Vizitator dariusel Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Buna , am schimbat stopurile la masina cu unele model mai nou , la cele vechi se trimitea continu pt becul de frana 3,6v , iar la franare 12v . Am nevoie de o rezistenta sau un montaj care sa retina semnalul de 3,6v aproximativ , sa nu se mai aprinda becul tot timpul si sa treaca doar cel de 12v . Link spre comentariu
M1Hai Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Cu un releu de 12V se rezolva problema. La franare bobina releului se alimenteaza cu 12V, iar contactele releului anclanseaza si astfel becul se aprinde doar la franare. Link spre comentariu
Vizitator dariusel Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 ma puteti ajuta ca un link de unde sa comand 2 relee si daca se poate o mica schema pt montare .mersi Link spre comentariu
M1Hai Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Mai jos am atasat schema solicitata. Pentru relee dati o cautare pe google dupa magazine online de componente electronice si o sa gasiti destule link-uri. 1 Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Te duci la orice magazin care comercializeaza piese auto si gasesti acest tip de releu. Pe carcasa (la unele dintre ele) este desenata si schema conexiunilor. Link spre comentariu
Vizitator dariusel Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 buna , am comandat un releu de pe net , un fel de kit , care are o banda cu cleme pentru conectare , dar nu stiu exact cum sa o leg la fire.ordinea in clema fiind de la stanga spre dreapta asa +12v gnd com nc no , unde vine legat becul care il va alimenta cu 12v ? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Ai vazut schema postata de @M1Hai ? Link spre comentariu
Vizitator dariusel Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 da , dar nu merge asa , nu se aprinde becul ... gnd este comun ? la +12v si gnd pun firele pe care vin cei 3,6v iar la fanare 12v , iar becul il leg cu un fir la gnd care e comun si unul la no ? am incercat si nu merge asa. acesta este releul , oare nu este bun releul ? http://images4.okr.ro/serve/auctions.v7 ... 0_1000.jpg http://www.okazii.ro/componente-electro ... a119990764 Link spre comentariu
M1Hai Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Schema este buna. Kit-ul cu releu este bun. Nu ai facut corect legaturile. Deci: la +12V si GND pui firele pe care vin 3.6V,iar la franare 12V.Becul il legi cu un fir la GND si unul la NO La COM ai conectat ceva? Daca nu ai facut nici o legatura la COM de aceea nu se aprinde becul. La COM trebuie sa te duci cu un fir la +12V Link spre comentariu
Vizitator dariusel Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Schema este buna. Kit-ul cu releu este bun. Nu ai facut corect legaturile. Deci: la +12V si GND pui firele pe care vin 3.6V,iar la franare 12V.Becul il legi cu un fir la GND si unul la NO La COM ai conectat ceva? Daca nu ai facut nici o legatura la COM de aceea nu se aprinde becul. La COM trebuie sa te duci cu un fir la +12V mersi la com nu am pus nimik trebuie 12v continu ? de la baterie sau ceva de genul ? sau fac punte intre 12v de la alimentare respectiv 3.6 si com ? Link spre comentariu
M1Hai Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 DA. Faci o punte intre firul pe care ai 3.6V,iar la franare 12V si COM , adica pe placa cu releu conectezi un fir intre +12V si COM Link spre comentariu
Vizitator dariusel Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 DA. Faci o punte intre firul pe care ai 3.6V,iar la franare 12V si COM , adica pe placa cu releu conectezi un fir intre +12V si COMMersi mult am reusit a iesit chiar cum vroaim Link spre comentariu
Vizitator dariusel Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Revin cu problema totul functioneaza bine dar releele suna ft urat , sunetul dispare doar cand calc frana , deci cand e alimentat cu 12v , dar in rest suna tot timpul foarte urat , un fel de bazait...pot face ceva sa scap de sunet sau e releul de vina ? Link spre comentariu
Vizitator dariusel Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 nu poate sa imi dea cineva un sfat cum sa scap de acel bazait ? Link spre comentariu
radusa Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Inseamna ca releul este f sensibil si are tendinte de aclansare chiar si la cei 3.6V (cu toate ca este greu de crezut). Incearca sa mai adaugi una sau doua diode 1N4007, intre plusul care iti vine din masina si bobina releului. Dioda vine cu linia marcata pe ea spre bobina releului. Daca nu este suficienta una atunci pui doua in serie, una dupa alta, ambele cu marcajul spre releu. In felul asta se mai reduce tensiunea pe releu, sub o valoare care nu il mai influenteaza. Dar ATENTIE = pe terminalul COM al releului trebuie sa vina cei 12V curati. Iar dioda pusa in paralel pe bobina releului trebuie sa ramana acolo (adica in paralel pe bobina).Am refacut desenul de mai sus. Nu a iesit prea artistic, dar sper ca se intalege. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum