THOMAS Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Desigur ca o sa ecranez trafurile, pe cel de alimentare cu tabla din fier, asa cum mi-ati sugerat si dvs, iar pentru cele de iesire, o sa confectionez doua cuburi din cablaj imprimat dublu placat sticlostratitex. Spuneati dvs. candva ca, trafurile de iesire se ecraneaza cu metal diamagnetic (Cu, Al, alama), pentru a nu le modifica inductanta. Ma cam poticnesc insa la laterale, panoul frontal si spatele...vreau sa le fac din lambriu din mdf, dupa cum se vede si-n poza, am niste bucati ramase..insa e munca multa la finisaj, lucrez "pe genunchi"...***********************************************************************************************Corect,ati retinut bine ce am spus eu in ceea ce priveste ecranarea trafurilor de iesire (ati citit cu atentie si asta-i un lucru bun). Tamplaria este o meserie nobila,nu-i asa ca simtiti asta cand vreti sa relizati ceva unde este vorba de lemn??? Problema cu sasiurile,cutiile si/sau lateralele din lemn este o problema grea pentru electronisti,un electronist in general urmareste performantele unui amplificator electrice/acustice ,in decursul vieti am vazut zeci de exemple paradoxale ; amplificatoare relizate de adevarati profesionisti care depaseau in performante multe amplificatoare de mare clasa,in schimb aratau ca naiba,sau am vazut amplificatoare care aveau un aspect exceptional,finisaje perfecte,lemn de esenta rara,...bla,bla,bla,in schimb performantele lasau de dorit. Este o intreaga filozofie aici,eu nu vreau sa va spun ca amplificatorul dv. nu trebuie sa arate bine,dar mai intai de toate incercati sa-l faceti sa sune bine,sa respectati pozitionarea componentelor si a traseelor de semnal,de alimentare si de masa si mai apoi sa acordati o atentie aspectului,abservati ca este plin netul de cutii frumoase,dar pana sa le putem auzi pe viu nu credeti ca este o distanta cam mare ??? Succes! Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Am dat traful la bobinat pt filamente si anodica,ii fac secundar de 12,5 V, filamentele le leg in serie pt consum mai mic, nu stiu daca imi incapea in traf secundar de 6,3V la 3A..Pai daca nu intra sarma pentru 6,3V/3A crezi ca o sa intre pentru 12,6V/1,5A ? Calculul se face tot pentru consumul de 18,9 VA . Ce cantareste mai mult , un kg de fan sau un kg de fier ? Consumul final al filamentelor va fi intotdeauna acelasi , indiferent de metoda de conectare serie sau paralel . Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Ai posibilitatea de a prelucra lemn brut(scandura,dulap)? Poate gasesc ceva prin magazia cu cu "lemne de foc"... Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2013 Dl. Lazaroiu: o sa fac in asa fel incat sa-mpac si capra si varza: sunet si design. Promit! Consumul final al filamentelor va fi intotdeauna acelasi , indiferent de metoda de conectare serie sau paralel .Consumul nu va fi intotdeauna acelasi: la 12,6V am 1,5A, la 6,3V am 3 A. Cand vorbim de consum, vorbim de curent, adica de amperi, nu? Puterea, P=U*I, intr-adevar, e aceeasi, indiferent de tensiune, in cazul de fata...Dar in principiu, aveti dreptate...daca incap 120 spire cu sarma de φ0,4mm, or sa incapa si 60 de spire cu sarma de φ0,8mm; daca nu, nu. Si atunci o sa recurg la asul de pe maneca: un alimentator de laptop in comutatie de 12V la 2 A, mic si finut; filamentele nu sughita daca papa 6V in loc de 6,3V...iar traful o sa zburde doar cu anodica pe el...@Lorik199: din pacate, la bloc nu am unde si cum prelucra lemnul brut...ma repet: toata lucrarea o fac manual, "pe genunchi", cu masina de gaurit, ferastrau pendular, pile, smirghel, ruleta, subler, etc. Link spre comentariu
PL500 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Scade curentul (diametrul sarmei) insa crescand tensiunea creste nr. de spire (se va dubla).Adica tot vor fi probleme cu incadrarea infasurarii in fereastra.Se mai poate folosi un transformator mai mic numai pt. filamente.In rest... arata f. bine, tot inainte ! Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Pacat, altfel va trimiteam o bucata de lemn mai deosebit Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2013 Pacat, altfel va trimiteam o bucata de lemn mai deosebitMerci, da' daca nu-i radacina de baobab, nu se merita efortul... A-propos! N-aveti vreunu'-mprumut pana maine vreo doua galeti de curent? Eram in plin proces de creatie si ma lasara politrucii pa-ntuneric.... Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Era doar niste cires sau poate nuc(nu stiu sigur ca mai am din asta)Faceti investitie intr-un ups de minim 1kw si acumulatori de minim 50Ah, va spun ca merita.Cand se ia curentul la mine si mai ales e o zi de sarbaoare imediat dau drumul la muzica, in ciuda vecinilor Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2013 Azi am terminat cu lemnaria, am refacut panoul frontal si lateralele, le taiasem exact la cota. Dupa finisare pe smirghel, erau mai mici cu 2-3mm... Apoi, mi-am amintit de vorba lui Murphy: "Orice cablu taiat exact la lungime, va fi prea scurt".Tot azi am constatat ca e valabila si pt lemn.... Dupa ce termin cu partea electronica si montatul in carcasa de cdrom, o sa ma gandesc la cum sa fixez de carcasa placile de mdf fara sa se vada vreun surub la exterior. P-orma, lacuirea rumegusului si vopsirea tablei.Spor la treaba! Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Uraaa! Incepand de azi sunt fericitul posesor al 4 buc 6P30B-R!! Mai am de luat de la bobinat traful de retea si sa ma apuc de treaba! icon_jook Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 M-am hotarat azi sa termin cu partea de carcasa. La mufele de intrare s-a cam zbarcit problema: o sa retusez cu un creion de retusat mobila, se gaseste sau niste bait la culoare. Deh, asa iese la lucrul pe genunchi... Si as mai avea unele mici detalii de pus la punct, cum ar fi de dezlipit autocolantul galben de protectie, dar dupa ce ampliful e incropit si functional. Poze cu evolutia lucrarii. Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Pentru mufele de intrare cred ca se poate decupa un mic dreptunghi in zona aia, le prinzi pe o bucata de tabla care la randul ei ar putea fi incastrata in pal. Cam asa ceva: Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 Pentru mufele de intrare cred ca se poate decupa un mic dreptunghi in zona aia, le prinzi pe o bucata de tabla care la randul ei ar putea fi incastrata in pal. Cam asa ceva: Excelenta idee, am s-o aplic! Nici de decupat nu mai trebuie, aplic tabla cu mufele peste, mufe care intra in gaurile deja existente. Multumesc, Kosmin! Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 Atentie!Am descoperit ca in schema amplifului cu 6P30B, pinii dublei triode 6N16B sunt gresit numerotati.Eu cand am incropit un canal de proba, m-am luat dupa datasheet.Atasez numerotatia corecta dupa datasheet. Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 Cand sa avansez cu treaba, se aude-n difuzor: Si striga Vetaaaaaa! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum