AlexDima Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Daca nu ai gasit driverul de la placa aceea de sunet, descarci acest program http://www.3dpchip.com/3dpchip/3dp/chip_down_en.php ''3dp chip'' gasesti aproape orice driver cu ajutorul lui si este 100% gratis, nu sta sa scaneze sistemul si etc, pur si simplu apesi pe ce driver ai nevoie sa descarci , video, audio,etc...Succes! Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Ar trebui sa vad exact modelul placii de baza care-l aiUnde gasesc modelul, unde e inscriptionat?Stiu sigur ca e Fujitsu-Siemens. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 deci un sistem brand e de fapt. Inseamna ca modelul placii nu-l prea gasim nici pe net decat eventual modelul de pc complet. vezi eventual o seriei a PC-ului ceva de genul Fujitsu-siemens Ergo pro-e sau Fujitsu-siemens Scenic sx 40 sau Fujitsu-siemens Amilo A 1655G. In functie d eo asemena denumire completa de identificare se poate gasi poate pe situl lor configuratia sau diverse detalii tehnice. Placa de 256 o sa-ti mearga sigur, dar cele de 128 care le am e posibil sa nu mearga Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Mi-ai puteaspuneun eventual pret pt cea de 256mb? Cat mai rapid voi cauta seria respectiva. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Mi-ai puteaspuneun eventual pret pt cea de 256mb? Cat mai rapid voi cauta seria respectiva.Valabil... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 vezi ca am un thread cu piese de vanzare. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Cum as putea sa fac sistemul sa functioneze mai rapid, mai sigur?Inafara de Ram, ce ra trebui sa fac ca si software/ hardware? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Sa nu ai deschise programe si procese care nu le folosesti. Sa mai defragmentezi hardul, sa instalezi majoritate programele in alta parte decat unde e sistemul de operare Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Adica, daca sistemul de operare e pe C, sa pun mare parte din programe pe D ?Si cu antivirusul? Merge pus pe ramii actuali? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 da sigur, la instalare cere locatia unde sa instalezi programe. Antivirus nici vorba, ala abia duce asa. Am si eu pc-uri cu xp si fara antivirus si nu am virusi. Mai demult am avut insa Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Cum as putea modifica dimensiunea partitiilor fara sa reinstalez Win-ul?Acum am C-ul de 12 GB, D-ul de 8 GB, Win-ul e pe C, si vreau sa las doar win-ul acolo. Dar astfel pierd mult spatiu pretios pentru acest artefact, Vreau sa las C cam de 4GB iar D si inca o partitie sa foloseasca restul hard-ului...Cum as putea face asta?Ok...dezinstalez antivirusul, acum am AVG 8, free edition.Cum pot vedea astfel cand am virusi? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 iti trebuie cunostinte mai avansate pt asta. Exista utilitare pt modificat partitiile, inclusiv din cd-ul de windows se mai poate face uneori. Ar fi bine sa defragmentezi partitia aia de 4 gb apoi sa dezactivezi pagefile si hibernarea apoi spatiul ramas liber ii faci o alta partitie de 8Gb si in cea de 4Gb reactivezi apoi pagefile si eventual hibernarea daca o folosesti. 4GB eu zic ca e putin. Odata ce vei avea 512 MB RAM vei avea automat un pagefile de 512 MB si un hiberfile lafel d emare deci iti manca 1GB aproximativ. Ramai cu 3 GB pe hardul C, te descurci in 3GB? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 M-ai inteles ''putin'' gresit, sau nu m-am exprimat eu cum trebuie.Momentan am 2 partitii. Una e C-ul, si cealalta D-ul. C-ul are 12GB, iar D-ul are 8GB.Pentru ca e bine ca sistemul de operare sa fie pe alta partitie decat restul programelor si fisierelor, trebuie sa mut toate programele in D, care dupa cum se observa are dimensiunea mica, in favoarea C-ului.Acum ramane intrebarea:Cum pot mari D-ul, adica din 8GB sa-l ridic pana la vreo 13Gb, iar C-ul sa fie de 7GB, cat sa pun windowsul pe el...? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Am inteles destul de bine la ce te referi.Cu utilitare speciale si face dar exista si acolo riscul daca nu ai experienta. sau cum spesesem eu sa faci in C una de cat o fi sau un spatiu nealocat de fapt si s-o unesti cu D-ul dupaia, adica sa tragi d-ul peste spatiul nealocat rezultat de la C. Linux unde mai pui daca ai atata spatiu?Eu am la un laptop cu hard de 20 gb 3 sisteme de operare win 98, win xp si bodhi linux + un spatiu de vreo 8 Gb pt depozit numit E. Mai e o chestie ca exista partitii extinse, logice si primare. Nu ai voi sa ai mai mult de 4 primare, cele extinse fiind considerate si ele un fel de primare in care faci logice cate vrei.Caut sa iti arat un print screen de acolo sa vezi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 asta e cum se vede din linux http://static.tinypic.com/i/pageHdr.gif prima e C cu w 98, urmatoarea e D cu XP si e vezi ca f plina avand 512 RAM am si hibernarea de 512 si pagefile tot asa deci 1 GB ocupat desi programele nu le am acolo decat cateva, urmatoarea e pt depozit E, urmatoarea e swap sau pagefile pt linux, apoi in urmatoarea e linuxul, in ultina a ramas vreo 200 MB de spatiu nealocat pt ca am repus dupa un timp linuxul de la o clona ca se stricase fara sa mai instalez Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum