Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe RFT 50W

Electronist

Postări Recomandate

Acum 2 ore, ex.escu a spus:

O poza impreuna cu unul din fratii sai si un filtru din un forum rusesc realizat ,masurat,de ei.

RFT2921-2911.png

RFT Kompaktbox B9251.gif

Cu 10uF + 0.58mH pe joase deja avem o frecventa de taiere pe la 2kHz (fix ce a indicat si @Shambala: "In prima instanta se poate incerca un 8-10uF si apoi o reducere [progresiva] a bobinei pana la jumatate din valoarea actuala.")

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

19

• merck

9

• sonic11

7

• ex.escu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 07.09.2023 la 12:47, Shambala a spus:

Diferenta fata de pierderea mediilor din filtrul (sau constructia) boxei este ca din corectia de ton - la o nevoie - se poate reveni la un sunet mai liniar, dar din boxa nu.  Asta era ideea. 

Ideea era ca pierderea mediilor din cauza filtrelor boxei nu e chiar atat de drastica, din moment ce din corectia stației eu pot reduce încă frecventele medii dupa dorință. 

Link spre comentariu

Banda de frecvente redate de tweeter-ul cu cupola e 2-18(20)khz, functie de surse, frecventa de rezonanta nu am gasit-o,trebuie masurata; pentru cel eliptic banda data e 600hz-20khz.Am gasit si un grafic , poate e de folos.

rft-l-5954-jpg.jpg

Link spre comentariu

Din pacate, la cele cu dif eliptic, de 35W, primul care ceda era cel de medii-inalte, elipticul. La cele de 50W, actiona protectia si in cele mai multe cazuri scapau difuzoarele. Am o pereche eliptice, dar din pacate unul e prajit, si nu am gasit inca unde sa-l resapez, dar nici de cumparat alta pereche cu unul compromis nu am gasit, ca sa fac din doua perechi, una buna.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
La 05.09.2023 la 19:31, Sorin2015 a spus:

Boxele astea bulgaresti le am si eu, tot asa, cumparate de la Foto - Muzica. De ani buni, stau in dulap.

Difuzoarele de basi au incinta lor etansa, daca impingi membrana revine lent inapoi.

Boxele acelea bulgaresti se numesc RESPROM si au 3 cai si 20W declarati ca putere , dar cred ca suporta mult mai multa putere , difuzoarele au magneti extrem de tari din cobalt si sint de mari dimensiuni . Eu am o pereche din anii 1978 cumparate impreuna cu magnetofonul Unitra M 2405S de la magazinul Muzica.(in Bucuresti) Suna extraordinar fata de multe alte boxe , puterea este suficienta intr-o camera de 20-50 m\p. Costa 1250 lei bucata . Ascult pe ele de zeci de ani si nu am gasit ceva sa le inlocuiasca la calitate , nu de putere e vorba . Asa ca o completare au sunet putin mai bun ca Magnat All-Ribbon 5A pe care le am de ceva timp si suna bine si acestea . Boxele astea suna mai bine ca RFT , S30 Radiotehnica , si decit multe altele pe care la am la colectie. Pot spune cu certritudine ca suna cam egal cu niste boxe Philips tot cam din aceeasi ani , rebrabduite METZ .

Link spre comentariu
La 06.09.2023 la 11:37, fluffy37 a spus:

Boxele rft de 50w au fost cele mai bune boxe ascultate de mine vreodata pana am descoperit ca exista T+A. Cat despre cei care vorbesc din citite si auzite de pe net, poa'sa-si ia o boxa portabila si sa asculte manele pe ea. O sa sune muuuuult mai bine si mai tarrrre.

edit; sunetul optim la ele se obtine cu amplificatorul rft sv3000

Si amplitunerul Delia suna foarte bine inclusiv IEI A 350 , dar si cu un Harman/Kardon tot bine suna.

Link spre comentariu

@GXGeorge

Boxele acelea bulgaresti au facut toti banii la vremea respectiva...aveau un sunet cald si placut. Am avut asa ceva in tinerete....daca as mai gasi o pereche in stare impecabila le-as cumpara fara ezitare.

Fain sunet aveau!

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 2 ore, mac01 a spus:

@GXGeorge

Boxele acelea bulgaresti au facut toti banii la vremea respectiva...aveau un sunet cald si placut. Am avut asa ceva in tinerete....daca as mai gasi o pereche in stare impecabila le-as cumpara fara ezitare.

Fain sunet aveau!

Uite aici daca tot vrei să cumperi.

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-boxe-resprom-IDgZ9PM.html

Link spre comentariu
Acum 10 ore, mac01 a spus:

@sonic11

Au fost schimbate difuzoarele de inalte...nu mai sunt originale.

Eu nu mi-aș face prea multe griji din cauza inaltelor. Mai repede aș avea rezerve asupra starii celor de joase. Nu poti ști niciodata cât au fost forjate, cât de incalzite au fost bobinele si cât mai duc in caz de solicitare spre maximă putere. 

Difuzoarele de medii seamana tare mult cu cele de medii inalte de la boxele RFT de 35W. Tare ma tem ca sunt aceleași, in buna colaborare tovaraseasca din acele vremuri. Desigur asta e de bine, au fost niste difuzoare reușite. Ar fi fost interesant de aflat daca bulgarii au facut doar caseta si au importat difuzoarele, sau totul e facut la ei. 

Link spre comentariu

Difuzoarele din incintele bulgaresti erau produse la ei, la blagoevgrad, difuzoare de la ei (copiate dupa Goodmans) , gamma de 15 ohm ,au fost folosite in folosite in combo-urile romanesti , din dotarea liceelor din anii 70-80, au produs difuzoare cu banda/ribbon (vldd80) la inceputul anilor 80, o firma suedeza a produs incinte din beton cu difuzoare bulgaresti, etc.

Au avut un institut de cercetare/fabricare prototipuri difuzoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări