Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini Tube Amplifier

Untold

Postări Recomandate

Daca sunt modelul romanesc, cele din partea de jos din poza, au fix 4cmp, 3000sp 0,15mm/ 555sp 0,3mm si au intrefier de la mama lor, tolele fiind foarte usor de desfacut dupa ce desfaci jugul de tablahttp://i37.tinypic.com/4r6ghw.jpgP.S: de ce nu cumperi tuburile de pe ebay? daca nu ai observat vanzatorul e roman deci nu e o problema transportul, taxe vamale etc

Trafurile sunt fix ca astea:P.S. Nu cumpar de pe e-bay pt ca sunt f scumpe...10 dolari buc??? :nebunrau: Cu 10 dolari plus inca 10 lei iau 2buc. 6P3S....

post-71315-139829571192_thumb.jpg

Link spre comentariu

10 dolari pentru 4 bucati, uita-te mai bine. :limb:

Asa e. Insa, sus, unde e pretul, la qty scria 1...Si n-am cont pe e-bay...n-ar fi mult pt 4 buc...Merci, o sa incerc sa-mi fac cont, sper sa ma descurc.Acum, ca am traf de iesire, ma apuc de un canal in week-end..il fac in aer si daca merge bine, fac comanda de tubulete...
Link spre comentariu

Salutari!Ieri am incropit un canal din SE-ul cu 6N16B si 6P30B. Ca traf iesire am folosit unul de cadre.La 103V anodica (nu am deocamdta alt traf care sa-mi scoata 200v), se aude surprinzator de tare si fara distorsiuni!Ca putere, la jumatate din tensiunea anodica nominala, este echivalent cu SE-ul simulat de Dl. Lazaroiu cu 6J1P!!! Deci, domnilor, la acest mini amplif o sa raman! :freaza: Abia astept sa gasesc si a doua pentoda 6P30B! Pacat insa ca are doar 1000 de ore de functionare....drept pt care, o sa le tin mai la "relanti"...Dupa finalizare, o sa-mi cumpar mai multe pentode sa am de rezerva. :band :retyutru Schema dupa care am lucrat este cea atasata si mai sus, o atasez si aici.

post-71315-139829572382_thumb.jpg

post-71315-139829572389_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca sunt modelul romanesc, cele din partea de jos din poza, au fix 4cmp, 3000sp 0,15mm/ 555sp 0,3mm si au intrefier de la mama lor, tolele fiind foarte usor de desfacut dupa ce desfaci jugul de tabla

Salut.Spune-mi te rog, nu am inteles bine: daca aceste trafuri au intrefier de la mama lor, mai trebuie sa le separ tolele si sa le fac intrefier?Multumesc.
Link spre comentariu

Au intrefier si e destul de marisor, cam 0,3 mm aproximezLa acele trafo trebuie rebobinate secundarele, raportul de transformare e total nepotrivit

Se aude super asa cum sunt ele...am avut la 130v anodica, un consum de 40mA...adica 5,2W putere dispata pe anod, aproape de 5,5W din datasheet..Dupa 10 min de cantat, mi s-a incins unul din trafurile legate "spate-n spate" Nu stiam eu de la ce pute asa.... :rade: Poate ma invrednicesc sa-mi bobinez un secundar pt 200V pe un miez mai mare...La cate spire ar trebui modificat secundarul pt traful de iesire?
Link spre comentariu

N-ai vreun toroidal micut cu secundar la 180v,sau macar un alt traf, tot te-am prins online? :rade:

Toroidal nici eu nu visez, eu pt proiectele mele folosesc trafuri din diferite aparate care le rebobinez pe loc dupa necesitatiCauta un traf de RR cu tuburi, au de obicei secundarele 2x250V, si alimentezi traful in secundar (atentie la fazarea secundarelor, ele sunt in serie original) si primarul are prize la 110-120-220-240v, care le folosesti ca atare
Link spre comentariu

Ampliful incepe sa prinda contur.Am dat traful la bobinat pt filamente si anodica,ii fac secundar de 12,5 V, filamentele le leg in serie pt consum mai mic, nu stiu daca imi incapea in traf secundar de 6,3V la 3A.Atatsez poze cu stadiul lucrarii.

post-71315-139829574357_thumb.jpg

post-71315-139829574369_thumb.jpg

post-71315-139829574382_thumb.jpg

post-71315-139829574394_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ampliful incepe sa prinda contur.Am dat traful la bobinat pt filamente si anodica,ii fac secundar de 12,5 V, filamentele le leg in serie pt consum mai mic, nu stiu daca imi incapea in traf secundar de 6,3V la 3A.Atatsez poze cu stadiul lucrarii.

************************************************************************************************* Foarte frumos si ingrijit,doar un sfat ; schmibati pozitia trafului de alimentare,trebuie ca axele virtuale ale bobinelor sa fie perpendiculare,altfel veti avea ceva brum in difuzoare si fara ca tuburile sa functioneze,sau ecranati magnetic foarte bine cele doua OT sau cel de alimentare. Ecranarea o puteti face cu un paralelipiped confectionat din tabla de Fe cu grosimea de 1.5mm montat peste traful de alimentare,sau un cilindru de tabla de tole (de la trafuri mai mari),un "ibric" de tabla de Fe sau... gasiti dv. o solutie.
Link spre comentariu

Desigur ca o sa ecranez trafurile, pe cel de alimentare cu tabla din fier, asa cum mi-ati sugerat si dvs, iar pentru cele de iesire, o sa confectionez doua cuburi din cablaj imprimat dublu placat sticlostratitex. Spuneati dvs. candva ca, trafurile de iesire se ecraneaza cu metal diamagnetic (Cu, Al, alama), pentru a nu le modifica inductanta. Ma cam poticnesc insa la laterale, panoul frontal si spatele...vreau sa le fac din lambriu din mdf, dupa cum se vede si-n poza, am niste bucati ramase..insa e munca multa la finisaj, lucrez "pe genunchi"...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări