Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme Amplificator 2x100W

Vizitator Walmark

Postări Recomandate

Vizitator Walmark

Poate nu vad eu bine, condensatorul ala din mijlocul cutiei este tot filtrajul amplificatorului?

Sau mai exact ce valoare are filtrajul acelui amplificator?

Ala cred ca este filtraju pt preu, corecor, WU-Metru,

Se pare ca fiecare modul are condensatorii lui de filtraj.

Posted Image

Astia sunt finalii, 2 placute cu cate 1 TDA7294

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Walmark

+ inca ceva care nu stiu ce este.

... pai cine l-a montat acolo?
Ala care mi-a dat amp gratis.Sa stii ca se aude chiar foarte bine, in afara de pre-amp care nu stiu ce are :|
Link spre comentariu
Vizitator Walmark

Verifica cu atentie corectitudinea amplasarii componentelor preamplificatorului.

As face chestia asta dar sunt cam paralel cu amplificatoare si chestii de genul.Ma gandeam sa nu dea fasu' de la potentiometrul de bass, inalte si balans. Intrebare. Ce inseamna K1 si K2 ? Ca sunt 2 fire grosute care au fost taiate zic eu
Link spre comentariu

In dreapta la TDA pe fiecare placa sunt 2 condensatorii. Se pare ca aia sunt de filtraj pt fiecare canal, nu ai treaba cu el din moment ce nu fasaie si bubuie amplificatoru cand nu este legat la corector.

Daca nu ai nevoie neaaparat de acel corector eu zic sa il anulezi si sa legi direct pottentiometru pe intrare iar iesirea din potentiometru direct la intrarea amplificatorului.

Legarea se face exact ca in poza de mai jos:

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Walmark

In dreapta la TDA pe fiecare placa sunt 2 condensatorii. Se pare ca aia sunt de filtraj pt fiecare canal, nu ai treaba cu el din moment ce nu fasaie si bubuie amplificatoru cand nu este legat la corector.

Daca nu ai nevoie neaaparat de acel corector eu zic sa il anulezi si sa legi direct pottentiometru pe intrare iar iesirea din potentiometru direct la intrarea amplificatorului.

Legarea se face exact ca in poza de mai jos:

Posted Image

Amplificatorul cand este dat la maxim din toate sursele, cu firul de input bagat, nu se aude nici cel mai mic fasait sau bzzz. Fara pre-amp.

Am pus pe direct dar se aude nasol rau, bass lipsa. Ma gandeam sa iau un mixer mic dar nu stiu daca indeplineste functiile unui pre-amp

Link spre comentariu

Decat sa iei un mixer mic mai bine vinzi transformatorul ala toroidal din amplificatorul tau (obti cam 50-70 lei) mai pui inca 100-150 lei si dai o fuga intr-o sambata sau duminica la targ (vitan sau valea cascadelor) si cauti un amplificator japonez (onkyo, pioneer, denon, kenwood) ce scoate 2 x 80-100w reali si curati (nu ca TDA ala) Ce are in dotare si corector de ton mult mai bun decat ccel care il ai tu pe amplifficator, de altfel va arata mai frumos si suna mai bine.

Link spre comentariu
Vizitator Walmark

Decat sa iei un mixer mic mai bine vinzi transformatorul ala toroidal din amplificatorul tau (obti cam 50-70 lei) mai pui inca 100-150 lei si dai o fuga intr-o sambata sau duminica la targ (vitan sau valea cascadelor) si cauti un amplificator japonez (onkyo, pioneer, denon, kenwood) ce scoate 2 x 80-100w reali si curati (nu ca TDA ala) Ce are are in dotare si corector de ton mult mai bun decat ala, de altfel va arata si suna mult mai frumos.

Nu este o idee rea dar, eu am 1 subwoofer de 15" diametru difuzor + 2 incinte cu medii si inalte cu 2 dif de 30 pentru bass care le-am terminat acum 3 sapt. Si nu aveam amplificator pentru ele. Asta le duce destul de ok ( a fost bine primit). Nu stiu sigur daca duce o statie de 2x 80-100w + ca mai am de gand sa fac inca 2 incinte cu 2 dif de 30.Daca este sa cumpar cum spui tu, cumpar ceva mai puternic ca nu se stie nici-o data cum dai un party mare.Mai bine dau acum 100 de lei pe un mixer Behringer XENYX 1202 de la un prieten sau iau corector de ton care este 27 lei.Nu stiu nici eu ce sa fac..
Link spre comentariu

si ampliful asta ar putea fi adus pe linia de plutire....transformatorul unde este acum, adaugat un filtraj suplimentar partii de amplificare (macar 2 conzi de 10000uf), preul un partea dreapta, vu-metrul in stanga langa traf, eu unul as scapa de incarcatorul ala de telefon si as face o sursa mica pentru preu si vu-metru si nu in ultimul rand traseul masei facut corect si aranjarea firelor prin cutie mai ordonat....merge de dragul mesteritului si s-ar putea sa-ti ofere si satisfactie....succes

Link spre comentariu
Vizitator Walmark

Salutare

Am rezolvat problema mea cu " fasss si poc "

Am pus potentiometrele de volum dupa pre-amp si acum nu se mai aude absolut nimic aiurea, erau puse inainte de pre-amp.

M-am uitat mai atent si la corectorul de ton si avea 1 fir mic si ascuns dezlipit si se atingea de alti pini.

Zilele astea ma apuc sa refac traseele, sa mut vu-metru, pre-amp, aranjare componente, fire.

Incarcatorul de telefon este pentru alimentarea ventilatoarelor de racire.

Va multumesc tuturor pentru ajutor, mai rar se ajuta pe forum-uri.

Link spre comentariu
Vizitator Walmark

Sal,Am schimbat pozitile componentelor.Am schimbat si condensatorii vechi (35v 4700uF) cu 50v 6800uF cei de la puntea redresoare.Am observat o chestie... la volum mare din calculator si volum oprit din statie, in loc sa nu se auda nimic, se aude muzica :|Daca dau putin drumu la volum-ul de la statie, distorsioneaza grav.Potentiometrele sunt de 100K ohmi si sunt montate cum am spus si mai devreme intre pre si amplificator. Pe potentiometru cu GRD si + intr amp pe pinii laterali si + semnal preamp pe centru (cel care variaza).Sugestii?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări