Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio cu IGBT

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

M-am uitat peste schema si pare accesibila ca pret al componentelor;finalii nu sunt asa scumpi dar banuiesc ca montajul cere amperaj mare si nu sunt sigur ca am sarma destul de groasa pentru a realiza un transformator bun pentru montaj.Mai ales ca vreau sa alimentez doua astfel de montaje de la el!Cati amperi sunt necesari? 6?

Link spre comentariu

PS: Tranzistorii MOSFET nu vor disparea prea curand de pe liniile de fabricatie avand in vedere cresterea constanta in popularitate a surselor in comutatie unde sunt folositi predominant MOSFET.

Mai invata . Nu ai suficienta experienta de viata si de aia nu stii de unde sa inveti ! Uita-te la marii producatori ...ce oferte aveau acum 5 ani si ce mai au acum...majoritatea MOS-urilor de azi nu sunt dedicate decat pentru comutatie , nu pentru audio clasa AB .Aceeasi greseala o fac si restul userilor , care iubesc MOS-urile si cred ca vor fi nemuritoare .Cu totii va inselati grav ! In curand trec cei 20 de ani in care drepturile de autor sunt protejate , apoi...China va va sufoca cu facaturi ordinare , exact ca si la bipolari .Eeeee , atunci sa va vad .IGBT-urile complementare au murit din start !!! Oare chestia asta nu va spune chiar nimic ?
Link spre comentariu
...Nu ai suficienta experienta de viata si de aia nu stii de unde sa inveti !...

Vrei te rog sa nu ma confunzi cu @zal? spun asta deoarece eu nu voi tolera asa cum face el asemenea intepaturi/ofense nici macar in gluma, nu conteaza ca esti moderator, ba dimpotriva, nu ma cunosti personal sa stii ce experienta de viata am eu asa ca abtine-te te rog!

...majoritatea MOS-urilor de azi nu sunt dedicate decat pentru comutatie , nu pentru audio clasa AB...

Si eu ce am spus in acel citat? ca in comutatie sunt folositi predominant mosfet, unde am pomenit eu de amplificatoare? citeste mai atent.

...Aceeasi greseala o fac si restul userilor , care iubesc MOS-urile si cred ca vor fi nemuritoare .

Cu totii va inselati grav !

Si eu as putea spune ca si tu faci tot mereu aceeasi greseala generalizand mult prea mult, poate nu stiai dar nu esti singurul care cunoaste electronica audio, imi pare rau daca par dur dar ar trebui sa citesti si tu ce postezi uneori... evident ca MOS nu sunt destinati pentru audio ci pentru comutatie, asta am si spus deja, exista pentru audio special creeati lateralii.

Ca mai sunt utilizatori carora bugetul nu le permite investitii in tranzistori foarte scumpi si prefera pe cei mai ieftini cum sunt mosfetii sacrificand astfel orice pretentie de hi-fi, se multumesc cu amplificatoare accesibile ca si pret, asta nu iti da dreptul sa-i cataloghezi analfabeti ai electronicii, insasi functia de moderator iti prezinta obligatia de a accepta ca nu toti sunt perfecti ca si tine si nici la fel de bogati.

La multi ani pe 2013 tuturor!!

Link spre comentariu

Putin imi pasa mie daca MOSfetii vor avea sau nu viitor in amplificatoare audio ( personal as prefera bipolarele pe cat posibil ), n-am sustinut asta in nici un caz, sunt insa convins ca asa cum am si afirmat vor domina in continuare destul de mult timp domeniul pentru care au fost creeati-comutatia, sunt cateva caracteristicfi care cumulate ii cam fac de neegalat, caracteristici cum ar fi viteza foarte mare de comutatie, comanda foarte simpla, pierderi mici, frecvente mari de lucru, etc.

Link spre comentariu

Hai sa terminam cu offtopicul.Ce piese vor aparea va ramane de vazut. Pe langa comutatie sunt si alte aplicatii "liniare" unde se pot folosi mosfeti, nu doar comutatie. Nu cred ca producatorii vor renunta la asa ceva cu una cu doua.Poti sa incerci schema si daca nu gasesti igbt poti folosi mosfeturi. Mai faci niste reglaje fine si o sa ai rezultate suficient de bune.Sau daca vrei ceva mai simplu, ia un driver specializat gen lme49810 si pui pe langa el niste finali. Te scuteste de o groaza de incercari si reglaje, iar performantele sunt greu de egalat. Cel putin la cifrele prezentate in datasheet are infinit mai multe sanse decat un montaj bazat pe o schema ca cea din primul post.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări