusi..., spun asta ca e plin aici la Energie alternativa de "pioneri" in domenuiu insa dupa ce le trece "andrenalina inceputului" uita sa mai poste rezultate, fie pozitive sau negative....Succes. Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 .................... Iar cu masinile de stau acolo... o sa pun o poza. Sa pui negresit, (...)Nu gasesc momentan cu parcul auto- iata insa cu rezervoarele. Mai intai, cele doua de 1400 fiecare, pline in total cu 2000 litri, recoltate prin octombrie. Nici macar n-au intrat intregi in poza Iar acesta este rezervorul de f'o 2,5 m3 plin jumate, recoltat in iunie. Iata unul dintre rezervoarele de 600L, recoltat gol din beciul altei demolari, pentru depozitarea zemei. Dupa golire le voi aduce in RO. Iata-l si plin- de fapt e fra'su, e oleaca ruginit la gaurica, am doua identice gasite in acelasi loc. Are 70 de chile gol, tabla de 3, sectiune cam 75/75 cm, inalt pan'la piept. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 ....................Iar cu masinile de stau acolo... o sa pun o poza.Sa pui negresit, inclusiv "cu instalatia" .....................Vorbeam despre "instalatia" care va produce "petrol" din "borhot" de plastic/cauciuc , ce aiurea suna.... Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Refoloseste ce poti si nu mai arde nimic.Focul,de multe ori te da de gol! Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Unde asta? Aici in Franca, da. La Romanica nici gand. Vezi mai jos- aceasta chestie m-ar costa 1500 de euro (era s-o patesc acu' 2 ani). In RO, starnesc doar envidea vecinilor de la moshie- "Ai cupru de ars, mare boier!" Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Am incercat sa-i explic asta dar in loc sa citeasca o carte de chimie, se uita pe youtube(...)Eeeee, nu ma uit doar pe iutub, mai si experimentez. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum