Vizitator cyclonb Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 In primul rand, doresc sa le multumesc tuturor celor care mi-au raspuns constructiv (nico_2010, tiovidiu, ywar2 si nea_bobina), incercand sa nu acorde atentie comentariilor rautacioase. In ceea ce-i priveste pe "moralisti", acestia sunt de 2 tipuri: cei care nu conteaza, si Silviu, pe care il cunosc. Asadar... Draga Silviule, Nu stii cine se afla in spatele lui cyclonb. Dar fii sigur ca la timpul cuvenit, vei afla. Ce poti sa afli acum, e ca ai facut o greseala pe care nu stiu cum o voi trata in viitor, mai ales ca ne cunoastem. Aveam o alta parere despre tine, dar se pare ca te-am supraapreciat. Daca citesti in aria asta, sunt o gramada de topicuri facute sticky. O mare parte din ele reprezinta discutii despre transcievere. Ca sa-ti dau un "clue" vezi: A412, Bit-x, taurus, etc. Mai sunt cateva topicuri cu titlu elocvent, de genul "amplificator linear". In toate aceste topicuri poti gasi o gramajoara de scheme de amplificatoare de RF. Cu lampi, cu trz. bipolari, cu mosfet, cu ce-ti doreste inima.Asta e un raspuns tipic, care demonstreaza, la fel ca primul care l-ai postat (in care m-ai intrebat daca "l-am testat pe receptie"!!), ca n-ai citit cu atentie enuntul problemei pe care am postat-o; asadar, oferi raspunsuri doar ca sa iti faci semnalata prezenta. Am spus clar ca e vorba de un emitator care ofera la iesire 100mV vazuti cu osciloscopul, pe o sarcina de 50 ohmi. Si ca ma interesa o solutie de amplificare care sa produca in final macar 5W. Solutiile recomandate de tine nu corespund, intrucat nu ofera amplificarea necesara. Daca te intrebi de unde stiu asta, ei bine - unul dintre cei care mi-au raspuns, mi-a deschis putin optica si mi-a aratat cum se poate *calcula*. Unii incercau sa-ti transmita faptul ca daca n-ai autorizatie, se cheama ca faci o fapta destul de ilegala. Tu nu ai un receptor in 3500, dar ai un excitator si vrei sa comunici. Unilateral. Macar esti sigur ca excitatorul ala este in banda de radioamatori? Ca prin zona aia mai sunt si alte servicii.Iata o alta greseala profunda. Pe baza caror criterii poti sa stabilesti ca sunt sau nu radioamator, sau ca vreau sa comunic? Cu atat mai mult unilateral? Dupa cum am spus si in prima replica - faptul ca am pus o intrebare tehnica, nu inseamna ca vreau sa comunic. Te grabesti sa anticipezi mai mult decat e nevoie. Nu cred ca o intrebare de acest gen ar trebui sa ma oblige sa ma explic in vreun fel. Tu nu reprezinti nici o autoritate care sa ma intrebe ce am de gand, iar autoritatile statului m-ar putea intreba acest lucru numai daca as fi iesit in eter. Reamintesc ca regulamentul exact asta precizeaza. Emitatoarele pot fi construite (si comercializate) de oricine, atat timp cat reglajul lor se petrece in laborator. Iar pentru teste pe viu, poate opera chiar proprietarul. O chestie pur romaneasca - sa incerci sa obtii mai multe informatii colaterale, chiar in conditiile in care interlocutorul nu doreste acest lucru. Rar am vazut prin alte parti intrebari de genul " da' ce vrei sa faci cu el", etc. Omul pune o intrebare bine tintita, asteptand un raspuns la fel de tintit. Daca ai ceva de spus pe topicul ala, e binevenit, daca nu ... de ce incerci sa faci QRM degeaba ?! So, topic closed! (Asta doar asa, pentru ca traim intr-o lume libera. Si eu am libertatea sa inchid topicuri).Ah, cata vanitate! Aproape tipic romanesc. Iata inca o manifestare a unui spirit frustrat, care comite greseala de a se confunda cu o mica divinitate. Am intalnit aceasta reactie si in cazul unor administratori de site sau de forumuri. Traiti cu impresia ca daca ownerul va ofera cateva drepturi, atunci trebuie sa uzati de ele in mod abuziv... Tin sa-ti precizez cu ocazia asta ca dupa cum vezi, exista solutii simple de raspuns in fata unor astfel de marlanii. Si inca ceva. Chiar daca vei discuta cu Vasile, nu-ti va fi de nici un folos. Precizez clar ca banarea utilizatorului sau IP-ului vor fi inutile. Am la dispozitie cateva clase de IP-uri din care pot alege dupa bunul plac, daca e sa discutam de libertati. Si voi reveni, cu utilizatori diferiti, cu IP-uri diferite... etc. Depinde de tine daca vrei sa continuam razboiul pe care l-ai provocat, sau nu ... Eu n-am nimic de pierdut. Cat despre sfaturile primite referitoare la calculul nivelurilor necesare pentru amplificatorul solicitat, s-ar putea sa fie si alti curiosi. Voi discuta cu cel care mi le-a furnizat si daca vor exista interesati, le voi publica, nu am de gand sa le tin la dospeala. CyclonB Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Iti dai sama cred ca dupa un singur IP se pot afla toate clasele detinute si bloca!!?? Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Daca ai 3 IP-uri din 3 retele , cum am eu ... plus alte locuri unde am acces la internet , cu IP dinamic , mai greu ... nu asta e problema ... nu stiu daca sint termeni corecti cei in care se desfasoara discutia , mi se pare o confruntare ... nu cred ca este acesta scopul forumului ... acum , si cu libertatea aceasta , alta chestiune ... mie mi s-au sters postari la alta sectiune , doar ca asa vroiau muschii moderatorului ... considera el ca e off-topic , ma rog , asa e cind contrazici pe vreunul dintr-o " bisericuta " din cele binecunoscute ... aici mi se pare contrariul , pina la urma de ce mai are sectiunea moderator ? ... e doar parerea mea , si nu simt nici o teama sa o afirm ! Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Iata cu ce incepem 2013..tipic (si anul asta!!) YO. Foarte trist.. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Eu consider ca e de bun simt ce am scris ... tine de comunitatea forumului si modul in care functioneaza ... ! Link spre comentariu
Postări Recomandate