Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme Amplificator 2x100W

Vizitator Walmark

Postări Recomandate

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Walmark

A revenit si zgomot-ul (nnnnnnnnnnnnn) ... daca scot firul de la iesirea din pre, nu mai face asa.

Zicea lucaionut : Minusu (-) din condensatoru de filtraj ce alimenteaza preu leagal la carcasa. Sa iau - din aia 2 condensatori ( 2x 50v 6800 uF ) si sa il leg la carcasa amplificatorului?

Nu exista vre-un risc sa ard ceva?

Minus-ul de la pre este legat pe pin-ul din mijloc al unui tranzistor care este pus cu partea metalica pe carcasa.

Link spre comentariu
Vizitator Walmark

mai bine dute la cineva cine se pricepe sa-ti arate altfel te chinui pe degeaba

bunicul meu este electronist, reface difuzoare, statii, bla bla si nu ma ajuta. Da un strain ? :)
Link spre comentariu
Vizitator Walmark

nu sti vorba aia ca mai repede te ajuta un strain decat prietenii ar trebui sa faci ceva poze mai clare dupa care se poate desena legaturile trebuie sa mearga pana la urma potentiometri de volum se pun de 100k log

True! Am ceva poze mai clare. La ce vrei mai exact? Pot face acum poze.
Link spre comentariu
Vizitator Walmark

vad ca ai acolo un etaj final un preu si un vu-metru deci preul banuiesc ca e cu corectie la ala punei poze

Posted Image

Posted Image

Tranzistorii de la pre:

Posted Image

Potentiometru volum 100K

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Walmark

Minus-ul de la pre este legat pe pin-ul din mijloc al unui tranzistor care este pus cu partea metalica pe carcasa.

7805 nu este tranzistor ci stabilizator de tensiune (5V).
Ups :jytuiyu ma fac de ras non-stop. Am bagat si asta la cap pentru viitor. Multumesc.
Link spre comentariu

Ups :jytuiyu ma fac de ras non-stop. Am bagat si asta la cap pentru viitor. Multumesc.

Lasa ca nimeni nu s-a nascut invatat, daca iti place le vei invataAcum, tu ai ascultat acest amplificator adica tu l-ai auzit mergand ok fara sa fâsâie sa mârâie si sa pocneasca?Te intreb deoarece am facut cateva corectoare cu acest integrat TDA1524 si nu am reusit sa scot zgomotul de fond, mergea execrabil :sparge:
Link spre comentariu
Vizitator Walmark

Lasa ca nimeni nu s-a nascut invatat, daca iti place le vei invata

Acum, tu ai ascultat acest amplificator adica tu l-ai auzit mergand ok fara sa fâsâie sa mârâie si sa pocneasca?

Te intreb deoarece am facut cateva corectoare cu acest integrat TDA1524 si nu am reusit sa scot zgomotul de fond, mergea execrabil :sparge:

La un moment dat sa auzit bine dar nu stiu cum. Ma jucam eu pe la potentiometre, fire. Din ce am citit si pe alte forum-uri acest TDA1524 este jalnic.

Link spre comentariu
Vizitator Walmark

Am rezolvat cu unele probleme dar acum se aude un bzzzzzzz :| Mai mult ca sigur ca este de la traf. Asta sigur nu stiu cum sa o rezolv. Inca putin si o arunc la fiare vechi! :) Dar tot nu ma las.. I like challenges

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări