katran Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Propun sa initiem un topic nou , in care sa ne " certam" pe langa tema asta : cum sa generam un cod G cat mai inteligent , invatarea parametrilor , aplicarea practica . Facem brainstorming la greu , invatam si alte softuri Cam , etc . Ex : vrea cineva o piesa ( fara fite din alea cu 3D-uri , ci piese care se fac pe o masina 2D 1/2 , adica freza standard sau router cnc scandard ) . Facem 3D-ul , il analizam , propunem solutii de prindere , gandim strategia de masinare , generam codul , aplicam solutia . Sunteti de acord ? Link spre comentariu
katran Postat Decembrie 31, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Uite un exemplu : piesa 3D si fisierul DXF . Link spre comentariu
katran Postat Decembrie 31, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Sau asta , ca e mai practica ( in sensul ca are si o utilitate ...oarecare ) . Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Uite niste link-uri care explica niste chestii legate de functiile si parametri folosite in codul G . http://linuxcnc.org/docs/html/gcode/overview.html http://www.nfrpartners.com/nfrg2g3.htm Mie mi-a fost de folos mai ales al doilea link ... mi-a explicat ce se intampla cand folosesti parametrul G2/G3 . Util in editarea codului pentru angajare si iesire din material si/sau intelegerea helical interpolation . si ceva filme . Link spre comentariu
catalin Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 pentru o durata de viata mai lunga a frezei si o finisare mai buna trebuie ca aschierea sa se faca in sensul avansului! Link spre comentariu
cnc77hobby Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 La multi ani Interesanta tema propusa de tine, nici eu nu ma pricep prea bine la progamarea Gcode dar este bine daca putem invata cate ceva, eu folosesc programe de postprocesare care sunt mai simplu de utilizat din punctul meu de vedere. Ideea cu codurile G este o chestie deosebita, am vazut programe complexe scrise in cateva linii de program care m-au impresionat, un avantaj pentru cei care cunosc acest mod de programare este ca se pot folosi soft-uri demo gen Mach3 in limita a 499 linii de program. Un punct de plecare pentru a ne face o idee sunt wizard-urile de la Mach3 (bolt pattern sa zicem) care genereaza cateva linii de program Gcode comparativ cu cateva sute sau mii de linii asa cum fac postprocesoarele. In ce ceea priveste sistemul de prindere al unor piese similare cu cele expuse de tine eu procedez in felul urmator, fac o prindere pe masa pentru o bucata de aluminiu de sacrificiu, o fatetez, apoi dau gauri + filete in zona in care piesa are gauri dupa care prind pe laterale materialul din care trebuie executa piesa, masinez gaurile si decupajele interioare prin care trec suruburile de fixare dupa care masinez exteriorul piesei. Atasez o poza cu o biela facuta de mine pentru un proiect la lucrez la care am facut prinderea prin metoda descrisa mai sus. Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 pentru o durata de viata mai lunga a frezei si o finisare mai buna trebuie ca aschierea sa se faca in sensul avansului!exista asa numitul "climb mill " , tehnica folosita in general la masinile CNC ( nu cele manuale ) , si unde backlash-ul este de preferinta inexistent . Dealtfel , asta este conditia esentiala atunci cand se foloseste acest gen de aschiere ...mai exista si "conventional mill " , dar acest mod de frezare se preteaza la masinile manuale ... uite un link foarte explicativ : http://www.cnccookbook.com/CCCNCMillFee ... tional.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum