th3-razor Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Salutare ! Vreau sa-mi construiesc o lampa de vefhe pentru hol pentru a avea un consum cat mai mic si a avea o lumina ambientala. Am avut in trecut asa ceva facut din 2 leduri de display de telefon nokia o rezistenta legate la un incarcator de LG. Treaba a functionat vreo un an si ceva cateodata chiar 24/24 ca uitam sa scot incarcatorul din priza. Acuma intrebarea mea este urmatoarea. Cate leduri pot alimenta cu un incarcator???(ma refer la leduri din brichete sau din cele de telefon) si cam ce valoare sa ii dau rezistentei si ce wataj?? Stiu ca o sa-mi sara multi in cap ca nu am dat detalii despre tensiunea ledurilor dar ca sursa de tensiune sa zicem un incarcator de siemens 5v si 420 ma(date scrise pe el) sau pot alege incarcator nokia,lg,sony erricson si alte minunatii. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Dintr-un alimentator de 420mA/5v poti alimenta pana la 20 LED -uri albe, fiecare inseriat cu o rezistenta de 100ohm/0,5W. Daca vrei sa folosesti stifturi de la brichete sau din alte parti nu te tin cat alimentatorul si dau lumina albastruie chioara. Succes. Link spre comentariu
th3-razor Postat Ianuarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Am rezolvat treaba Am inseriat o rezistenta de 22 ohmi de vreo 2-3w la 2 leduri dintr-un display de nokia 5200... Acuma intrebarea mea ar fi urmatoarea: Daca construiesc o baterie de condensatori ar putea sa-mi tina un 5-10 minute ledurile aprinse atunci cand se intrerupe curentul??Stiu ca mai simplu ar fi cu un acumulator dar mai complicata ar fi partea care comanda automat toata treaba.adica atunci cand se intrerupe curentul sa plece automat pe baterie ca sa zic asa:) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Partea care comanda automat e formata dintr-o dioda (1N4001 e ok). Pui dioda in serie cu rezistenta si polaritatea corespunzatoare (aceasi cu a ledurilor) iar in paralel cu ledurile ,condensatorul. Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 de ce te incurci cu trafu pt cateva leduri pune o punte in serie cu un c 0.22micro la 400cc si o rez de 100h la 3/4 leduri inserie si totul e ok eu am facute de mine 4 pt fiecare camera si functioneaza incontinuu de 6 luni Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Uite aici o varianta, prin schimbarea valorii diodelor Zener se poate schimba tensiunea maxima,prin schimbarea valorii condensatorilor inseriati cu puntea se schimba valoarea curentului maximPuteti pune leduri inseriate, si cu o rezistenta de 47 ohmi, pentru siguranta, oricum curentul este limitat de condensatori. In loc de doi condensatori de 0,47 uF/400Vc.a. se pune unul singur, curentul maxim se va injumatati (~15 mA) Schema e folosita de ani de zile de mine, merge ireprosabil Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Uite aici o varianta, prin schimbarea valorii diodelor Zener se poate schimba tensiunea maxima,prin schimbarea valorii condensatorilor inseriati cu puntea se schimba valoarea curentului maximPuteti pune leduri inseriate, si cu o rezistenta de 47 ohmi, pentru siguranta, oricum curentul este limitat de condensatori. In loc de doi condensatori de 0,47 uF/400Vc.a. se pune unul singur, curentul maxim se va injumatati (~15 mA) Schema e folosita de ani de zile de mine, merge ireprosabil Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum