Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini Tube Amplifier

Untold

Postări Recomandate

Oameni buni, lucrati extrem de empiric, fara reguli cu toate ca tuburile se preteaza la respectarea teoriei fara probleme, sint foarte predictibile, nedumirirea mea este de ce va intrebati intre voi in loc sa o luati pe scurtatura si chiar asa, merita sa va pierdeti timpul cu supozitii ?

Link spre comentariu

Voi construi si eu un mini amp, pe care am de gand sa-l folosesc la PC. Am gasit azi 2 trafuri de iesire de Temp si-l voi face cu PCL82. Cat de bine se potrivesc trafurile de Temp cu tuburile PCL84, PCL85, PCL86?Am mai gasit un traf de iesire mic dintr-un tv unguresc Orion (modelul tc625, nu-mi mai amintesc exact). Este un traf PP, dar nu gasesc pe nicaieri schema acestui tv. O stie cineva?

Link spre comentariu

Am niste date pt traf de iesire pt 6J1P. miezul utilizat este traful cadre de la tv hibride.Deci primar :5100 spire de 0,1mmsecundar:112/79 spire pt 8/4 ohm cu sarma de 0,75.Aceste date sunt calculate pt 1W Ra=14k, fmin=30Hz, intrefier 0,6mm.Mod de realizare P/S/P, adica 2X2550 spire.Intre ele secundarul.Acum mai ramane de vazut, de unde facem rost de sarma 0,1? :nas:

Link spre comentariu

Voi construi si eu un mini amp, pe care am de gand sa-l folosesc la PC. Am gasit azi 2 trafuri de iesire de Temp si-l voi face cu PCL82. Cat de bine se potrivesc trafurile de Temp cu tuburile PCL84, PCL85, PCL86?Am mai gasit un traf de iesire mic dintr-un tv unguresc Orion (modelul tc625, nu-mi mai amintesc exact). Este un traf PP, dar nu gasesc pe nicaieri schema acestui tv. O stie cineva?

Atentie la trafurile de Temp6, sunt 2-3 modele constructive, doua din ele am si eu prin sertare, din pacate nu pereche, unul e pe miez E+I si unul pe 2C core. Verificati numarul de spire, din cate tin minte trafurile de Temp au iesirea pe 16 ohmi...calculand noua impedanta rezultata cu alte difuzoare poate se pot adapta si alte lampi...inclusiv 6J1P, desi eu nu as face amplificator chiar cu cea mai slaba pentoda de semnal mic...si mai e si microfonica pe deasupra...poate mai bine ar fi sa incercati un asemenea traf, sa va convingeti ca 1W nu prea are rost nici macar pt. amplificator de PC si apoi sa faceti ceva mai serios, se poate face, chiar cu tuburi miniatura, e pacat sa bobinati un traf cu sarma de 0,1 - greu de bobinat, sarma se rupe usor etc. - si sa ajungeti la concluzia ca ati lucrat degeaba.Si mie imi place sa ma joc uneori, inteleg perfect demersul acestui topic, dar hai sa fie o joaca din care sa ne si iasa ceva placut...pregatesc si eu de ceva vreme un amplificator SE cu EL90...o sa intru aici cand o sa am gata datele preliminare.
Link spre comentariu

Un tub final miniatură interesant ar fi şi 6П30Б http://www.trioda.com/gallery/albums/us ... 6p30b.jpeg

http://lampilich.narod.ru/lamp_ru/pentodru/6p30b.html în push-pull se poate obţine lejer 4W-5W chiar în clasaA-pentodă(pentru pretenţioşi).

6П30Б ca triodă g2 strapată la anod admite disipaţie 7w-7,5w samd (două tuburi în paralel aprox cât un tub 2A3...).

Am gasit o schema ce intruneste aceasta conditie: g2 e strapata la anod printr-o rezistenta de 200 ohmi.

E cea mai interesanta schema de pana acum. Stie cineva la cine putem gasi 6П30Б?

Cred ca renunt la ampul cu 6J1P, incerc sa gasesc pentoda asta buclucasa... :da

post-71315-139829563718_thumb.gif

Link spre comentariu

Azi am mai chinuit ampliful cu 6J1P. Am constatat ca, semnalul pe intrare era prea mic de se auzea incet. Pt probe, i-am dat semnal din mp3 playerul din telefon. Cu acelasi traf, cel caruia i-am rebobinat secundarul cu 2x0,4mm pt 3v si cu anode-follower-ul pe care l-am pozat cu ceva pagini in urma, ca preu, se aude f tare si nedistorsionat.Totusi, pe casti, telef. se aude mai tare decat scotea 6J1P pe difuzor fara preu. Ceea ce ma face sa cred ca, nu e semnalul mic ci ca nu se adapta impedanta de iesire a telef. cu cea de intrare a lui 6J1P...Concluzia e ca etajul cu 6N16B intercalat intre telefon si amplif, are cumva rol de buffer...Daca l-as lasa asa, ar trebui modificata sursa, cel putin pe partea de filamente. Culmea e ca tubuletul 6N16B consuma mai mult pe filament decat 6J1P.... o sa pun ca sursa pt filamente doua incarcatoare de Nokia in comutatie, scot cu filamentul 6N16B conectat, 5,8V si se incalzesc moderat.Mai ramane sa bobinez un secundar la un traf pt anodica, pt teste folosesc doua trafuri de 220/12v legate 12-n 12...P.S.Nu am gasit 6P30B inca...nu are nimeni sa-mi dea si mie 2 bucati?

Link spre comentariu

Salutari tuturor!Inca nu am gasit tubuletul 6P30B, am postat la rubrica Cumparari, mai astept. Sunt hotarat sa fac acel amplif cu 6N16B si 6P30B. Prin amabilitatea userului PL500, imi va sosi un tubulet din cel mentionat. Mai ramane sa gasesc unul si sa m-apuc de treaba, oricum, voi face un canal cand imi va veni tubuletul (cred ca astazi).A mai progresat cineva cu vreun amplif mini?Spor!

Link spre comentariu

Ieri mi-a dat cineva 2 trafuri de cadre, dar nu stiu din ce teveu erau. Oricum, nu-s prea mari, cam 4, max. 5 cm² sa aiba sectiunea....sunt cam intepenite si pe alocuri ruginite, sa vad cum le desfac tolele sa le separ pentru intrefier...care sa fie de 0,1mm? O foita de hartie ar ajunge?Dupa ce reusesc operatia, ma apuc de un canal SE cu 6n16b si 6p30b cu traf de iesire defazor..sunt tare curios sa aud cum suna...Mai ramane sa mai gasesc un tubulet 6p30b dupa...

Link spre comentariu

Daca sunt modelul romanesc, cele din partea de jos din poza, au fix 4cmp, 3000sp 0,15mm/ 555sp 0,3mm si au intrefier de la mama lor, tolele fiind foarte usor de desfacut dupa ce desfaci jugul de tabla

http://i37.tinypic.com/4r6ghw.jpg

P.S: de ce nu cumperi tuburile de pe ebay? daca nu ai observat vanzatorul e roman deci nu e o problema transportul, taxe vamale etc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări