Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor RS232

Vizitator samltd

Postări Recomandate

Vizitator samltd

Camera a fost proiectata sa foloseasca portul serial. Softul de asemenea vede doar portul serial. Am construit un cablu de date, pe DB9, cu un MAX232. As vrea sa conectez camera pe USB, si sa includ un montaj cu optocuplori.Schema de mai sus este facuta dupa ce am gasit in datasheet-ul de la FT232, la care am conectat optocuplorii. Dar poate fi folosit un cablu de date GSM in loc de montajul cu FT232? Cablul pentru telefoanele mobile are 3.3V, iar optocuplorii folosesc 5V. Astept sugestii. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicul

2

• BRANCA

2

• vlad_2770

1

• Depanatoru

1

Top autori în acest subiect

Cablurile GSM utilizeaza tensiunea din PC,actual 3,3V.Daca ai nevoie de +5V la aparat, obligatoriu trebuie sa folosesti sursa ext pt opto.Posibil sa fie si circuite integrate care sa vada 1 logic la nivelul de +3,3V,dar trebuie testat.Vreau sa zic,cu alte cuvinte ca poti modifica schema de alimentare opto la +3,3V [ajustind valorile rez la ledurile opto].La testare,daca schema e executata corect,nu se "pirleste" nimic,cel mult poate sa nu lucreze. Important ramine in final ca softul sa vada noul port virtual creat pe USB!

Link spre comentariu

pt samltdreferitor la setarea nivelului unu si zero.parerea mea e ca RS232 foloseste un protocol NRZ care are doua nivele de tensiune, nivel sus si nivel jos si , destul de ciudat, nivelul sus este asociat valorii "zero logic", iar nivelul jos este "unu logic". asta in general (eu am vazut la codificarea ASCI) dar nu cred ca e regula. Softul trebuie sa tina seama de asta, iar daca softul e deja facut si in alta logica, trebuie sa ti tu cont si sa mai folosesti niste porti inversoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări