Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificare casti

ODoru

Postări Recomandate

Am gasit o pereche de casti de 1500w (1.5w cred) 40 ohm si vreau sa stiu daca imi trebuie un amplificator pentru ele pentru ca nu situ exact cati w au iesirile standard jack.Alta chestie, cu ce ma ajuta ca are impendanta mai mare? De unde stiu ca trebuie amplificator? Se tine cont de impendanta de iesire sau de wat-ajul de iesire? :nas: Multumesc anticipat!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ODoru

6

• validae

5

• remus68

5

• elmar

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca scrie 1500W i-ti poti imagina ca nici 1,5W nu au :ras: . Nu ai specificat la ce le folosesti de fapt.La 40 ohmi le poti folosi fara amplificare la orice MP3 player sau la PC fara probleme.De fapt la orice aparat cu iesire de casti. :da Le-ai incercat si nu ai fost multumit de calitatea sunetului ?

Link spre comentariu

Daca ai impedanta mai mare, castile sunt mai sensibile la semnale slabe! Nu solicita sursele de semnal.Daca de exemplu ai avea casti de 4 ohmi, si ai asculta la Ipod, ar bubui de putere dar s-ar suprasolicita amplificatorul si chiar s-ar arde (puterea pe sarcina creste cu scaderea impedantei )Acum cred ca intelegi diferenta.Impedanta mare = sensibilitate mare. Impedanta mica = putere mare (sensibilitate mica) Asta e !

Link spre comentariu

Daca ai impedanta mai mare, castile sunt mai sensibile la semnale slabe

Dimpotriva!

Pe o impedanta mai mare se va aplica un semnal cu nivel mai mare decit pe o impedanta mica pentru aceeasi putere livrata sarccinii. Problema se pune in ceea ce priveste curentul in sarccina livrabil de etajul de iesire: cu cit e mai mare impedanta de sarccina curentul livrat va fi mai mic, pentru aceeasi putere de iesire, decit curentul livrat pe o sarccina cu impedanta mica.

Deci: daca utilizezi o impedanta mai mica ai toate sansele sa arzi etajul de iesire.

Cu alte cuvinte: viewtopic.php?p=1183992#p1183992

Link spre comentariu

Pai ce am spus eu mai sus ? :nebunrau: Mai cititi odata raspunsul meu, am zis ca daca foloseste impedanta mica (am dat ex. 4 ohmi) va pune in pericol etajul final ! Cititi bine, interpretati corect!Eu am spus ca sunt mai sensibile la semnale slabe cele cu impedanta mare, nu ca se aud mai tare.Aveam niste casti cu impedanta de 120 ohmi si puteam sa ascult semnalul direct de pe capetele de casetofon :da ia incercati asta cu cele de 30 - 40 ohmi !

Link spre comentariu

Eu am spus ca sunt mai sensibile la semnale slabe cele cu impedanta mare

:rade: ... pai chiar aia e! Nu's!Faza cu capetele e alta... erau scurtcircuitate de o impedanta prea mica de sarccina... NU de faptul ca casca de 120R e mai sensibila ca cealalta...
Link spre comentariu

la ce ma ajuta ca are impendanta mare?

daca le(castile) folosesti la un ipod (de ex.) bateria se va consuma mult mai greu cu cit impedanta castilor este mai mare...asta cred ca e un avantaj major al acestor casti (daca intradevar au impedanta mare[40 ohmi])...totusi aceasta impedanta nu e chiar asa de mare ...sunt casti cu impedanta de 2000 ohmi si chiar mai mult... :da
Link spre comentariu

probabil acele amplificatoare pentru casti sunt pentru a amplifica un semnal mic (care nu poate fi redat direct in casti ) sau poate sunt facute special pentru cineva care doreste sa ramana surd...nu stiu daca stiti dar un semnal audio peste un anumit nivel este daunator sanatatii auzului!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări