Untold Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Vezi cum se detetermina raportul de transformare a trafo, de acolo avind sarcina calculezi Ra.Primar:3000 sp.Secundar:555 sp.Rap.Transf.= N1/N2 = 3000/555 = 5,40Mai departe? Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Raportul de transformare la patrat x sarcina secundara, in cazul tau (5,4x5,4)*16=466ohm Ra Link spre comentariu
Untold Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Raportul de transformare la patrat x sarcina secundara, in cazul tau (5,4x5,4)*16=466ohm RaSi mie imi trebuie 3,5K. Din 555 cate spire are trebui sa mai scot din secundar? Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Scoate tot secundarul si bobineaza 200 spire cu sarma de 0,4-0,5, sau daca n-ai o poti lasa si pe cea originala, scoti numai 350spire. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Scoate tot secundarul si bobineaza 200 spire cu sarma de 0,4-0,5, sau daca n-ai o poti lasa si pe cea originala, scoti numai 350spire.Multumesc. N-as putea insa sa scot priza de la 250 spire aprox si sa pun in paralel capetele secundarului ca sa dublez diametrul sarmei? Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Ar trebui sa faci priza exact la jumatatea lungimei firului si nu la jumatatea numarului de spire, deoarece prima spira nu are aceeasi lungime ca ultima, apoi trebuie sa ai grija la fazare, secundarul trebuie taiat la "jumatate" si nu scoasa o priza, daca scoti priza la mijloc si legi capetele ramase pui secundarul in scurt. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Ar trebui sa faci priza exact la jumatatea lungimei firului si nu la jumatatea numarului de spire, deoarece prima spira nu are aceeasi lungime ca ultima....Corect. Voi scoate 350 spire.Multumesc inca o data. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 Aseara am scos cate 350 spire din sec. fiecarui traf.Am curent anodic pe fiecare canal aprox. 12mA. Cam putin, sa micsorez oare valoarea rezistentelor de 680 ohmi din catozii 6P30B-R la 470 ohmi sa vad ce se intampla? Sau mai bine pun un semireglabil, reglez la o valoare normala (18-20mA?), masor apoi valoarea semireglabilului si pun rezistor fix?Oricum, ampliful se aude mult mai tare si mai clar cu acest nou secundar la trafurile de iesire.Sper ca in week-end sa-l finalizez, mai am de facut o carcasa pt un traf de iesire si una pt traful de retea.Revin cu poze si cu rezultatele masuratorilor curentilor dupa reglaje. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 Am reglat curentul anodic pe ambele canale la 18mA. Am pus semireglabil de 1 Kohm, am ajuns la o valoare de aprox 430 ohmi.Dupa 30 min, ampliful merge caldut si se aude super. Mai ramane sa organizez matzaraia din interior, am un usor brum, e de la Uf, am oprit din mers Ua si brumul n-a disparut. Cand tai Uf, dispare si brumul.Am pus ampliful sa cante pe VTP-uri. Se aude clar, are si bas si inalte din plin.Maine incerc sa-i bag 1000 Hz sinusoidal de pe un cd (obtinut din Audacity fara sa fi trecut prin placa de sunet a pc-ului) avand ca player iesirea din DAC-ul combinei Philips. Ca osciloscop o sa folosesc un visual analizer pt PC, nu am osciloscop.Revin cu rezultate, sunt curios si eu sa vad cum arata 1000Hz sinus la iesire din amplif. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Un raport de transformare corect aduce o multime de satisfactii.Pt brum un potentiometru de 100ohm cu capetele pe secundarul trafo de filamente si cursorul la masa Link spre comentariu
Untold Postat Martie 23, 2013 Autor Partajează Postat Martie 23, 2013 Un raport de transformare corect aduce o multime de satisfactii.Pt brum un potentiometru de 100ohm cu capetele pe secundarul trafo de filamente si cursorul la masaFilamentul de la 6N16B e alimentat separat dintr-un incarcator smps de siemens si are filtraj suplimentar de 4700uF, iar filamentele 6P30B-R sunt inseriate si alimentate tot in c.c. cu filtraj de 4700uF din traful care are si anodica, insa dupa o ora de functionare, traful se incinge... va trebui sa caut unul mai mare sau sa fac sursa separata..se aude bestial pe VTP-uri...suna ca la 10 W Link spre comentariu
Untold Postat Martie 23, 2013 Autor Partajează Postat Martie 23, 2013 Imi pare tare rau ca am muncit la carcasa inainte sa testez la sange functionarea cu ce aveam de gand sa pun pe carcasa....cred ca m-am invatat minte.... Acum, e dificil de gasit un traf doar cu putin mai mare (cam 1 cm2) care sa-mi asigure fara sa se incalzeasca anodica si filamentele 6P30B-R....doar sa mai inghesui in carcasa un alt smps pt filamentele tuburilor finale si sa las traful doar pt anodica, desi spatiul e la limita... Un sfat, o parere ar fi binevenite... Link spre comentariu
Den Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Primul pas ar fi sa faci si tu o schema completa cu ce ai tu acolo,inclusiv cu alimentarea filamentelor.(la un singur canal)Si o poza la cablarie Link spre comentariu
romicap Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Daca aveti loc in carcasa,folositi un traf separat pt. filamente si nu mai redresati tensiuneaacestora(filamentelor) .Dati intotdeauna la,, masa" un piciorus al filamentului si veti scapa de brum! De asemenea,intre primarul si secundarul trafo anodica ,izolati cu banda de cupru la latimea bobinajului si scoateti un fir pe care-l veti lega la,, masa".In felul acesta , veti avea placuta surpriza sa nu mai aveti absolut nici un fel de brum! Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 ... De asemenea,intre primarul si secundarul trafo anodica ,izolati cu banda de cupru la latimea bobinajului si scoateti un fir pe care-l veti lega la,, masa"....Sint sigur de faptul ca stiti asta dar mai bine o amintesc si eu, anume sa nu uniti electric capetele ecranajului. Nu de alta dar obtinem o frumoasa spira in scurt cu consecintele aferente. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum