nicoalex Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Am acest amplificator insa are o ,,hiba,, Cu potentiometrul la minim se aude zgomot puternic ,acesta scade pe masura ce volumul creste insa ramane un zgomot destul de suparator.Sunetul nu este curat.Ce este de facut? Am observat ca masa nu este legata la sasiu,e normal asa ceva?Multumesc binevoitorilor Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 @daniels: Daca bine imi amintesc, traful in Temp 6, care e montat sub difuzoare, deci separat mecanic de sasiu, ca sa nu vibreze probabil, dar electric parca era un fir intre placa pe care era fixat traful si sasiu...sau in orice caz, legat cumva la masa. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Sigur e legat la masa şasiului. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 6, 2014 Partajează Postat Noiembrie 6, 2014 Multumesc pt raspunsuri. Il voi lega la masa, inca nu am inceput montatul. Acuma deabia se usuca vopseaua pe carcasa. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Astazi am reusit sa terminin al doilea mini amplificator, facut tot dupa schema VALDERAMA dar care are trafuri de iesire dublu C. Link spre comentariu
laur+ Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Îmi place,arata bine! Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Felicitari! Arata super fain! Insa tot primul "cub" mi-a ramas la inima...cu trafu de retea pe carcasa si cele de iesire in interior, arata mai robust decat asta. Dar, cred ca trafurile de iesire c-core sunt mari si n-au incaput in carcasa. Link spre comentariu
imreberes Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 O vedere sub capota? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 (editat) "metamorfoză" foarte reuşită(având ca bază o carcasă sursă-pc-moartă dar renăscută) prin prisma mea subiectivă. bănuiesc/intuiesc că transformatoarele actualmente de ieşire se comportă relativ bine la bass. Editat Decembrie 1, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 (editat) Felicitari!...imi place,mai ales ca ati data viata unor lucruri ce erau "moarte" de ceva timp,felicitari!!! @valderama : transformatoarele de iesire sunt din TV-TEMP deci sunt exact pentru tuburile 6F3P,unele tipuri de televizoare TEMP au fost echipate cu astfel de OT-uri,am si eu cateva bucati si va pot spune cate ceva despre ele: -Typ :TB-2A - np=2400sp - ns=86sp - Rp=248 ohmi. - Rs=1.1 ohmi. - Lp=13H /1000Hz (fara componenta DC) - Pe secundar sunt cuplate doua difuzoare 1GD-18 de 1W si 7 ohmi,ambele difuzoare sunt conectate in SERIE !!!!,deci atentie la Ra reflectat. Miezul este dublu C cu sectiunea totala de 3.5cm^2 echivalent cu E+I de 5cm^2,presupun ca banda de frecvente este cea suficienta pentru un sunet de TV de la vremea respectiva,oricum pentru o putere pe sarcina de 1,5W cred ca frecventa minima fara distorsiuni va fi de 50...60Hz pentru 13H fara DC prin bobina primara.. Editat Decembrie 1, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Va multumesc pt aprecieri! @Untold trafurile dublu C sunt mai mici ca gabarit decat cele E+I si mi-a permis sa le fac acea carcasa din lenm. Acesta a fost motivul pentru care le-am pus deasupra. @iimreberes cablarea e aceasi ca la prima realizare. Nimic nou. Trebuia sa fac poze inainte de a asambla cele 2 parti ale carcasei. Acuma nu se mai vede mare lucru. Eu ascult aceste miniamplificatoare pe boxe Tento de 10W (cele pentru Kashtan facute din lenm) si pot spune ca se aude foarte bine. Intr-o camera de 4x4mp acopera doua persoane care vorbesc. Masuratori nu pot pune pentru ca nu am niciun fel de instrument inafara de un multimetru. Sunt amator si imi place sa mai bricolez cate ceva din cand in cand. Link spre comentariu
imreberes Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 "Sunt amator si imi place sa mai bricolez cate ceva din cand in cand." Asta-i important si sa va placa rezultatul muncii. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Felicitari!...imi place,mai ales ca ati data viata unor lucruri ce erau "moarte" de ceva timp,felicitari!!! @valderama : transformatoarele de iesire sunt din TV-TEMP deci sunt exact pentru tuburile 6F3P,unele tipuri de televizoare TEMP au fost echipate cu astfel de OT-uri,am si eu cateva bucati si va pot spune cate ceva despre ele: -Typ :TB-2A - np=2400sp - ns=86sp - Rp=248 ohmi. - Rs=1.1 ohmi. - Lp=13H /1000Hz (fara componenta DC) - Pe secundar sunt cuplate doua difuzoare 1GD-18 de 1W si 7 ohmi,ambele difuzoare sunt conectate in SERIE !!!!,deci atentie la Ra reflectat. Miezul este dublu C cu sectiunea totala de 3.5cm^2 echivalent cu E+I de 5cm^2,presupun ca banda de frecvente este cea suficienta pentru un sunet de TV de la vremea respectiva,oricum pentru o putere pe sarcina de 1,5W cred ca frecventa minima fara distorsiuni va fi de 50...60Hz pentru 13H fara DC prin bobina primara.. Domnule Lazaroiu, Din aceste miezuri, de poate scoate mai mult pt o putere de 3W/8ohmi? Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Domnule Lazaroiu, Din aceste miezuri, de poate scoate mai mult pt o putere de 3W/8ohmi? Din datele tehnice pentru partea de audio din TV TEMP unde se spune ca : puterea audio este de 1,5W cu 10% distorsiuni si intr-o banda de frecvente de 100Hz...7000Hz si in felul cum sunt bobinate,nu cred ca puteti scoate mai mult.Cu o recalculare si o asezare mai judicioasa a bobinelor primare secundare,cred ca puteti obtine cel mult 2W cu 5% distorsiuni intr-o banda de frecvente de 40Hz...15Khz sau la 1,5W cu bf. 35Hz...20Khz.Traful original are un intrefier cu g=0.07mm ceea ce-l va aduce la saturatie foarte rapid,deci trebuie "reformata" toata conceptia acestui traf,oricum nu prea aveti loc pentru un bobinaj mai complex,deci parerea mea este sa-l lasati asa cum este,aveti o ralizare foarte frumoasa cu OT-uri vintage..., pentru un proiect viitor veti incerca alte tipuri de OT poate chiar personalizate. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 (editat) Cu o recalculare si o asezare mai judicioasa a bobinelor primare secundare,cred ca puteti obtine cel mult 2W cu 5% distorsiuni intr-o banda de frecvente de 40Hz...15Khz sau la 1,5W cu bf. 35Hz...20Khz. De ce introduci limitarea sus la 20khz Lăzăroiu ? , imagineazati următoarea situaţie îngustam lăţimea straturilor primare construind carcasa în doi galeţi operăm cu patru secţiuni primare şi două secundare introducem un ecran electrostatic între galeţi(diafragma centrală) ,la cât estimezi că se ajunge cu capătul superior al benzi pentru -3db ?. Posibil cu patru galeţi 8 înfăşurări primare serie 4 secundare serie izolaţii doar între primar-secundar se atinge 100khz cu -3db .Pentru transformatoarele alea de ieşire(nativ aşa cum sunt construite de rus ) văd capătul inferior al benzi redate la 40hz-sinus pentru 1W în sarcinăl a ieşire având în vedere configuraţia dată(pot să demonstrez fizic/material ce afirm). Deţin încă această configuraţie echipată cu transformatoare de ieşire E10 X 25mm secţiune fix 5cm2(manufacturate primar 3800sp) coboară fără atenuare evidentă până la 30hz-sinus(sinus curat fără scobituri etc) pentru 1,5w la ieşire în sarcină rezistivă (sarcina mea muzicală/inductivă fiind compusă din câte două difuzoare 15" pe canal...). Desigur entuziaştii pot bobina şi transformatoare mai serioase http://oi57.tinypic.com/2evfc5l.jpg dacă/când au timp/dispoziţie. Editat Decembrie 1, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum