mișa Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Nu e cu magneti permanenti si nici nu am auzit ca vreun motor de masina de spalat sa fie cu magneti permanenti. Trebuie sa-i montezi tu. Fenomenul de agatare e minim deoarece numarul magnetilor nu e egal cu numarul pieselor polare cu bobina. Eu zic ca e neimportant. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Exista astfel de motoare,din pacate sunt mai rare.De aceea vroiam sa copii unul. Referitor la agatare,exista,indiferent de numarul magnetilor si al polilor statorului.Un test simplu se poate face cu un alternator auto.Fara alimentarea rotorului se invarte foarte usor,alimentand rotorul deja se simte,abia se mai invarte.Am un motor de bicicleta,cu magneti neodinium;si la asta se simte agatarea.Acum astept sa-mi faca @arcadius palele,sa fac ceva teste.Ti-am spus pe privat,m-am gandit chiar si la un ambreiaj centrifugal,care sa cupleze palele la generator,abia dupa o anumita turatie,pentru a putea invarte rotorul. Multumesc de intentie in legatura cu motorul;ma interesa unul de genul celor din filmulet. Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Daca "se agata" si turbina nu are forta sa-l dea peste cap, inseamna ca atunci nici nu-ti va da cine stie ce curent, nu??? motorul din filmulet este de la masini de spalat direct drive Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum