Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini Tube Amplifier

Untold

Postări Recomandate

Membranele sunt intregi, doar ca sunt cam subtiate, mai ales in zona suspensiei. Daca le-as pensula cu o solutie gen prenadez, dar f. subtire, le-as rigidiza prea tare si-ar pierde din frecventele joase?NU sunt subtiate! Asa sunt din constructie si e bine sa le lasati in pace!

Link spre comentariu

Eu am facut acel amplif dupa schema D-lui Valderama si sunt foarte multumit. Cu acel traf puteti folosi difuri de 8 ohmi. Merita din plin. De realizati, n-o sa regretati

Link spre comentariu

Zilele astea aproape am finalizat carcasa unui miniamplificator care va fi utilizat pt PC. Carcasa este prelucrata dintr-o sursa PC, lampile sunt 6F3P, iar trasformatoarele de iesire sunt recupetate din tlevizoare temp.

Posted Image

Orice critici sau sugestii sunt binevenite!

Superb!

Mic si robust, pare un luptator de summo! :rade:

Eu am ramas la ampliful cu 6P30B si 6N16B; inca e nefinalizat, imi mai trebuie traful de retea..aveam o promisiune de la un user de pe aici, dar se pare ca timpul e vitreg cu toti...

Felicitari!

Link spre comentariu

Multumesc pt aprecieri si sper ca si proba de sunet sa fie ok., folositi boxe pe 8 ohmi? Eu stiam ca temp-urile au difuzoare pe 16 ohmi. Daca pot asculta pe 8 ohmi e foarte bine, pe 16 ohmi nu am nimic.

Link spre comentariu

Am gasit deunazi aruncat pe malul unui parau, un magnetofon Unitra Z nu stiu cat.Am recuperat mare parte din el: motorul, partea electronica (etajul final cu 2N3054 care este functional), vu-metrele cu ace si cele doua difuzoare de 4W/15 ohmi!!, difuzoare in perfecta stare atat optic cat si functional!Difuzoarele le voi folosi la miniampliful meu cu 6P30B care are ca trafuri de iesire cele doua trafuri de cadre cu secundarul modificat pt 16 ohmi... le-am testat pe amplif si se aud splendid. Voi face doua boxe din parchet laminat din ele, mai am si 2 tweetere vintage de 2W de la un tv Grundigh, parca, tot cu membrana din hartie...Ideea era sa cautati astfel de difuzoare, sunt excelente ca sound si au si 15 ohmi.

Link spre comentariu

Pt daniels:Din calculele mele pt traf iesire la primar cu 3000 de spire rezulta un secundar de 141spire pt 8ohmi. Asa ca datele oferite de D-voastra despre traf cam tot pe acolo bat.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Rzistenta echivalenta acelui grup serie-paralel ar fi tot 390 ohmi.Si eu ma intreb care a fost ratiunea pentru care s-a ales un grup in locul uni singur rezistor cu puterea necesara.Daca s-ar arde o rezistenta a acelui grup, oricare ar fi ea, valoarea rezistiva a grupului se dubleaza.Probabil pt protectie. dublandu-se valoarea rezistiva a grupului, scade curentul ce strabate grupul si implicit se reduce si puterea disipata pe grup...

Link spre comentariu

Probabil ca scade inductanta totala a rezistorului echivalent?

Inductanta unui rezistor conteaza la frecvente de sute de Mhz, in acest caz sau grupat patru rezistoare pt o disipatie termica mai eficienta...
Link spre comentariu

Multumiri Dl. Vali @Valderama pentru ca mi-a descoperit minipentoda 6P30B si @Vera care mi-a bobinat traful de retea si tuturor celor care m-au sfatuit de bine.Am finalizat miniamplificatorul SE cu dubla trioda 6N16B si pentodele 6P30B si pot sa spun ca sunt incantat de sunet care este de lampa, cald, dinamic si prietenos cu bas si inalte suficiente (trafuri de iesire 2 buc de cadre cu secundarul rebobinat).Se aude peste asteptari pe doua boxe de la o minicombina cu cd Philips, puterea este mult peste necesarul de auditie intr-o camera de bloc.Urmeaza sa-i fac si capac din tabla de otel pt traful de iesire, capacele pt trafo out sunt cutii din cablaj imprimat vopsit.

post-71315-139829667798_thumb.jpg

post-71315-13982966781_thumb.jpg

post-71315-139829667823_thumb.jpg

post-71315-139829667834_thumb.jpg

post-71315-139829667846_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Azi am terminat de lipit si am trecut la teste. O poza cu varianta imprastiata.

Posted Image

Pt teste am folosit boxe Tento 10W/8Ohmi. Lampile sunt 6F3P. Nu am pic de zgomot chiar daca stau cu capul in boxe, sunetul il apreciez ca fiind foarte buni, iar dinamica este extraordinara pt puterea lui (foarte mult bas).

In urma masuratorilor am obtinut urmatoarele valori:

in catodul pentodei 13V (in schema sunt 14V)

in anodul triodei 108V (in schema 90V)

intre rezistentele de 150K si 39K 180V (in schema 170V).

tensiunea filamentelor era de 7,4V, am pus acolo o rezistenta si acuma este de 5,7V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări