Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe RFT 50W

Electronist

Postări Recomandate

Suruburile au ramas in boxa. De fapt sunt singurele "accesorii" in cutiile goale. Nu stiu daca ma voi incumeta sa clonez filtrele, dar am vrut macar sa stiu la ce ma bag. Acum am doar difurile de joase. Inca nu sunt hotarat. Am deja o pereche de boxe, tot de 50W, RFT, care merg de ani de zile. Am incercat multe modele in timp, dar pt casă astea mi s-au parut cele mai potrivite. Acum sunt focusat pe boxele POP. Sunt mai aproape de adevar, chiar daca e de lucru si la alea. Maine vin tweterele, si sper sa se usuce etansarea interioara, aplicata azi, ca sa le pot echipa. Dupa asta ma mai gandesc daca o iau cu RFT urile...sau nu. E in functie de cum pot scoate la adevar cutiile, care sunt cazute rau.

Acum 2 ore, deneinvins a spus:

Placa filtrului boxelor RFT-50W este proiectată cu bobinele cu miez din alamă.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

19

• merck

9

• sonic11

7

• ex.escu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De curiozitate, a facut cineva upgrade-ul la 9806 pentru tweetere? S-a simtit vreo diferenta "urechiometric"? La pret sunt cam la fel cu 9801 si ma batea gandul sa cumpar o pereche.

Link spre comentariu

Urechea e cel mai usor de pacalit organ al omului, si totodata subiectiv. E interminabila o discutie pe aceste teme... urechiometrice. :rade:

In alta ordine de idei, in afara de ebay, de unde se mai pot cumpăra tweetere originale rft? 

Link spre comentariu

Eu de pe Ebay am luat o pereche de 9801 pentru tata. Erau recuperate, firele taiate, dar bobinele si membrana arata absolut impecabil. Si am iesit si mai ieftin decat imi cereau samsarii autohtoni (nu se gaseste asa ceva dom'le, marfa vintage, de colectie, made in Germany).

Link spre comentariu

De ce va chinuiti atat, sunt niste boxe PROASTE.

Doar din nostalgia tineretii ?   :)

RFT-urile de 50W au o mare gaura in raspunsul pe medii, se poate spune ca sunt o versiune comunista de "butzi-butzi".

Wooferul  deja cam chitcaie pe la 1khz, iar tweeterele originale abia daca pot fi folosite de pe la 3khz in sus.  

Intre 50 si 100 euro sunt pe net zeci de modele de bookshelfuri mici care suna incomparabil mai bine.

Link spre comentariu
Acum 18 minute, Shambala a spus:

De ce va chinuiti atat, sunt niste boxe PROASTE.

Am spus mai sus... Urechiometria este o stiinta exactă, in care fiecare are dreptate cand emite o teorie. 

Daca eu cand ascult muzica, reglez cam ca in poza caracteristica, atunci cand am ocazia, nu credeti ca niste boxe rft fac asta fara nici un efort? 

Screenshot-20230905-131705-com-google-an

Link spre comentariu

De gustibus. Si mie mi se pare ca pe medii suna slab, dupa ce mi-am luat Canton-urile nu stiu daca am mai ascultat pe RFT de 10 ori, dar pe de alta parte am crescut cu Tesla B115 si RFT-uri de 50W, nu m-as desparti de setul meu.

Link spre comentariu

Bune, rele, cine le are, le foloseste...sau nu. Nimeni nu le recomanda, nu le face reclama, nu le vinde. Deci discutii pe tema ca sunt bune sau proaste nu-si au rostul. Daca pt unii sunt cele mai proaste, pt altii sunt cele mai bune. Nu le poti reprosa nici unora nici altora nimic. E loc sub soare pt toata lumea.

Link spre comentariu

Sa nu ma intelegeti gresit, la vremnea lor  am avut 4 perechi, legate serie-paralel,  ca sa sune tare   :rade:

Dar pe atunci eram f tanar si f prost ...  (asta apropo de sunat tare)

Cand am inceput sa ascult muzica nu le-am mai putut suporta si au fost inlocuite cu incinte pe 3 cai.  

Link spre comentariu

Am dat o privire pe mobile.de ,difurile RFT sunt putine si scumpe....50-150 euro.Gasit si o pereche banda larga ,12 toli ,varianta dupa care s au  copiat cele romanesti de 12.5 W cu schelet aluminiu turnat folosite peste tot , la 1300 euroi.....

La ,, marimea ,, lor boxele RFT de 50 sunau bine in perioada aceea....o cunostinta avea ceva bulgaresti dublu de inalte ,20w 8 ohmi ,sunau foarte placut ,erau luate de la foto muzica ,nu am mai vazut la nimeni.....

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 36 minute, Shambala a spus:

Dar pe atunci eram f tanar si f prost ...  (asta apropo de sunat tare)

Da, am inteles punctul de vedere. Unii inca nu au inceput sa asculte muzica, si au ramas prosti. Asta e, daca nu ar fi prostii, cum s-ar diferenția deștepții? Eu aș propune sa incheiem discutia pe tema asta. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Усилитель a spus:

Am dat o privire pe mobile.de ,difurile RFT sunt putine si scumpe....50-150 euro.Gasit si o pereche banda larga ,12 toli ,varianta dupa care s au  copiat cele romanesti de 12.5 W cu schelet aluminiu turnat folosite peste tot , la 1300 euroi.....

La ,, marimea ,, lor boxele RFT de 50 sunau bine in perioada aceea....o cunostinta avea ceva bulgaresti dublu de inalte ,20w 8 ohmi ,sunau foarte placut ,erau luate de la foto muzica ,nu am mai vazut la nimeni.....

Boxele astea bulgaresti le am si eu, tot asa, cumparate de la Foto - Muzica. De ani buni, stau in dulap.

Difuzoarele de basi au incinta lor etansa, daca impingi membrana revine lent inapoi.

Link spre comentariu

Sa fiu sincer, am mai tras si eu un ochi din cand in cand pe olx, dupa asemenea boxe. In cazul meu au fost primele pe care le-am avut pe la 16 ani si aveam grija de ele ca de ochii din cap, nu gaseai usor ceva mai bun pe piata romaneasca. Aveau si un miros specific, inconfundabil. Au rezistat chiar si atunci cand un verisor de la tara le-a conectat la orga de lumini pe iesirile de becuri (peste 300V in curent continuu), orga care avea acelasi tip de socluri, din motive de spatiu. 

Eu n-as sta pe ganduri si le-as restaura. 

Link spre comentariu

Chiar dacă unii le hulesc .... eu zic ca merita toată atentia.

Domnu @Shambala, ce putem înțelege din postu dv.!? ca dacă ascultam muzica la niște boxe RFT suntem niște prosti!!!?

Eu zic sa analizați mai bine textul înainte de a apasă butonul "Trimite raspuns"

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sonic11 a spus:

Domnu @Shambala, ce putem înțelege din postu dv.!? ca dacă ascultam muzica la niște boxe RFT suntem niște prosti!!!?

Sincer n-am inteles asta. Omu' a zis clar ca atunci cand era tanar si prost (adica alerga dupa multi dB in detrimentul fidelitatii, ca asa este tinerii) avea 4 perechi de boxe din astea. Cand a mai adunat ani in buletin si a avut ocazia sa asculte si boxe adevarate a facut un viraj ... spre calitate.

Sa asculti muzica pe niste boxe care "au o oarecare gaură la medii, explicabilă de altfel" (remarca din 2013) zic eu ca nu-i chiar asa de intelept, nu? Inteleg ca intra in ecuatie si nostalgia pentru unii, dar sa incercam sa stam stramb si sa judecam drept. 

Pe 19 august am fost la Viena la opera (Mozart), pe 2 septembrie am fost din nou la Viena de data asta la filarmonica (Musikverein - Goldener Saal) tot Mozart si in maxim 3 minute de inceput sa cante, sotia mea mi-a scris pe telefon: se aude mai bine ca la Opera! Habar nu avea ea ca Goldener Saal - Golden Hall este sala cu cea mai buna acustica. Abia ulterior s-a intepat sotia mea de ce am vrut eu sa ascult de doua ori cam acelasi concert (nu a fost chiar identic) in doua sali diferite. A auzit si ea diferenta desi la inceput nu i-a prea placut Goldener Saal (e mai frumos la opera). 

In pretul biletelor am primit si doua CD-uri. Am venit acasa si am zis sa le ascult, nici nu am ascultat 2 minute si am oprit. Poate peste o luna sau doua o sa accept calitatea CD, acum inca am in minte cum se auzea live. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări