Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

licurici telefon

Vizitator redhat

Postări Recomandate

Vizitator redhat

salut, Am si eu o idee care ma roade si nu stiu de unde sa incep. As vrea sa imi fac un montaj pe care sa lipesc un licurici, iar acesta sa lumineze. Intentionez sa il pun intr-un model de masina cu telecomanda iar licuriciul ca girofar(ar fi mai usor cu led-uri ,dar ar strica aspectul) Mai concret ma intereseaza: -daca se poate construi asa ceva si sa aiba consumul si dimensiunile acceptabile -o schema de principiu, idei, documentii Va multumesc anticipat pt cei care se pricep si ma ajuta cu o parere.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

4

• yo9hrb

1

• Bala

1

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

Am vazut la unii comercianti mai "tuciurii" de prin parcuri sau care apar la diferite sarbatori, niste brelocuri luminoase sau inele cu led-uri. Aceste inele au 2-4 led-uri si sunt alimentate de la 1-2 baterii AG3 sau asemenatoare. Costa cam 2RON.Ceva asemanator poti gasi la unele brichete, de exemplu eu am una care are 2 lumini, se poate monta pe un automodel masina de politie de exemplu.Am facut cateva poze, dar din cauza refresh-ului scazut al camerei web nu se poate observa ca luminile rosu si albastru se aprind alternativ.

Link spre comentariu
Vizitator redhat

Cu cat dai bricheta, gagiule?;)Cred ca am sa raman la ideea cu brelocurile, dar m-ar interesa sa incerc totusi si cu licuricii. Cu un oscilator de 900 Mhz nu se poate? Este greu de facut?

Link spre comentariu
Vizitator m_mayday

am vazut la magazinele d profil led cu montajul incorporat avea cam 7-8mm in diametru si era rosu-albastru-verde parca si se aprindeau gradat culorile dar era ceva mai scump led-u ala dar eu zic sa cauti si sigur o sa t tenteze cand il vezi si il poti fol. sigur

Link spre comentariu

Din cate stiu eu ... acei licurici se alimenteaza din energia emisa de telefon.Sunt convins ca nu are importanta frecventa....Nu are rost sa faci un oscilator pe 900 MHz ...Poate cu un oscilator pe 125 KHz si cu o bobina ar putea merge sau poate chiar cu o bobina in care bagi 5-10V dintr-un traff pe care o pui in jurul licuriciului.... :smt017

Link spre comentariu

Are importanta frecventa deoarece in "licuriciul" acela are o antena acordata. Asa am vazut eu demontand unul.Mai bine tai folia pe spatele licuriciului sa izolezi terminalele led-urilor fata de antena si folosesti sarma subtire (fixata cu adeziv sau lipita daca poti lipi smd-uri) pentru alimentare.Ca idee,"licuriciul", inafara de antena de pe folie mai are o dioda redresoare si cateva led-uri + un circuit integrat,depinde de model.Sau cauta leduri bicolore rosu/albastru care au circuitul integrat in ele.PS:Un telefon mobil are cam 2 W putere de emisie maxima. Succes.

Link spre comentariu

Rezumand la ideea de principiu, ai nevoie de un montaj de lumina dinamica, aprinderea in ordine a minim 3 led-uri (lumina curgatoare).In functie de spatiul disponibil in jucarie poti incerca sa montezi led-uri smd pe care sa le conectezi separat la partea electronica.In functie de spatiul disponibil si piesele pe care le gasesti poti realizaefectul de girofar.Led-uri SMD poti folosi de la telefoanele mobile.Licuriciul de la telefoanele mobile in principiu este un oscilator alimentatdin energia de radiofrecventa a telefonului.Echivalenta lui este clasicul montaj folosit la toate masinile Dacia,"clipiciul". :smt001

Link spre comentariu
Vizitator redhat

Pana la urma am mituit niste copii cu acadele si miau dat niste chestii de purtat la gat. Aveau niste leduri smd care luminau exact ca girofarele, si aceeasi lumina.M-am chinuit putin sa le adaptez, dar pana la urma a iesti foarte fain.Am sa ii fac si niste poze sa le pun aici. Cat despre ideea cu licuriciul, s-ar putea si asa, dar este foarte complicat. Mai exact am vazut o reclama intr-un magazin de telefoane mobile care avea lipita pe ea licurici care se aprindeau. Ce-i drept, era cam volumioasa reclama si cred ca avea un montaj complicat. Mersi la toti care si-au dat cu parerea. Sa aveti o vara racoroasa si plina de disractii :partyman: .

Link spre comentariu

am vazut o reclama intr-un magazin de telefoane mobile care avea lipita pe ea licurici care se aprindeau. Ce-i drept, era cam volumioasa reclama si cred ca avea un montaj complicat.

Fooooaaaarte complicat.... :finga: Fiecare clipeste independent....
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut!Stiu ca "picat" la spartul targului, saptamana trecuta am plecat si eu prin oras sa caut baghete de alea transparente cu un led cu lumina intermitenta in capat, lumina "imprasttindu-se" in respectiva bagheta transparenta, pentru a-l fixa in interiorul carcasei calculatorului (am inceput sa-i fac tunning :smt003 ) .Nu am gasit asemenea baghete luminoase in skimb am gasit niste jucarii mici semitransparente cu 3 leduri cu lumina intermitenta (dintre care unul era albastru). Pretul: 1RON doar. :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări