sonic11 Postat Septembrie 5, 2023 Partajează Postat Septembrie 5, 2023 Acum 4 minute, merck a spus: Sincer n-am inteles asta. Omu' a zis clar ca atunci cand era tanar si prost (adica alerga dupa multi dB in detrimentul fidelitatii, ca asa este tinerii) avea 4 perechi de boxe din astea. Cand a mai adunat ani in buletin si a avut ocazia sa asculte si boxe adevarate a facut un viraj ... spre calitate. Sa asculti muzica pe niste boxe care "au o oarecare gaură la medii, explicabilă de altfel" (remarca din 2013) zic eu ca nu-i chiar asa de intelept, nu? Pe 19 august am fost la Viena la opera (Mozart), pe 2 septembrie am fost din nou la Viena de data asta la filarmonica (Musikverein - Goldener Saal) tot Mozart si in maxim 3 minute de inceput sa cante, sotia mea mi-a scris pe telefon: se aude mai bine ca la Opera! Habar nu avea ea ca Goldener Saal - Golden Hall este sala cu cea mai buna acustica. Abia ulterior s-a intepat sotia mea de ce am vrut eu sa ascult de doua ori cam acelasi concert (nu a fost chiar identic) in doua sali diferite. In pretul biletelor am primit si doua CD-uri. Am venit acasa si am zis sa le ascult, nici nu am ascultat 2 minute si am oprit. Poate peste o luna sau doua o sa accept calitatea CD, acum inca am in minte cum se auzea live. Sa inteleg ca dacă nu am boxe de 10000 euro sunt un pic mai prost pregătit....de când domnule gusturile se discuta...? ce relevanta are ca ai fost dumneata la Viena la concert!?...ce treaba are cu faptul ca cineva are dorința de a reconditiona, reconstrui o pereche de boxe anume? Acum eu dacă am doua BP6 și doua FR-uri și ascult la mai mulți decibeli sunt prost!? Uiți cu desavarsire faptu ca trebuie sa ajuți omul și de fiecare data unii dintre voi cautati sa va impuneți punctul de vedere cu japca. Unde dl. @doru3160 a cerut părerea cuiva despre calitățile sau defecte boxelor respective!?... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 5, 2023 Partajează Postat Septembrie 5, 2023 Acum 2 ore, merck a spus: Sa asculti muzica pe niste boxe care "au o oarecare gaură la medii, explicabilă de altfel" (remarca din 2013) zic eu ca nu-i chiar asa de intelept, nu? Uite altul care s-a născut deștept, si nu-l remarca lumea. Ce aveti mai fratilor, vi s-a cerut parerea si vă simțiți datori să o expuneți? Am zis eu undeva, macar odata ca astea-s cele mai bune, sau ca mai bune boxe decat astea, nu exista? De ce va fote grija la ce asculta unii, mai ales cand nu vă îndeamnă si pe voi să faceți la fel, și vă mai si dați grozavi, precum unul care pe strada se dă cu lexus, si strigă unui loganist, saracule, aia nu-i mașină. Eu am insistat nu odată , să incheiem discuția in acest ton, si să lăsăm tema topicului să curgă. Aici vorbim despre boxe rft de 50 w nu despre cat de proști sunt cei care le utilizează. Intelegi diferența, merck? Dacă nu, cred că pot să-ți fac un desen. De altfel , interventia ta este total neavenita, dar ți-a mirosit a scandal și hop si tu cu paiele pe foc. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 (editat) Acum 7 ore, sonic11 a spus: Unde dl. @doru3160 a cerut părerea cuiva despre calitățile sau defecte boxelor respective!?... Si daca nu a cerut parerea de ce atunci tu ti-ai dat cu parerea: Citat Chiar dacă unii le hulesc .... eu zic ca merita toată atentia. De ce topicul nu a ramas doar la nivelul de restaurare a boxelor? Daca apar pareri pro sunt bine venite, daca apar pareri contra nu-i bine. Doi useri (unul in 2013) spun ca aceste boxe "au o oarecare gaură la medii" si totusi apar aprecieri pro. In plus nu s-a pus nici o secunda problema de a corecta aceasta problema. Deci ori se ramane la restaurarea boxelor si nu mai apar pareri pro ori se discuta si despre sunetul acestor boxe si vor aparea si pareri contra pe langa cele pro. Acum 7 ore, sonic11 a spus: Sa inteleg ca dacă nu am boxe de 10000 euro sunt un pic mai prost pregătit....de când domnule gusturile se discuta...? ce relevanta are ca ai fost dumneata la Viena la concert!? Relevanta este fix aceeasi pe care a afirmat-o si @Shambala: Citat am inceput sa ascult muzica si care nu a placut unor useri. Deci avem de ales ce dorim sa ascultam: muzica sau galagie. Si eu am ajuns sa apreciez calitatea ca si el. Muzica se aculta in primul rand live si daca nu putem, atunci incercam acasa sa obtinem un sunet cat mai bun. Nici eu nu am boxe de 10.000 euro (ce am eu poate ajunge la 1000 de euro maxim) insa nu imi este jena sa recunosc in consecinta ca sunt mai prost pregatit. Nu am cum sa pretind ca sunetul boxelor mele este mai bun decat cel al unor boxe de 10.000 de euro. In concluzie: ori ramane topic de restaurare boxe si nu apar nici pareri pro si contra ori daca apar pareri atunci sa fie acceptate si cele contra nu doar cele pro. Editat Septembrie 6, 2023 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 Acum 38 minute, merck a spus: Relevanta este fix aceeasi pe care a afirmat-o si @Shambala: si care nu a placut unor useri. In concluzie: ori ramane topic de restaurare boxe si nu apar nici pareri pro si contra ori daca apar pareri atunci sa fie acceptate si cele contra nu doar cele pro. In stilul caracteristic, te faci ca nu intelegi, sau chiar nu intelegi. Nu stiu ce e mai rau. Parerea ta si a colegului de inainte a fost nu numai despre boxe, ci despre cei care le ascultă. De aici s-a inflamat discutia. Si continui cu offtopic. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 Era pe timpuri un cântec,parcă, "s-au emancipat țăranii"...Pe timpurile "străvechi" toți eram "țărani",adică ascultam la ce prindeam,ce ne permiteam.Eu aveam boxe Tento şi pot să zic că şi azi îmi plac cum sună... Urechiometria asta de "înalt nivel",pentru noi,care suntem ascultători de ocazie,mi se pare subiect de tocat frunza.Am mai zis şi altă dată,câți oameni dintr-o mie au ureche de muzician? Mai apoi asculți muzică la un chef sau cu gaşca sau că vrei să te simți bine.Îți trebuie reproducere fidelă Hi-Fi?Mira'm-aş! Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 @merck te faci ca nu înțelegi! De când ai dumitale dreptu sa cataloghezi lumea și sa o inparti în categorii? Răspunde la subiect și nu-ți da cu părerea despre interlocutor!? Nu el este SUBIECTUL AICI! Unde ai văzut în posturile mele ca am jignit pe cineva ? Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 Acum 1 oră, sonic11 a spus: Răspunde la subiect și nu-ți da cu părerea despre interlocutor!? Nu el este SUBIECTUL AICI! Unde ai văzut în posturile mele ca am jignit pe cineva ? Au fost doua raspunsuri la subiect (primul din 2013) si ambele afirma ca au o gaura in raspunsul pe medii. Al doilea raspuns (opinie) a fost dat pentru ca anterior s-a scris: Citat Inca nu sunt hotarat. Am deja o pereche de boxe, tot de 50W, RFT, care merg de ani de zile. Daca curgeau doar opiniile pozitive totul era perfect. Cum a aparut o opinie contra insa pertinenta/argumentata, hop incepe scandalul. In acest topic nu vad pe cine am jignit nici macar voalat cum au facut altii. As voalat si Branca m-a face taran emancipat dar nu ma atac, mai ales ca cei 4 bunici ai mei sunt nascuti in ... Iasi (deci pot dovedi cu acte ca nu-s taran). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 (editat) Boxele rft de 50w au fost cele mai bune boxe ascultate de mine vreodata pana am descoperit ca exista T+A. Cat despre cei care vorbesc din citite si auzite de pe net, poa'sa-si ia o boxa portabila si sa asculte manele pe ea. O sa sune muuuuult mai bine si mai tarrrre. edit; sunetul optim la ele se obtine cu amplificatorul rft sv3000 Editat Septembrie 6, 2023 de fluffy37 Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 Acum 22 minute, merck a spus: Au fost doua raspunsuri la subiect (primul din 2013) si ambele afirma ca au o gaura in raspunsul pe medii. Al doilea raspuns (opinie) a fost dat pentru ca anterior s-a scris: Daca curgeau doar opiniile pozitive totul era perfect. Cum a aparut o opinie contra insa pertinenta/argumentata, hop incepe scandalul. In acest topic nu vad pe cine am jignit nici macar voalat cum au facut altii. As voalat si Branca m-a face taran emancipat dar nu ma atac, mai ales ca cei 4 bunici ai mei sunt nascuti in ... Iasi (deci pot dovedi cu acte ca nu-s Ce argumente ai adus domnule, ca dacă asculți la boxele astea ești prost!? Pertinenta la tine inseamna sa jignești lumea!? incredibil.... Nu ai dreptul să-ți dai cu părerea despre oameni, interlocutori... Nu te face ca nu pricepi și nu scoate din context sa ieșiți basma curata... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 Acum 12 ore, merck a spus: Sa asculti muzica pe niste boxe care "au o oarecare gaură la medii, explicabilă de altfel" (remarca din 2013) zic eu ca nu-i chiar asa de intelept, nu? Iti mai pun odata citatul ăsta, poate te potolesti, si nu mai spurci topicul asta aiurea. Repet, ce te fote grija pe tine si pe altii la ce asculta unii ce vor? Ma astept si in topicul de resuscitare radio Traviata, sa-ti bagi nasul si sa zici ca nu merită sa refaci un radio vechi, cu performanțe modeste, ca ai vazut tu la Viena sau unde a înțărcat mutu iapa, ce stiu eu ce aparat care e mult peste vechitura aia, si nu e înțelept sa pierzi timpul cu așa ceva. Nu stii cand trebuie sa renunți, si nici nu recunosti ca ai gresit. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 Acum 13 minute, sonic11 a spus: Ce argumente ai adus domnule, ca dacă asculți la boxele astea ești prost!? Citeaza te rog unde am scris eu asta! Tu ce argument ai cand ai spus: Citat Chiar dacă unii le hulesc .... eu zic ca merita toată atentia. Pe ce te-ai bazat cand ai facut afirmatia? Pune niste masuratori de la boxele astea si discutam. Cei care le hulesc aduc un argument: au o gaura pe medii. Ai schema filtrului: Care este frecventa de taiere la woofer, dar la tweeter? Hai sa discutam tehnic, pe o schema de filtru. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 Pe nostalgie....pe vremurile trecute... "Relevanta este fix aceeasi pe care a afirmat-o si @Shambala " adică comfirmi ca suntem niște prosti... Ce încerci!? vrei sa ma dai la școală! eu zic să-ți vezi linistit de drum si de treburi... Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 Acum 1 minut, sonic11 a spus: Ce încerci!? Sa discutam tehnic pe schema filtrului. S-a afirmat ca aceste boxe au o gaura pe joase. Schema filtrului este mai sus, este sau nu corecta afirmatia? Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 Da, este recunoscut că pe medii boxele astea au o problema. De ce vrei tu acum să redescoperi apa caldă? Sau vrei să deviezi discutia de la motivul principal pt care ați facut praf topicul? Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 6, 2023 Partajează Postat Septembrie 6, 2023 Cred ca este cazul ca discutia sa inceteze. Eu imi cer scuze ca ceea ce am scris s-a (sau se poate) interpretat si asa. Nu m-am referit la nimeni altcineva. Acolo am vrut sa subliniez faptul ca am avut mai multe perechi, si toate sunau la fel. Am avut si modelul de 35W care suna mai echilibrat. Nu sunt de acord cu afirmatiile ca RFT-urile de 50W sunau f bine, si chiar pe vremea aceea erau deja pe piata romaneasca incintele Unitra, 75-90-140W. Dupa parerea mea toate sunau mult mai bine decat RFT-urile. Dar ACUM ... sunt numeroase incinte mici si ieftine, pe 2 cai, care suna incomparabil mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum