Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu LCD RC1602B-BIW-ESX

Vizitator david1

Postări Recomandate

Vizitator david1

Nu am reusit nimic. Am modificat programul sa imi aprinda si sa stinga un led conectat la RD0. In proteus totul ok dar practic nu functioneaza nimic. Cum pot sti exact daca cristalul functioneaza ? L-am cumparat nou. Pe urma l-am schimbat cu unul de la un alt proiect functional cu 16f84 dar tot nimic. Condensatoarele sunt bune, le-am masurat sunt de 30pF, am pus si de 20 pF dar tot nimic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

4

• deejay2k1

3

• Ionut Remus

2

• 10vid

1

Top autori în acest subiect

Pinii D0-D3 trebuie sa le pun la masa ?

Cand lucrezi in 4 biti de control, cum este in cazul programului facut de mine pt 16F690, oblogatoriu pui D0 la D3 la masa. Daca ii lasi flotanti, poate sa mearga sau nu, este complet aleatoriu. Asa ca cel mai bine ii pui la masa. Sunt intrari, deci accepta. R/W trebuie pus mereu la masa, in afara de cazul in care vrei sa citesti din LCD (da, se poate) ceea ce este afisat (adica ce ai trimis tu). Nu cred ca tu vrei asta, asa ca il pui la masa continuu.

Din pacate, cunostiintele mele de asambler sunt limitate. Am preferat sa trec la BASIC care este mult mai vizual. Dar internetul trebuie sa aiba exemple de LCD la 877a, ca este un cip celebru. N-ai gasit nimic?

Uite ceva aici: http://www.epemag.wimborne.co.uk/lcd1.pdf si http://www.epemag.wimborne.co.uk/lcd2.pdf

In legatura cu postul despre LED: daca se stinge-aprinde, atunci functioneaza. Dar la tine nu functioneaza nici asta. Te sfatuiesc sa pui un cristal de 4MHz (sau ce ai tu, fara condensatori, ca precizia nu-i inca problema ta). Setezi tot portul B ca iesiri, ca nu ai ADC acolo si pui LED pe RB1 sau RB2 si il setezi continuu ON. Nu te intereseaza alte porturi decat daca au intreruperi legate software (nu cunosc 877a). Nu uita sa pui pin 1 cu 10k la 5V continuu.

Link spre comentariu
Vizitator david1
:aplauze Am reusit !!! Problema a plecat de la pinul RB3/PGM. Din fabrica PIC16F877 vine cu LVP activat, ceea ce inseamna ca pinul RB3 este dezactivat ca si I/O, iar eu la pinul RB3 am avut conectat pinul E de la LCD. Nefunctionand pinul RB3 nu am avut cum sa fac initializarea LCD. M-au ajutat sugestiile voastre, am facut un progra care imi activa pe rand fiecare pin de la portul B cate 1 secunda. Atunci am vazut ca la pinul RB3 nu am nimic nici 0 nici unu. Pe urma datasheet-ul m-a luminat. Mersi mult de ajutor. Daca cineva sta in zona Arad, dau o bere.
Link spre comentariu

Sa fii sanatos si la mai multe reusite! PS: Inainte sa rulezi orice program compilat, citeste datasheet si fii sigur ca setezi toti registrii care pot avea impact in programul tau.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări