imreberes Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 O singura intrebare: ce curent trece prin tubul final ( I anodica)? Link spre comentariu
imreberes Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Si inca unu: ce tensiune avem in catod 6P30B ? Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Domnule Beres: cu parere de rau va spun ca inca nu am terminat de lipit toate componentele amplificatorului, ca sa nu mai zic de masuratori. Totusi, aceste tensiuni si curenti ale schemei vi le poate furniza Dl. Lazaroiu (cand va avea timp si dispozitie), in urma simularii D-sale. Chiar as fi si eu curios, voi compara la final ce-mi da mie cu cele simulate, desi, din start va fi o diferenta, pentru ca am pus rezist. de 680 ohmi in loc de 620 ohmi ca in schema, in catozii triodei 6N16B. Toate cele bune! Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 (editat) Ce sa spun ??? ...este tot schema din acest topic postarea #236, pe care colegul @untold spunea ca a realizat-o si suna fain (!!!!) in rest...,daca pe schema am pus Pda=5.3W si cu un grafic in fata stiind Ug2=200V (avem si graficele pentru Ug2 ),putem deduce singuri cam ce se intampla pe acolo.Parerea mea este ca se cam "trage" tare de acest tub in conditiile schemei de mai sus si mai cred ca la un Pda=3.5W(max) se pot obtine performante foarte bune,dar fiecare face cum crede ca-i mai bine,eu doar imi dau cu parerea. Daca as fi avut asemenea tuburi bune,eu am doar unul despre care nu stiu prea multe,as fi facut un model real dar dupa modelul scos pe un tub poate uzat nu ma pot baza prea tare,sau pe modele din librariile de pe net care de foarte multe ori dau nastere la discutii fara sfarsit,deci in concluzie daca cineva doreste o sa postez schemele cu tensiuni si curenti in punctele importante. Editat Noiembrie 20, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) Deocamdata un "burn out", n-am cuplat anodica, inca nu stiu daca functioneaza... P.S. Mi-am amintit, nu cred ca functioneaza, mai am de lipit doi condensatori... Editat Decembrie 10, 2015 de Untold Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Felicitari , a iesit frumos ..........dar greu mai lipesti piesele Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2015 .....dar greu mai lipesti piesele Pai decat mult si fara rost, mai bine putin si prost, nu?? Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Martie 25, 2020 Partajează Postat Martie 25, 2020 (editat) Am gasit recent topicul asta si cum lucrez la un amplificator cu tuburi miniatura, atasez si eu pozele cu schema si placile realizate...este un Push-Pull de 10W cu 6P30B-R si 6N17B; mai am de comandat trafurile de iesire (cel de alimentare e in curs de realizare la Romtoroid) si ulterior urmeaza montajul si testele aferente. Revin cu feedback in acest topic. Editat Martie 25, 2020 de Adrian Biruescu Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2020 Partajează Postat Martie 25, 2020 (editat) Cam așa "se vede prin prisma mea"(poftim, nu mă interesează cu ce pentode finale...).Dacă aleg un randament OT 0,85 evident ajung la 6,8W în sarcină secundar. Mă rog, fiecare vede "prin prisma sa". De ce am marcat pe axa de curent doar 80mA rămâne în analiza dumneavoastră pertinentă (totuși trebuie să aveți în vedere sarcina precizată 10K anod-anod !). Editat Martie 25, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
romicap Postat Martie 30, 2020 Partajează Postat Martie 30, 2020 (editat) Name 6P30B-R Type Output pentode,hi-durable Application application in output stages in special equipment Cathode type oxide,indirect heating Envelope glass,miniature Mass,g 12 Filament voltage,V 6,3 Filament current,A 0,42-0,44 Anode voltage,V 120 Anode current,A 0,027-0,043 Anode power,W 5,5 Grid2 voltage,V 120 Steepness,mA/V 3,4-5,5 Reverse grid current,uA 0,5 Microphnic noise,mV 75 Socket type flexible Probabil 10 W sin . la vara cand se va incalzi excesiv vremea si se vor dilata toate alea ...la pentodele astea fabricantul recomanda o anodica de 120V cu un curent de 0027 -0042 mA . Schema dubleza tensiunea anodica fara sa specifice si urmarile... THD cu sacul si viata lampii mai mult decat scurta ..6,8W in comfiguratie contratimp sunt posibili dar tre-specificate distorsiunile ... Hi-Fi este exclus ! Editat Martie 30, 2020 de romicap Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2020 Partajează Postat Martie 30, 2020 Cu Ua 250V și 23.. 25mA Iamax nu se depășește disipatia anodică, dar..... sunt curios cât va fi Ia0 ca să funcționeze corect. Acum pe bune, cu ECL82 sau EL95 care au Pda mai mare decât 6P30 BR obții în PP 7..8w trași de păr. Să trăim și să vedem o oscilograma cu puterea maximă obținută, până atunci vorbim discuții. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2020 Partajează Postat Martie 30, 2020 In LTSpice, sau Paint, se scot foarte usor Wattii aia, in realitate e cu totul altceva. Goana dupa Watti putere....nu conteaza ce distorsiuni are...Watti sa fie.. :XD Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Martie 31, 2020 Partajează Postat Martie 31, 2020 Nu am abordat schema cu pricina pentru ca scoate 10W, pur si simplu vreau sa realizez un amplificator cu tuburi miniatura, atata tot...schema similara, de la rusi, e atasata in pagina 6 din acest topic. Mai bine asteptati sa finalizez montajul, ca mai am de procurat doar trafurile de iesire si sigur ca voi reveni cu oscilograme. 1 Link spre comentariu
saptemari Postat Octombrie 16, 2021 Partajează Postat Octombrie 16, 2021 La 07.01.2013 la 20:54, imreberes a spus: Eu am realizat ECL82 SE dupa schema lui Valderama in 2 exemplare. Intr-unul trafurile sunt din TV-urile Temp (luate de la userul Dumitrache) iar varianta a doua e cu trafuri de iesire de la pickupurile Supraphon (trafurile de alimentare si de iesire sunt de la Andrew 5200). Acest ultim e mai compact. De n-o sa fiu prea lenes, o sa va pun si niste poze- dar inca nu stiu unde sa-l postez. Mai puteti posta inca o data schema d-lui Vali? Multumesc! Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 16, 2021 Partajează Postat Octombrie 16, 2021 Acum 54 minute, saptemari a spus: Mai puteti posta inca o data schema d-lui Vali? Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum