Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

codec ad1836

wbg_1000

Postări Recomandate

Nu se incadreaza la subcategoria asta dar nu am stiut unde sa pun topicul in alta parte.Sa presupunem ca avem un codec AD1836 pe care vrem sa'l folosim in mod I2S. Pentru partea de DAC avem o intrare de'i zice ABCLK (adica bit clock), una de'i zice ALRCLK (selectia L/R) si trei intrari de date(cate una pentru fiecare canal stereo al codecului).Am citit datasheetul. De obicei pricep asemenea lecturi :) dar in cazul asta ceva imi scapa.Intrebarea este (pentru cine poate a mai lucrat cu asa ceva) : sample rate'ul streamului ce'l timit pe I2S catre DACuri trebuie sa fie 48Khz ?Sau as putea sa trimit si cu alte rate (44.1Khz, 32Khz) ?La multi tuturora!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wbg_1000

2

• godFather89

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Treaba e ca am vazut si eu registrul acela dar nu mi'e foarte clar ce vrea sa zica.Campul "De-emphasys" introduce un filtru care sa atenueze frecventele mai inalte de spectru (aspectul filtrului depinzand de valoarea lui). Dar nu as crede ca asta are legatura cu data rate pe I2S ci de cum a fost esantionat/prelucrat initial semnalul.Mai are si "Interpolator mode" si impresia mea este ca asta are legatura cu data rate (adica ar suporta 48k si 96k) - ceea ce inseamna ca daca vreau sa fac playback la un semnal ce are alta rata trebuie sa faca intai conversie la 48k.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări