Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini Tube Amplifier

Untold

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...

Ideal e cu diametru  cat mai mare, pt a obtine o rezistenta in curent continuu cat mai mic.Dupa unii e bine ca secundarul sa aiba rezistenta in cc mai mic decat 0,5ohm, daca ajungi pe la 0,2 ohm e si mai bine. Daca ai destula loc poti incerca o sarma de 0,8mm pt sarcina de 4 ohmi si sa continui cu 0,65pt 8ohmi.

Link spre comentariu

Chiar aici ma gandeam. In secundar trebuie sa ai 146 spire pentru 8 ohmi.

Daca doresti iti pot oferi gratuit  pereche de transformatoare modificate pentru 8 ohmi, iar daca doresti sa-l bagi intr-o carcasa PC mai am niste bucati de scandura taiata pentru carcasa PC. Scandura este din sipca de mahon incleiata industrial. daca te intereseaza pot pune poze

Editat de daniels
Link spre comentariu

Multumesc pentru oferta. Momentan detin doar boxe RFT la 4 ohmi (o sa fac preventiv trafuriile si pentru 8 ohmi). Carcasa e un fost dvd player slim.

PS: Poti sa-mi spui te rog cum ai calculat numarul de spire?

Editat de stryx
Link spre comentariu

O sa trag pe dreapta proiectul pana mai fac rost de sarma de 0.8mm (ce am nu-mi ajunge nici pentru un tranf). Am incercat sa bobinez cu sarma de 1mm dar nu intra decat vreo 60sp.

@daniels. intrebam cum ai calculat nr. de spire deoarece din cate stiu impedanta transformatorului vazuta de tubul final este raportul de transformare la patrat inmultit cu sarcina.

Link spre comentariu

Ok, deci este aceiasi formula de calcul (se gaseste si in topicul despre transformatoare pentru iesire). Eram nedumerit deoarece mai sus ai dat un numar de spire cam mare. Acum am inteles ca era pentru alt transformator.

Multumesc.

Editat de stryx
Link spre comentariu

Rapoarele de transformare vor fi 1/35 pentru 4 ohmi cum a zis si @laur+ si 1/25 pentru 8 ohmi (daca o sa mai fie loc).

Amplificatorul va fi facut cu PCL82 cu urmatoarea schema (bineinteles marind alimentarea filamentelor la 12V) : http://nmwilliam.tripod.com/ecl82.html

Iar componentele vreau sa le pun pe ragleta in genul asta: http://s28.postimg.org/75woory25/PCL82.png

Poate va ajuta si aceasta schema (aveti si datele pentru transformatorul de iesire) care "canta" in multe exemlare.Puterea este suficienta pentru o auditie normala si de calitate,dar...extrem de important este transformatorul de iesire pentru care ar trebui acordata cea mai mare atentie,personal mi se pare o copilarie utilizarea unui transformator improvizat,bineinteles daca avem pretentii la un sunet de calitate.

P.S      la 3W pe sarcina THD=2.2% iar la 1.5W THD<0.2%,iar banda de frecventa cu traful din imagine este perfecta.

post-175212-0-23033200-1414146966_thumb.png

post-175212-0-45341000-1414147188_thumb.png

Link spre comentariu

Multumesc pentru schema. O s-o folosesc dupa ce fac rost de materiala pentru transformatoare. Pana atunci ma apuc de schema postata in pur scop educational (este primul montaj pe tuburi).

Link spre comentariu

Sunt intr-o faza avansata cu inca un amplificator dupa schema VALDERAMA in care voi folosi trafuri de iesire din tv Temp cu miez dublu C. Nu stiu daca in tv Temp traful de iesire are contact electric cu sasiul. Are vre-o importanta daca acea carcasa (sistemul de prindere) de la trafurile de iesire are contact electric cu sasiul sau ar trebui acolo o izolatie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări