costy19 Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 buna am si eu nevoie de o schema care sa incarce niste baterii de telecomanda , mai precis am nevoie de ceva care sa indice cand e incarcata bateria , , avand un incarcator de 5v/550mA. sa-l modific sau sa-i pun ceva care sa indice cand bateria e incarcata ms mult. Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Ce baterii sunt si cate? (tip, tensiune, capacitate) Link spre comentariu
costy19 Postat Ianuarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 in general sunt 4 baterii mici de telecomanda si 2 dele mari de telecomanda , dar o sa pun cu slot dela de sa baga bareriile si or sa fie 2 baterii mici de teleconda si 2 dele mari de ceas de masa de 1.5v Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 @costy19 nu cred ca ai inteles intrebarea colegului de mai sus, ce tip de baterii sunt? ca daca sunt banalitati din alea Rxx gen toshiba sau 777 ( daca mai sunt ) si altele ieftinache de tipul asta alea nu se incarca. Link spre comentariu
costy19 Postat Ianuarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 toshiba si 777 , dar le-am incarcat ,cu incarcatr de barerii al unui vecin, si ziceam sa modific un incarcator ca deobicei cand am bani bateriile merg, cand n-am bani atunci ma trezesc ms mult. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Intre acumulatori si baterii e o diferenta enormaMutat la sectiunea incepatorilor din motive evidente Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Atunci va recomand sa va ganditi ca un acumulator AA (baterie mare) si AAA (baterie mica) pot fi incarcate de aproape 300 de ori. Asta inseamna un schimb de baterii de 300 ori. O baterie alcalina obisnuita nu se incarca ba mai mult poate exploda (scrie si pe ea si uneori se si intampla). O baterie clasica (gen 777) cand o puneti pe incarcatorul acela de acumulatori (pentru acumulatori e facut, exact pentru cei la care ma refeream mai inainte) forteaza reactia chimica din baterie peste limita constructiva si daca e goala "incarca" intre 1% si 5% din capacitatea ei (in teorie nu se intampla nimic timp de 10 incarcari daca este descarcata numai 20% adica raman 80%). Asa ca nu e rentabil sa va complicati cu cele mai proaste baterii existente pe piata. Mai degraba platiti de la 6 la 10 lei pe bucata acumulator decat 1,5 lei pe o baterie.Asa ca recomandarea mea este ca, atunci cand aveti bani sa cumparati un set de doi acumulatori pentru telecomanda si un incarcator de acumulatori. Practic nu veti mai avea probleme cu aceasta situatie. Link spre comentariu
geomx Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Total de acord cu ce a spus colegul @The Stressmaker cat si ceilalti si vin si eu ca cateva completari. Cu un incarcator se reancarca acumulatori nu baterii. Ce ai tu sunt baterii. Acumulatorii au 1,2 V nu 1,5 si scriu pe ei Rechargeable adica se pot reancarca. Acumulatorii sunt de mai multe tipuri Ni-Cd, Ni-Mh,Li-ion (atentie!-astia cu litiu sunt chiar periculosi si pretentiosi la incarcare, in contact cu apa iau foc si sunt intalniti in special in telefoane mobile, laptopuri)......si lista mai poate continua...Bateriile alcaline sub nici o forma sa nu ii incarci (in afara de faptul ca vor curge sau chiar vor exploda nu se vor incarca deloc.....); cele gen 777 se vor incarca putin dar in timp oricum se vor distruge si chiar vor curge .....Deci si eu iti recomand sa-ti cumperi acumulatori chiar daca te costa un pic mai mult initial....dar se amorseaza repede investitia.....Nu trebuie sa-ti iei neaparat acumulatori de capacitate mare sunt buni si unii de 500mA (cu cat capacitatea lor e mai mare cu atat si pretul) mai ales daca ii folosesti in telecomenzi....sau aparate cu consum redus.... Ai doua alternative sau cumperi un set acumulatori + incarcator (vezi poza) sau doar acumulatorii ... caz in care iti vei constru singur incarcatorul. In general un acumulator se incarca la un curent de circa o zecime din capacitatea lui, dar in functie de cat de grabit esti poti mari curentul de incarcare chiar daca ii scurtezi viata de functionare......dar se vor incarca mai repede. Eu am cumparat recent dintr-un supermarket un set de 4 acumulatori AA (exact ca aceia din poza-doar ca nu de 2700mA ci de 2000mA) cu doar 14 lei setul ...deci cam 3,5 lei bucata...deci se poate si ieftin.....Bineanteles ca-s chinezesti dar par sa mearga binisor si... la pretul asta......Si daca cumva te hotarasti sa-ti iei doar acumulatori si vrei sa-ti faci un incarcator simplu iti atasez o schema usoara dar eficienta. Este vorba de un generator de curent constant realizat cu LM78XX. Pentru realizare iti mai trebuie un transformator si o punte redresoare. Nu am trecut valori la componente deoarece trebuiesc calculate si in functie de ce transformator ai la dispozitie, de capacitatea acumulatorilor si bineantele si compromisul pe care vrei sa-l faci intre durata de viata si timpul de incarcare. Bineanteles ca se poate pune si un potentiometru de unde poti regla curentul de incarcare....Daca vrei sa realizezi montajul imi poti da un pm si iti calculez valorile componentelor.PS Eu inca mai am cativa acumulatori mai vechi de 14 ani care inca se incapataneaza sa functioneze, bineanteles ca ii pun la lucruri mai usoare.... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Apropos de durata de viata a acumulatorilor, am o lanterna germana (Siteko 4010/4020, "made in w. germany deci de cel putin 23 de ani un model interesant rosu cu negru si cap rotativ cu 90 grade) gasita pe strada acum aproape un an care, are doi acumulatori Ni-Cd din aceia gen "pastila". Becul existent era cel cu lupa dar acumulatorii nu mai aveau "vlaga" pentru el asa ca am selectat un led de 5mm in locul acestuia. Are o lumina "chioara", ledul se alimenteaza la 2,5-2,8V sub tensiunea normala, dar suficienta pentru o ora jumatate de vazut in bezna. Interesant este ca are o rezistenta in serie cu o dioda pentru incarcare si curentul este de doar 2mA.Parerea mea este ca acel incarcator din poza precedenta se merita, mai ales ca are si setul de acumulatori exact cum aveti dv. nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum