Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde pot face Practica !!!

Vizitator alcsalx

Postări Recomandate

Vizitator alcsalx

LA MULTI ANI TUTUROR!

Buna seara,

Mi-am propus in anul 2013 sa invat electronica cat mai bine.

Nu pot sa zic ca o iau de la "0" dar nici nu pot sa spun ca am cunostinte foarte solide.

M-am inscris la un curs de depanare Radio-TV, insa nu mi-a placut pentru ca atunci cand m-am inscris mi s-a spus ca o sa fac si practica, ceea ce nu s-a intamplat. Trecand peste aspectul cu practica, o a doua problema o aveam cand intrebam profesoara de la teorie nelamuririle noastre, iar ea ne dadea un raspuns vag, ori ne spunea ca se intereseaza si ca o sa revina cu un raspuns. Ceea ce nu se mai intampla.

Asa ca m-am gandit sa apelez la ajutorul dvs.

Doresc sa fac practica.

Daca aveti vreo cunostinta care este dispusa sa faca practica sau chiar dvs, sa ma puteti ajuta si pe mine cu acesta problema ar ramane recunoscator, sunt dispus sa ma deplasez in Bucuresti si in judetul Ilfov (cat de cat aproape de Bucuresti).

O sa va rog sa nu imi spuneti sa ma uit la tutoriale pe internet pentru ca am incercat si lucrul acesta insa mai rau am intrat in ceata.

Deci cine doreste sa ma ajute va rog sa-mi spuneti.

Va doresc o seara buna!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobinatorul

3

• leoncris

3

• romicap

3

• q_acdc

2

Top autori în acest subiect

De ce nu faci practica acasa? Ai letcon,instrument de masura,ceva piese?Daca esti hotarat,pentru inceput electronica nu necesita spatiu mare de lucru...Stii sa citesti o schema?Daca da,eu i-ti dau gratis o sacosa de piese sa faci practica cu ele....

Link spre comentariu

:rade: asta-mi aduce aminte de mine acum ceva zeci de ani....foarte bine

Cat priveste...

De ce nu faci practica acasa? Ai letcon,instrument de masura,ceva piese?

Daca esti hotarat,pentru inceput electronica nu necesita spatiu mare de lucru...

Stii sa citesti o schema?

...n-are deaface cu ce doreste omul.. Si btw ... acasa niciodata nu poate aplica teoria..... necesara dealtfel in DEPANARE. Indiferent de tonele de piese puse la dispozitie, nu se poate inlocuii experienta pe care o poate dobandi intr-un atelier de depanare. Nu uitati ca meseria se mai si "fura"

PS: Asta-i parerea mea... a unuia care a trecut prin ce doreste tanarul sa faca. imi pare rau ca totusi nu mai lucrez intr-un atelier ca sa-l pot ajuta....

La Multi Ani

Link spre comentariu
Vizitator alcsalx

Nu era rau daca specificai varsta si pregatirea ... scolara.

Pe 19 ianuarie implinesc 23 de ani.Am terminat Liceul de Posta si Telecomunicatii "Gheorghe Airinei" promotia 2010.Iar pe diploma mea de bac scrie la specializare "Tehnician Electronist".Am facut in liceu electronica, dar din punctul meu de vedere nu a fost suficient.
Link spre comentariu
Vizitator alcsalx

Electronica nu inseamna numai depanare....e un domeniu cu mult mai vast.... citat din topicul baiatului=Mi-am propus in anul 2013 sa invat electronica cat mai bine.

Stiu si lucrul acesta si intr-adevar va dau dreptate, insa ma multumesc sa fac practica momentan cu cineva care depaneaza.Intre timp eu sa ma documentez pentru alte ramurii ale electronicii.
Link spre comentariu
  • Administratori

Din pacate vei gasi foarte greu pe cineva dispus sa te ajute, multe ateliere(oamenii de acolo) considera ca numai ei au dreptul sa faca reparatii si considera pierdere de timp cu un ucenic dar cine stie... poate gasesti si binevoitori in tara asta

Link spre comentariu

Draga Alex , hai sa punem cartile pe masa.Azi din depanare nu se mai poate trai decent.Cauze : concurenta , costul mare al pieselor ce se dovedesc din ce in ce mai des a fi shifturi,investitii mari in aparatura dictata de noile tehnologii , aparitia (ca ciupercile dupa ... ploaie) a depanatorilor de "apartament" care'si permit sume modice , neplatind taxe...Acestia din urma vor dispare o data cu disparitia tv-crt sau lcd "modeste" .Noile tehnologii au condus la aparitia unor tv atat de complexe si sofisticate incat dau mari batai de cap si adevaratilor meseriasi.Tendinta in perspectiva e ca cea din vest .Preturile in continua scadere la produsele noi conduce la inlocuire , nu la depanare.Cum vad eu depanarea in viitorii ani ? Inocuirea modulelor.Adio interventii pe placa.Daca in provincie inca merge , in marile orase , din ce in ce mai greu.Asta a determinat "migrarea" din zona depanarilor r-tv , spre zona electronicii industriale unde, inca se castiga bine.Dar asta implica deplasari in tara , cunostinte temeinice ... si presupune costuri cat mai reduse.Nu'ti poti permite ca si patron sa ti o echipa la Arad , Constanta ... 3-5 zile , pentru o treaba ce se poate rezolva in 5-8h(diurna ,cazare , masa...).In fine , ca sa n'o lungesc , electronica e o sfera vasta , asa ca sfatul meu : lasa depanarile si orienteaza'te spre o zona putin batatorita si de ... perspectiva. Inteleg ca ai nevoie de un job,ok, ia'ti unul si pune'te cu burta serios pe carte.In zona asta nu poti "arde" etape.Treaba asta cu meseria se fura , nu mai tine.Ce "furi" azi , nu mai ai la ce aplica ... maine.Nu ma declar detinatorul adevarului absolut, multi , poate nu'mi vor da dreptate , dar , asa vad eu lucrurile.Succes !PSRog pe toti cei care traiesc din depanare sa'si expuna punctul de vedere astfel incat, acest tanar sa poata trage o concluzie ... obiectiva.vasile - "Din pacate vei gasi foarte greu pe cineva dispus sa te ajute" - corect."multe ateliere(oamenii de acolo) considera ca numai ei au dreptul sa faca reparatii" -incorect, sau partial corect.Totul se reduce la : din ce'l platesti ?

Link spre comentariu

Leoncris@ ai dreptate!...la 20si ceva de ani daca-ti place electronicaai netul la dispozitie,apuca-te de invatat sa construiesti....numai pasiunea te va ajuta cam 85%...urmeaza perseverenta(ambitia) si binenteles capacitatea de aintelege in ce lume traiesti!Eu m-am lasat de depanare si m-am apucat de construit (la propriu!)iar depanarea a ramasdoar un hobby!

Link spre comentariu

avand in vedere ca si eu am terminat gh airinei in 2006 si daca nu te-ai descurajat intre timpcontacteaza-ma la nr din semnatura si te invit la mn sa facem cate ceva saptamana asta in care sunt liber.nu ma ocup cu depanara dar camera mea a fost tot timpul un atelier :jytuiyunu cred te pot ajuta insa prea mult cu depanarea tv-radio pt ca numar tv pe care le-am reparat este maxim 10dintre care unul singur lcd

Link spre comentariu

Peste 10 ani, vor exista doua categorii majore de electronisti:

1.Cei care practica electronica ca hobby, pt. propria lor placere, fara sa le pese prea mult de performante, costuri de productie, target de piata, nivel tehnologic, etc.Acestia vor lucra majoritar cu componente THT(noi-daca se vor mai produce-sau recuperate), vor construi in general pe breadboard, thinkertoy(fludorul va deveni foarte scump), si se vor bucura ca a iesit ceva din mainile si priceperea lor, fara sa-si bata capul daca e "rentabil" ori ba.

2. Electronistii avansati, avand cunostinte solide de fizica, matematici speciale, softuri specializate-care vor lucra in cercetare, proiectare si implementare CAD/CAM a proiectelor, vor fi angajati ai corporatiilor mari, civile sau militare.

Depanarea aparatelor electronice de uz casnic(monitoare, miniPC-uri,tablete, smartphone-uri)va disparea aproape in totalitate, implementarea unor tehnologii de gen OLED, sisteme embedded "all in one"(cam totul pe un singur cip), vor face inutila si cam... imposibila depanarea unor device-uri, de altminteri- ori foarte fiabile de felul lor, ori, dimpotriva, simple efemeride, consumabile.

Link spre comentariu

Peste 10 ani, vor exista doua categorii majore de electronisti:

1.Cei care practica electronica ca hobby, pt. propria lor placere, fara sa le pese prea mult de performante, costuri de productie, target de piata, nivel tehnologic, etc.Acestia vor lucra majoritar cu componente THT(noi-daca se vor mai produce-sau recuperate), vor construi in general pe breadboard, thinkertoy(fludorul va deveni foarte scump), si se vor bucura ca a iesit ceva din mainile si priceperea lor, fara sa-si bata capul daca e "rentabil" ori ba.

2. Electronistii avansati, avand cunostinte solide de fizica, matematici speciale, softuri specializate-care vor lucra in cercetare, proiectare si implementare CAD/CAM a proiectelor, vor fi angajati ai corporatiilor mari, civile sau militare.

Depanarea aparatelor electronice de uz casnic(monitoare, miniPC-uri,tablete, smartphone-uri)va disparea aproape in totalitate, implementarea unor tehnologii de gen OLED, sisteme embedded "all in one"(cam totul pe un singur cip), vor face inutila si cam... imposibila depanarea unor device-uri, de altminteri- ori foarte fiabile de felul lor, ori, dimpotriva, simple efemeride, consumabile.

cred ca deja se face simtita aceasta segregare cel putin eu incep sa o simt pe pielea mea
Link spre comentariu

Nu imi este rusine sa recunosc !Fost depanator de apartament(1987) iar astazi lucrez ca montator usi.Nu am avut net in anii respectivi ci doar carti si multe reviste.Experienta acumulata ma ajutat enorm in viata si ma ajuta in continuare.Nu de multe ori un depanator de apartament cam da de "pamant" un electronist profesionist(ma refer in domeniul unde lucrez).Cu alte cuvinte ,daca vrei sa inveti se poate invata si acasa.(sunt un electrician parlit)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări