Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini Tube Amplifier

Untold

Postări Recomandate

Uraaa! Mi-au sosit tubuletele!(6N16B)Sa vedem ce-o sa iasa, de maine ma apuc de teste. Am constatat cu tristete, ca una din cele 2 buc 6N6P pe care le aveam, este putin decedata...nu-mi ramane decat sa fac un singur canal si sa aud rezultatele...Succes tuturor, inclusiv Dl. ImreBeres!

Link spre comentariu

Astazi mi-au sosit 6N16B-urile. Inca cu bonus. Deci incet si sigur voi inainta.

Si mie, tot cu bonus.Va urmez indeaproape, am terminat un anode-follower cu 6N16B, care, culmea, mai si functioneaza! :rade:

post-71315-139829557897_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salutari.Azi am facut "in aer" amplificatorul cu 6J1P dupa schema propusa de Dl. Lazaroiu.Pentru conditiile in care a lucrat, se aude bine, scoate cam 100mW, dupa urechea mea, nu am facut nicio masuratoare in ce priveste curentul absorbit! Adica, anodica a fost de 65v iar ca traf de iesire am pus unul preluat dintr-un incarcator de Nokia model vechi, cu prim la 220v si sec la 5v. Nu am scos tolele sa le pun E+I+intrefier, vroaim doar pt test. Urmeaza sa fac un traf dedicat si sa maresc anodica pana la valoarea din schema.Amplificatorul promite sa se auda bine, ramane doar sa-i creez conditiile necesare.Numai bine!

post-71315-139829562083_thumb.jpg

Link spre comentariu

DA, progese, montaj de test cu 6j1p, merge peste asteptari, schema de mai sus.

Anodica 150V, 15mA curent anodic, putere ca niste boxe de pc.

Am selectat din tuburile mele 2 ce au curentul anodic cel mai mic, acum le tin la 150V si au 15mA.

Traful de iesire e din niste echipamente militare, vreo 2,5-3 cmp, primar 4000sp 0,11mm, secundar 180sp 0,33mm si mai are o infasurare de 790sp tot cu 0,11mm bobinata dar care nu o folosesc acum.

Posted Image

Link spre comentariu

DA, progese, montaj de test cu 6j1p, merge peste asteptari, schema de mai sus.

Anodica 150V, 15mA curent anodic, putere ca niste boxe de pc.

Am selectat din tuburile mele 2 ce au curentul anodic cel mai mic, acum le tin la 150V si au 15mA.

Traful de iesire e din niste echipamente militare, vreo 2,5-3 cmp, primar 4000sp 0,11mm, secundar 180sp 0,33mm si mai are o infasurare de 790sp tot cu 0,11mm bobinata dar care nu o folosesc acum.

Posted Image

...poti sa inseriezi infasurarea de 790sp cu primarul sau s-o folosesti ca CFB (reactie destul de puternica la acest numar de spire)... bineinteles, mai conteaza si unde-i pozitionata pe bobina...
Link spre comentariu

...poti sa inseriezi infasurarea de 790sp cu primarul sau s-o folosesti ca CFB (reactie destul de puternica la acest numar de spire)... bineinteles, mai conteaza si unde-i pozitionata pe bobina...

Ok, o inseriez cu primarul, dar poti detalia putin cum realizez CFB-ul, eventual daca poti modifica schema de mai sus in acest sens.Dupa capetele ce ies pt cose, ordinea infasurarilor e urmatoarea(de la miez): primar - infasurare "reactie" -secundar.
Link spre comentariu

Ok, o inseriez cu primarul, dar poti detalia putin cum realizez CFB-ul, eventual daca poti modifica schema de mai sus in acest sens.Dupa capetele ce ies pt cose, ordinea infasurarilor e urmatoarea(de la miez): primar - infasurare "reactie" -secundar.
Este pozitionata bine, pentru CFB o inserezi pur si simplu dupa catod si restul; va trebui sa sune mai incet ca inainte ca sa fie sensul corect... si la calitate mai buna...
Link spre comentariu

Este pozitionata bine, pentru CFB o inserezi pur si simplu dupa catod si restul; va trebui sa sune mai incet ca inainte ca sa fie sensul corect... si la calitate mai buna...

Din pacate puterea a scazut cam la un sfert fata de ce fost inainte, putere nesatisfacatoare...Nu prea se merita la acest tip de tub in aplicatia mea de fata...Multumesc de sfaturi, amplificatorul va ramane in forma aceasta, posibil si preamp cu 6n16b pt surse mai slabe de semnal, redresare cu 6x2pP.S: sa vedeti ce lumina albastruie apare pe foitele de mica ce tin anodul, si mai fileaza in functie de muzica :40
Link spre comentariu

Al meu se aude incet, sa fie din cauza tens anodice mici (65V) sau a trafului de iesire care e un traf de incarcator de Nokia? Difuzorul folosit de mine, cel rotund, din poza, are doar 3,3 ohmi. Daca pun altul de 6 ohmi se aude si mai incet...Nu ma pricep la lampi mai deloc...

Link spre comentariu

Ai tensiune anodica mult prea mica, nu cred ca ai nici 5mA curent anodic.Masoara si te vei convingeO sa probez si cu secundarul legat intre catod si rezistenta, sa vad ce obtin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări