Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 module cu tda7294 in punte

badrhari

Postări Recomandate

Buna ziua si La multi ani.Cred ca am postat in locul potrivit.Am 2 module cu tda7294 cumparate si vreau sa fac un amplificator stereo cu ele dar vreau sa le pot conecta si in punte.Se poate acest lucru?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• badrhari

8

• cristianvalentin

3

• dj fratisu

2

• remus68

2

Fiecare modul are cate un TDA?..Tensiunea alternativa depinde de sarcina in care ca lucra amplificatorul .Iar ca condensatori de filtraj eu am folosit 2 x10000uF la 63v

Link spre comentariu

Fiecare modul are cate un TDA?..Tensiunea alternativa depinde de sarcina in care ca lucra amplificatorul .Iar ca condensatori de filtraj eu am folosit 2 x10000uF la 63v

Da..fiecare modul are cate un singur TDA.Si vreau in modul stereo sa folosesc boxe pe 4 ohmi iar in modul bridge 8 ohmi.Dar ma intereseaza daca pot comuta cele 2 moduri fara a modifica ceva.
Link spre comentariu

Pentru varianta stereo , vei avea nevoie de +-29Vcc daca doresti sa folosesti amplificatorul in sarcina de 4 ohmi iar pentru varianta in punte iti trebuie+-30Vcc in sarcina de 8 ohmi ,insa nu sunt sigur daca daca traful de 200Va va suporta consumul de curent .

Link spre comentariu

Pentru varianta stereo , vei avea nevoie de +-29Vcc daca doresti sa folosesti amplificatorul in sarcina de 4 ohmi iar pentru varianta in punte iti trebuie+-30Vcc in sarcina de 8 ohmi ,insa nu sunt sigur daca daca traful de 200Va va suporta consumul de curent .

inca nu l-am cuparat...dar ma intereseaza mai mult daca pot comuta cele 2 moduri.....stereo si punte.Multumesc
Link spre comentariu

Din shemele de pe Google se observa ca la vatianta cu TDA in punte difuzorul este lagat la pinii 14 *(pinul 14 al primului IC si pinul 14 al celui de-al doilea IC), iar la varianta mono cu un singur TDA se leaga intre pinul 14 si masa ...cred ca se poate ce vrei u

Link spre comentariu

salut. ai nevoie de o alimentare ceva mai potenta.(cel putin 300VA)ca tensiune eu recomand 2x22Vca. filtrare undeva la 2x10000uf e ok.ca si constructie poti realiza amplificatorul stereo si pentru varianta in punte poti sa interpui un defazor.am realizat acest lucru si functioneaza.daca ai ceva intrebari intreaba.

Link spre comentariu

ca traf am gasit unul de 300 VA dar are 2x24 vca..nu gasesc de 21.Fara defazor nu merge?astazi incerc fara devazor dupa schema montajului in punte.Poate reusesc.Multumesc pt sfaturi.

Link spre comentariu

am gasit unul de 300 VA dar are 2x24 vca

Este bun. Tensiunea v-a scadea in sarccina.

fara defazor nu merge?

Faci schema clasica de montaj in punte.Cu ajutorul unui comutator poti realiza transformarea punte / stereo: pe pozitia "in punte" se va conecta rezistenta de 22K dintre iesirea primului amplificator si intrarea inversoare al celui de-al doilea (in dreapta schemei) precum si punerea la masa a intrarii de semnal al celui de-al doilea amplificator. Pe pozitia "stereo" rezistenta aia nu va fi conectata intre amplificatoare iar intrarea celui de-al doilea amplificator va fi conectata la mufa de intrare a semnalului celui de-al doilea canal.... simplu.
Link spre comentariu
am gasit unul de 300 VA dar are 2x24 vca

Este bun. Tensiunea v-a scadea in sarccina.

fara defazor nu merge?

Faci schema clasica de montaj in punte.

Cu ajutorul unui comutator poti realiza transformarea punte / stereo: pe pozitia "in punte" se va conecta rezistenta de 22K dintre iesirea primului amplificator si intrarea inversoare al celui de-al doilea (in dreapta schemei) precum si punerea la masa a intrarii de semnal al celui de-al doilea amplificator.

Pe pozitia "stereo" rezistenta aia nu va fi conectata intre amplificatoare iar intrarea celui de-al doilea amplificator va fi conectata la mufa de intrare a semnalului celui de-al doilea canal.

... simplu.

La asta m-am gandit si eu.Astazi probez sa vad daca reusesc.Multumesc pt sfaturi.

Si inca ceva....ce putere am sa am in modul stereo pe 4 ohmi si in modul punte pe 8 ohmi?multumesc.

Link spre comentariu

Puterea o gasesti in foaia de catalog a integratului. 2 x 70W stereo si cam dublu in punte. Desi tensiunea e cam mare pentru impedantele de sarccina alese, daca asculti la o putere astfel incit sa nu fie depasite caracteristicile de iesire ale integratului, nu se va intimpla nimic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări