Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help - amplificator pentru TX 80m ?

Vizitator cyclonb

Postări Recomandate

Vizitator cyclonb

Salutare si la multi ani, sa va iasa totul ca pe roate !Am si eu o rugaminte la cei mai avansati...daca se poate.Cineva m-a cadorisit cu o cutie care contine partea de nivel mic dintr-un emitator pentru banda de 80m. Adica se intra cu microfon si se iese pe o mufa BNC cu semnal in 80m. Nu ma intrebati ce e inauntru, ca nu prea le am cu RF-ul. Baiatul care mi l-a dat mi-a zis ca e cu filtru pe cristal si-atat. Eu m-am dus cu dracovenia la cineva, am alimentat-o si mi-a pus-o pe un osciloscop. Tipul ala a tinut mortis sa atarne o sarcina de 50 ohmi la iesirea BNC, si a masurat un nivel de vreo 100 mV pe osciloscop (cu sarcina de 50 cuplata). N-am osciloscop, dar am vazut si eu nivelul respectiv acolo. Parea curat, iar cand am vorbit la microfon, se vedea SSB-ul asa cum l-am mai vazut prin carti si pe la un alt coleg. Ma poate ajuta cineva cu o schema cu care sa pot amplifica ce scoate excitatorul asta si sa scot si eu acolo, macar 5W ? Multumesc anticipat si numai bine!CyclonB

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

2

• lorik199

1

• tiovidiu

1

• nico_2010

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu e offtopic deloc. Aria este de radioamatorism, ai un emitator in banda de radioamatori, acolo cam trebuie autorizatie, altfel nu prea ai ce face cu el.Pe receptie l-ai incercat?

Link spre comentariu
Vizitator cyclonb

Nu e offtopic deloc. Aria este de radioamatorism, ai un emitator in banda de radioamatori, acolo cam trebuie autorizatie, altfel nu prea ai ce face cu el.Pe receptie l-ai incercat?

Pe receptie? Doamnee! Am scris clar ca e vorba de un excitator pentru TX, reiese si din titlul topicului! Si nu inteleg observatia ta, nu mi se pare OK. E o lume libera. Care-i problema? Poate sunt, poate nu sunt radioamator. Poate vreau sau poate nu vreau sa-mi dau indicativul. Sau pot sa ofer un indicativ fals. Etc... In cazul meu, am pus o intrebare, n-am dat cu parul. Ma asteptam sa primesc niste raspunsuri pe felie, nu intrebari cu substrat de genul "mai intai sa aflam cine esti, ca sa stim daca te ajutam". Obiceiuri de-astea aiurite (ca sa nu le taxez altfel) dauneaza forumurilor de la Radioamator.ro si .eu, sau altor incercari de acelasi tip de a "identifica" cu cine stai de vorba. De-aia nu se prea leaga discutiile pe-acolo, ElForum fiind cunoscut ca o zona libera. Acum ce-aveti de gand, sa-l omorati si pe asta? Nu inteleg de ce conteaza atat de tare si nu ma refer aici la tine, care ca moderator, ai incercat sa mediezi. Ma refer la interventiile de tipul primeia. Pe vremea cand omul nu era (inca) radioamator, i s-au dat raspunsuri fara probleme. Chiar trebuie sa-mi depan o tona de informatii personale ca sa obtin un raspuns pertinent ?!Aria o fi de radioamatorism, dar nu scrie nicaieri ca nu poti oferi raspunsuri si neradioamatorilor. Te-ai gandit ca poate incerc sa ajut un radioamator care nu stie nici cat nu stiu eu din zona asta de radioelectronica? Scrie undeva in regulamentul pe care il invocati atat de tare (direct sau indirect) ca e interzisa comercializarea, repararea, sau constructia emitatoarelor ? Nu. Scrie ca n-ai voie sa-l folosesti in eter, daca n-ai tzidula. Si chiar daca am (sau n-am), chiar trebuie sa-mi cer scuze si sa amintesc ca se poate regla bine mersi pe sarcina artificiala ? Macar atata lucru se poate citi chiar din regulament. In fine. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns tehnic pertinent ? Multumesc anticipat.CyclonB
Link spre comentariu

Am si eu o rugaminte la cei mai avansati...daca se poate.Ma poate ajuta cineva cu o schema cu care sa pot amplifica ce scoate excitatorul asta si sa scot si eu acolo, macar 5W ? CyclonB

Poate te ajuta acest link : http://www.dxzone.com/cgi-bin/dir/jump2.cgi?ID=22360, cu referire directa la varianta cu VN66, pe care il poti inlocui cu IRF510 si, evident, cu modificarea filtrului trece jos.
Link spre comentariu

Poate vreau, poate nu vreau sa-ti dau un raspuns pertinent.Daca citesti in aria asta, sunt o gramada de topicuri facute sticky. O mare parte din ele reprezinta discutii despre transcievere. Ca sa-ti dau un "clue" vezi: A412, Bit-x, taurus, etc. Mai sunt cateva topicuri cu titlu elocvent, de genul "amplificator linear". In toate aceste topicuri poti gasi o gramajoara de scheme de amplificatoare de RF. Cu lampi, cu trz. bipolari, cu mosfet, cu ce-ti doreste inima. A doua chestie, cea legata de libertati (ca doar suntem o tara libera), trebuie inteleasa ca ai libertatea de a respecta niste reguli. Pe la noi se zice legi. Unii incercau sa-ti transmita faptul ca daca n-ai autorizatie, se cheama ca faci o fapta destul de ilegala. Tu nu ai un receptor in 3500, dar ai un excitator si vrei sa comunici. Unilateral. Macar esti sigur ca excitatorul ala este in banda de radioamatori? Ca prin zona aia mai sunt si alte servicii. In concluzie, ai capatat o gramada de scheme de final RF, deci dorinta ti-a fost indeplinita.So, topic closed! (Asta doar asa, pentru ca traim intr-o lume libera. Si eu am libertatea sa inchid topicuri).

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări