marius_3004 Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Ce turatie are un motor de la rasnita de cafea?merge facuta o masina de gaurit cablaje ?oricum o tin degeaba,rugineste ,las carcasa sa o vada sotia,subtilizez motorul . Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 E prea mare pentru o bormasina care gaureste cu burghie de 1mm! Nu mai vorbesc de zgomot si faptul ca e pe bucse nu pe rulmenti.Lasa rasnita in pace, cauta orice motoras de cc gen ventilator jucarie sau recuperat din diverse mecanisme, dvd-uri etc.. Faci o bucsa in care fixezi burghiul si o fixezi pe ax, nu ai nevoie de mare putere sa dai gauri de 1mm in cablaje. Dar mai e o varianta, sunt niste mixere de cappucino cu baterii, foarte ieftine, 5-10 lei pe la buticuri, mai bine modifici unul din ala. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Cu stativ voiam sa o fac,am uitat de bucsi.Minuni din alea din motorase de casetofon am,voiam sa fac una mai cumsecade si de turatie mai mare.PArca nu ma lasa inima sa dau pe 100 pe una de cumparat facuta din plastice. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Uite despre ce vorbeam: Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 eu asa ceva folosesc (ma chinui sa ii fac un suport coloana mai mititel sa nu il mai tin in mana)nici nu il aud ca merge la 12 volti (este dintr-un video mai vechi) Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Motoarele din video mai vechi sunt foarte bune, am avut si eu unul mai demult, doar ca sunt mai voluminoase.Pana la urma, orice motoras de mica putere se poate folosi, decat sa dai 100lei pe prostiile alea de bormasini mici. Trebuie insa lucrat cu precizie, sa fie perfect centrat burghiul altfel vibreaza si se rupe Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Nu stiu pe unde am citit,cred ca tot pe aici ca de fapt trebuie turatie mare la burghiele mici,se cam tocesc si se rup de la datul cu mana.De aceea vreau unul mai mare si rapid.Ala de mixer e mai special sau tot motoras de cc normal? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Motoras normal, turatia e suficienta, crede-ma am folosit destul asa ceva! Burghiele se mai ascut din cand in cand, uzura e inevitabila la orice turatie. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 OK,incerc sa gasesc o mandrina mica, sau pense sa fie mai bine centrat,motorase am.Coloana se pare ca nu e mare lucru de facut. Multumesc Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 eu tocmai la aia m-am intepenit.... Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Pe youtube sunt niste masini de gaurit cu coloana pt pcb interesante,daca te ajuta... Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Eu am vazut masini de gaurit pentru cablaje la preturi foarte mici.Pentru cine face cablaje in mod curent se poate cumpara o mica freza, gen "dremel" dar de alta marca - eu aveam Einhell si se poate construi un stativ. Apoi am cumparat Dremel dar curios, exacentricitatea era mai mare.Acum eu folosesc Proxxon si sunt multumit, probabil este scump pentru un amator dar pentru utilizare intensiva e cu totul alta viata. Folosesc burghie de calitate dar se tocesc ... asta e... cu fibra de sticla.Daca burghiele sunt de proasta calitate se tocesc dupa cateva gauri... eu am patit-o cu burghie chinezesti.Mai demult am folosit chiar o bormasina cu acumulator, ieftina, tot de la Einhell, dar daca se face un suport care sa mentina directa, e ok. Suportul mobil se poate face pentru placa de cablaj, daca bormasina e mare. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Am inceput sa fac una cu stativ ,din motoras de cc mic si tevi de cupru,daca iese o postez aici,daca nu..... . Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Iote si masina de gaurit din tevi de cupru si motoras de cc .Culmea e ca merge,chiar bine. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Interesant concept, daca era motorasul mai mare, semana cu un alambic Pana la urma functionarea conteaza, nu ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum