Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

7

• Kiusro

5

• Tavi

3

• MifTy

3

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator vanjulet

Buna ziua.Mi-a picat in mana un tiristor fabricat de IPRS. Pe el scrie (beta)T 63 sau 68 nu sunt sigur ca e sters marcajul N 400 B0 F123. Am cautat urmand link-urile de aici de pe forum si dand search cu "goagal" de vreo ora si nu gasesc nimic. Va rog ajutati-ma si pe mine sa stiu ce e asta si cu ce se mananca.Mii de multumiri.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Va salut ! Echivalentul la pn100 este pn200 .

... :92 :nebun: :aut: saracul de el...iar a mincat gaini zapacite la micul dejun... :rade: mai nene...mai postezi multe aberatii , cretinitati si timpenii pe forumul acesta...? chiar nu faci distinctia intre pnp si npn...? ce dracu` , mai pune naibii mina pe o carte si studiaza un pic de electronica...!concret , pn100 este un tranzistor npn , iar pn200 este un tranzistor pnp...iar din data-sheet rezulta ca pn100 si pn200 sint TRANZISTOARE COMPLEMENTARE , NICIDECUM TRANZISTOARE ECHIVALENTE ...! voila de vedeti in link-urile de mai jos...http://www.fairchildsemi.com/ds/MM/MMBT100.pdf , respectiv http://www.jaycar.com.au/images_uploaded/PN200.PDFps...@ orice user de pe elforum ! ...nu luati NICIODATA in seama sfaturile dlui florin iordache in domeniul componentelor electronice...! pregatirea lui este ABSOLUT NULA...mai bine zis la nivelul gropii marianelor in acest domeniu si el tasteaza doar ca sa devina numero uno ca numar de postari...!singurul lui scop este sa-l depaseasca pe dl zal in top...! in afara de vesnica lui electrotanya si functia de secretara care cauta ea prima cu functia CAUTARE si dupa aceea posteaza link-ul userilor mai incepatori ...nu stie absolut nimic ...!
Link spre comentariu

PN100=BC237, BC547 etc. Apropo: eu nu mai mananc gaini zapacite ca tin post, ca urmare ti le las tie poate pana la Sfintele Pasti le termini! :ras:

Link spre comentariu

PN100=BC237, BC547 etc.

... :nebun: alta prostie la rind , insa de data aceasta mai mica o tira...!vezi ca-ti ies penele din gura , cumetre...! eu ti-am mai spus odata sa jumulesti gainile inainte de a le minca , dar vad ca n-ai retinut deloc ce te-am invatat... :rade: 1-- pn100 este un tranzistor npn , care stie 75v vcb0 / 45v vce0 / 0,5a ic / si 0,625w pd...!2-- bc237 este un tranzistor npn , care stie --- in aceeasi ordine a parametrilor --- 50v / 45v / 0,1a / 0,5w ...!3-- bc547 este un tranzistor npn , care stie --- idem ca la punctul 2 --- 50v / 45v / 0,1a / 0,5w ...! pentru orice depanator cit de cit avizat , se vede imediat ca exista o mare diferenta la curentul de colector ic , la pn100 fiind de 5 ori mai mare decit la oricare dintre cele 2 bc-uri...! asta asa...la prima strigare , ca sa nu mai zic ca si vcb0 si pd sint mai mici la bc-uri decit la pn100...!in concluzie , cele 2 bc-uri propuse de domnul cu penele :rade: SINT MULT PREA SLABE pentru a putea fi folosite ca echivalente pentru pn100... :da
Link spre comentariu

salut care stiti de un echivalent al lui pn100 multumesc anticipat

Va salut ! Echivalentul la pn100 este pn200 .

Succes !

Ai grija cu postarile aiurea in care dai informatii gresite.Inclin sa cred ca scopul tau este sa faci un numar de postari cat mai mare.Daca nu esti sigur pe o informatie nu o posta.Mai mult de jumatate din topicurile tale contin mesaje de genul :

viewtopic.php?f=17&t=80446&p=715667#p715667

Nu este treaba ta sa atentionezi un user ca nu a postat unde trebuie....pentru asta exista moderatorii.

Sau :

Salut ! Vrem ca sa ne spuneti principalele componente dupa acest sasiu si o sa va ajutam.

Asteptam !

viewtopic.php?f=16&t=80434&p=715617#p715617

Normal ar fi sa ti se stearga toate raspunsurile de tipul celor amintite mai sus. ( adica sa ai un numar real de raspunsuri utile ;restul sant din categoria trash,garbage ,mai pe romaneste umplutura sau gunoi )

Link spre comentariu

domnul tv1 este mult prea amabil si mult prea finut ca sa mai mentioneze ceva referitor la dl florin iordache ...! o sa iau eu taurul de coarne si o sa adaug la cele spuse de domnia sa si FURTUL cu nerusinare , PE FATA DE INFORMATII si ALOCAREA LOR IN NUMELE PROPRIU , furt dovedit de mine in acea postare referitoare la selectorul de goldstar ...de pe 02 sau 03 martie 2011... :da

Link spre comentariu

ok va salut dar eu nu am vrut sa stati si sa va certati aici mai ales sa il criticati pe domnul florin am vrut doar sa stiu acel echivalent al blestematului tranzistor ce e atat de grav si inca ceva tranzistorul asta despre care va tot certati defapt nu face mare lucru doar comanda deschiderea unui releu intr-un montaj de comanda asta vroiam doar sa sti un echivalent al acelui tranzistor nu ma asteptam sa vad certuri si critici pe o persoana parerea mea.

Link spre comentariu

iata citiva echivalenti pentru pn100 , insa cu pinii dispusi altfel...BC 639, 2SC3665, 2SC4414, 2SD1226...!

Ma bag si eu in discutie.Nu sa critic ci sa va spun cum fac eu poate ajuta si pe altii.Cum nu poti sa ai pe stoc mii de feluri de tranzistori daca nu ai magazin eu am in domeniul asta doar cateva si in general acopar bine plaja de necesar adica bc 337,327 ,bc546(7depinde ce gasesc la magazine cand cumpar),558,bc639,640 astfel sunt acoperit in domeniul asta al tranzistoarelor uzuale nu de alta dar e pacat sa stai pentru asa ceva sa nu ai pe stoc ori daca am cate 30 de bucati din fiecare din ce am enumerat nu mai am probleme.Cand stocul este sub 10 bucati il refac.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări