Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini Tube Amplifier

Untold

Postări Recomandate

Buna seara. Hoinarind pe net, am gasit schema si realizarea unui miniamplificator audio cu tuburi miniatura. Ar fi extrem de interesant de realizat asa ceva, s-ar preta extraordinar la un birou ca amplificator pentru calculator cu niste boxe pe masura cu difuzoare vechi cu membrana de hartie!Poate ca cei care se ocupa de construirea si comercializarea amplificatoarelor cu tuburi ar putea sa construiasca un astfel de amplificator pentru onor clientela! Va las sa va delectati cu pozele si schema lui.

Link spre comentariu

Frumos, dar nu stiu daca merita un asemenea amplificator, puterea e prea mica, chiar si pentru auditii zilnice, insa pentru cine e multumit cu o putere de sub 1W eu cred ca o solutie constructiva ar putea fi construirea intr-o cutie de sursa de PC, incape cu putin ajutor in partea frontala a carcasei, in doua locasuri de CD-Rom...pentru filamente se poate stabiliza o tensiune din 12V, iar pe anodica se poate face o alimentare in comutatie sau un mic convertizor.Userul Rock Dock a proiectat niste surse in comutatie pentru utilizarea unui amplificator cu lampi pentru auto, deci solutii exista...

Link spre comentariu

Frumos, dar nu stiu daca merita un asemenea amplificator, puterea e prea mica, chiar si pentru auditii zilnice, insa pentru cine e multumit cu o putere de sub 1W eu cred ca o solutie constructiva ar putea fi construirea intr-o cutie de sursa de PC, incape cu putin ajutor in partea frontala a carcasei, in doua locasuri de CD-Rom...pentru filamente se poate stabiliza o tensiune din 12V, iar pe anodica se poate face o alimentare in comutatie sau un mic convertizor.Userul Rock Dock a proiectat niste surse in comutatie pentru utilizarea unui amplificator cu lampi pentru auto, deci solutii exista...

Pentru trafurile de iesire, ce solutie ar fi? Bobinarea lor sau folosirea unor trafuri 220V/9V cu intrefier? Daca tot nu se merita prea mare investitie datorita puterii de iesire mici...
Link spre comentariu

Draga Untold (nespus) va rog sa ne spuneti si noua cum suna?Eventual cateva foto din timpul asamblarii!Va multumesc!

Din pacate, nu eu am realizat asa ceva. Am scris in primul post ca materialele le-am gasit pe net.Insa, am in plan asa ceva, macar cu ECC83 si 82. Am si 4 difuzoare, 2 sunt Tonsil si au cam 3W, iar 2 sunt rusesti. Mai am si 2 tweetere tot cu membrana de hartie de 4 cm in diametru, dar nu le gasesc acum, tre'sa rascolesc toata cutia cu maimute. Ma gandeam ca se pot face 2 boxe pe 3 cai din parchet laminat de 8mm, la dimensiunea lor, e arhisuficient.. Mi-ar surade mult sa am un asemenea amplificator la birou, ar casca gura de uimire colegii mei...

Puteti incerca si acest proiect: http://www.jogis-roehrenbude.de/Wettbew ... er-Amp.htmLampile sunt ieftine si usor de gasit.Nemtii aia scriu 1SH18B in loc de 1J18B sau mai corect 1ж18ь.

Multumim, misa!

post-71315-139829551368_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări