Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie stator generator

Vizitator pisica matache

Postări Recomandate

Nu e cu magneti permanenti si nici nu am auzit ca vreun motor de masina de spalat sa fie cu magneti permanenti. Trebuie sa-i montezi tu. Fenomenul de agatare e minim deoarece numarul magnetilor nu e egal cu numarul pieselor polare cu bobina. Eu zic ca e neimportant.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• mișa

2

• almarghi

2

• asyx

2

Top autori în acest subiect

Vizitator pisica matache

Exista astfel de motoare,din pacate sunt mai rare.De aceea vroiam sa copii unul.

Referitor la agatare,exista,indiferent de numarul magnetilor si al polilor statorului.Un test simplu se poate face cu un alternator auto.Fara alimentarea rotorului se invarte foarte usor,alimentand rotorul deja se simte,abia se mai invarte.Am un motor de bicicleta,cu magneti neodinium;si la asta se simte agatarea.Acum astept sa-mi faca @arcadius palele,sa fac ceva teste.Ti-am spus pe privat,m-am gandit chiar si la un ambreiaj centrifugal,care sa cupleze palele la generator,abia dupa o anumita turatie,pentru a putea invarte rotorul.

Multumesc de intentie in legatura cu motorul;ma interesa unul de genul celor din filmulet.

Link spre comentariu

Daca "se agata" si turbina nu are forta sa-l dea peste cap, inseamna ca atunci nici nu-ti va da cine stie ce curent, nu??? :scarpin motorul din filmulet este de la masini de spalat direct drive

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări