Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Flama la rotor polizor unghiular , Cauza?

kari

Postări Recomandate

Am masurat rotorul cu becul si dadea bine dupa standardul meu, l-am dus la un nene care lucreaza la vapoare si mi l-a ras la strung, acum polizorul nu mai face scantei,merge ca in prima zi, i-am pus carbunii de dacie care sper sa ma tina 2-3 ani, carbunii de la magazin poti sa-i debitezi cu unghia. 

Link spre comentariu

In mod normal, corect ar fi sa se puna carbunii originali, recomandati de producator. Cand e schimba carbunii se schimba si arcurile. Tot de la producator. Nu intotdeauna adoptarea unora mai duri e o alegere potrivita, caci vor uza prematur colectorul.

Dar, ma rog, face fiecare cum crede, pe banii lui.

Link spre comentariu

Așa este, cărbunii duri vor cauza uzura prematură a colectorului, e preferabil să schimbi mai des cărbunii decât să strunjești des colectorul. Periile de demaror auto sunt foarte dure, având incluse și particule metalice, nu sunt destinate utilizării în regim continuu.

Link spre comentariu

Colectoarele rotoarelor de viteza mare (polizoare (27000rpm), bormasini (12000rpm)), au in componenta 3 inele metalice care le tin legate, pentru ca rasina si fibra de sticla nu pot.

Lamela unui colector de viteza mare, ca si alte rotoare arata in sectiune ca un profil de sina de cale ferata mai alungita pe sectiune.

Am desenat putin ca idee, atunci cand o lamela se desprinde din rasina ia contact cu inelele de otel si face arc electric agresiv cu acesta producand o temperatura de peste 800 grade in interiorul colectorului, asta duce la transformarea rasinii in praf si gata, poti sa o duci la strungu lu NASA (facut in Romania, daca nu stiati). 

post-207585-0-87022300-1399496665_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Buna,

Am un flex mare "Stern" model AG230D si l-am desfacut pentru ca avea un zgomot de la rulmenti-dupa ce am scos flansa de la carterul cu pinionul am vazut ca rulmentul de aic are 2-3 bilute lipsa si camasa indoita ...problema e ca nu stiu cum se scoate acest rulment... si nici piulita de pe axul rotorului nu iese din cauza spatiului prea stramt(ea se dezsurubeaza dar n-am loc s-o scot)

Help...cum se scoate rulmentul de pe axul rotorului care vine in carter... :nerv

Link spre comentariu

Da asa am facut si eu,periile scoase...partea cu cablul electric scoasa..dar nu pot scoate pinionul si piulita care strange axul rotorului din carter...inclusiv rulmentul cu bilele lipsa...

Link spre comentariu

Pai pinionul trebuie sa se desurubeze,sau poate sa aiba in capat un surub imbus care al fixeaza de rotor,trebuie spalat tot reductorul de vaselina si atunci se vede clar ce si cum se desface.

Link spre comentariu

am gasit si aici:"Cum se demonteaza ventilatorul la un polizor Makita 9069"

Multam mult de sprijin

OOOps m-am grabit si la al meu nu e ca la makita cu 2 suruburi si desfaci ventilatorul apoi scoti rulmentul,la mine e asa:

http://i1126.photobucket.com/albums/l612/winston210/rotor%20cu%20flansa%20Stern%20AG230D.jpg si asa

http://i1126.photobucket.com/albums/l612/winston210/flansa%20carter%20Stern%20AG230D.jpg

Cum scot rulmentul si pinionul ala turbat care se misca ,adica nu mai are siguranta, insa nu iese ,nu pot scoate piulita aia imbus... :95

Editat de armand
Link spre comentariu

Și acolo e fixat cu o piuliță autoblocantă. Se deșurubează piulița și trebuie să iasă axul din pinionul conic.Dacă nu puteți deșuruba piulița, cred că puteți încerca să scoateți cele două șuruburi mici ce fixează scutul de blocare al rulmentului. Atunci trebuie să iasă rotorul cu tot cu piuliță, care se va scoate ulterior.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări