Electronist Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Am doua boxe RFT de 50 W si din neglijenta una am conectat-o la un amplificator de o putere mult mai mare (2x350 W), cu volumul dat la 75%. La momentul respectiv a piuit si s-a oprit, ca mai tarziu sa inceapa iar sa se auda, bineinteles la un volum mic. De atunci le folosesc pe amandoua pe un amplificator Elprof 2x35 W romanesc. Daca dau volumul peste 50% boxa cu pricina se decupleaza si se aude incet.Reducand volumul sub 40%, isi revine. Cealalta se decupleaza cam la 75% din volum.Oare sa fie vreo problema cu filtrul la cea "fortata", dar si faptul ca ampliful are 35 W la 8 ohmi, iar boxele au 4 ohmi? Va rog sa va spuneti parerile. Va multumesc cu anticipatie. Link spre comentariu
corneillus Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 ca boxele sunt de 4 ohmi si amplificatorul e pe 8 ohmi e o problema dar pentru amplificator nu pentru boxe, mai ales daca mergi cu el la volum mare exista riscul sa arzi tranzistorii finali, iar daca nu esti atent si se pun finalii in scurt si amplificatorul e cu alimentare simetrica risti sa arzi si boxele.cat despre fenomenul cu pricina , am avut si eu un model de boxe rft pe 2 cai si avea in interior pe placa cu filtrul de separare un releu de protectie cu componentele aferente. incearca sa verifici partea de protectie din jurul releului, si paraca avea si un semireglabil, incearca si umbla si la ala daca nu gasesti nimic defect. Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Amplificatoru Elprof 2 x 35w defapt este vechiul IEI A-350 Ce scoate 2 x 35W pe 4 Ohmi, si suporta impedante de minim 4 ohmi in regim continu fara a pune probleme. Boxele RFT de 50w (mai exact RFT B9261 ) au un releu pt protectie la depasirea puteri admise, dupa depasirea puteri trece boxa printr-o rezistenta de 470 ohmi. Foarte posibil ca condensatorii dupa partea de protectie sa fie devalorizati, incearca sa ai schimbi cu altii proaspeti. Atasez si o poza cu schema filtrului si a protectiei. Link spre comentariu
asyx Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 cele mai reusite boxe de camera Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Eu asi spune cele mai bune boxe pt auditii hi-fi vandute in romania pana la revolutie, chiar si dupa.Chiar si azi dau clasa la multe boxe, iar acea protectie la depasirea puterii admise arata ca perioada cand ele au fost proiectate productoru a pus accent pe fiabilitatea produsului. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Într-adevăr sînt bune, cu o mică remarcă, au o oarecare gaură la medii, explicabilă de altfel. Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Modelele cu tweeter oval (cele de 35w, RFT B9251) sunau mai bine pe medii dar mai prost pe inalte. Link spre comentariu
Electronist Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Va multumesc tuturor. Link spre comentariu
July Postat Ianuarie 28, 2021 Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 Boxa RFT are protectie la puterea nominala ptr a nu se arde. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 La 02.01.2013 la 21:31, Luca a spus: Atasez si o poza cu schema filtrului si a protectiei. http://img829.imageshack.us/img829/5004/schemafiltrurftb9261.jpg Mai este cineva pe forum care are schema filtrelor de pe boxele RFT de 50W? Topicul fiind vechi, nu mai exista documentatia respectiva. Pe net nu am gasit nici macar varsate, de vanzare. Cumparam si scoteam schema dupa cablaj. Link spre comentariu
Kuki Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 (editat) Nu e asta ? https://www.radiomuseum.org/r/fernm_leip_b9261b_926.html sau Editat Septembrie 4, 2023 de Kuki Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Boxa aia e, dar schema filtrului nu e data. Filtrul ala e o facatura, ma si mir ca l-au prezentat acolo. Cel original are si o protectie cu cativa tranzistori si releu. Cam asa arata cele originale Link spre comentariu
Kuki Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 (editat) Este si schema, langa Picture este Schematics https://www.radiomuseum.org/r/heli_b_9261b926.html Editat Septembrie 4, 2023 de Kuki Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Multumesc...mai greu, dar am reusit. Link spre comentariu
deneinvins Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 (editat) Placa filtrului boxelor RFT-50W este proiectată cu bobinele cu miez din alamă. În cazul de față miezul din alamă este chiar șurubul de fixare al cablajului în interiorul cutiei. Funcționarea corectă a filtrului este atunci cînd cablajul se află fixat pe poziția inițială. Dacă puneți în sarcină boxa cu filtrul detașat din locul lui, veți constata cu ușurință, o mică deosebire a timbrului. Pentru a verifica, scoateți o bobină, măsurați-o separat, apoi fixați-o în șurub și refaceți măsurătoarea. Editat Septembrie 4, 2023 de deneinvins Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum