Vizitator IonutVoinea Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Salutare! Imi incep si eu acest prim subiect in cautarea unui sfat prin a va spune urmatoarele: ascultand la cineva un sistem Z5500 de la Logitech am fost fascinat de bas. Nu am aprofundat atunci foarte mult "subiectul", insa acum, pus in fata unei alegeri am renuntat la ideea Z55oo din cauza reviewurilor proaste si nu numai... In principiu, am nevoie de un sfat care sa indeplineasca urmatoarele conditii:-detin un receiver Sony STR DG 510 (5+1 x 100w, dar merge si pe stereo),-camera de vreo 25mp(la casa, nu deranjez pe nimeni),-muzica va veni, probabil, de la un tv(bun), in care va fi un HDD portabil, ocazional si un laptop conectat la receiver,-am nevoie ca in timp(sper ca intr-un an) sa imi achizitionez si celelalte boxe care vor compune sistemul home cinema,-bugetul actual:1000-1500 lei.In speranta ca cineva ma poate sfatui si ca nu am fost prea obositor, Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Foarte bine ca ai renuntat la ideea de a achizitiona un system audio Logitech, aveai cele mai mari sanse sa fi dezamagit. Pt muzica se potriveste mult mai bine 2 boxe legate pe functia stereo din amplificator. Pt un bass puternic iti recomand boxe pe 3 cai cu 2 difuzoare de bass + medie + inalte, ceva gen magnat monitor supreme 1000/2000 se gasesc intre 1100-1500 lei perechia, sau HECO Victa 701 pe la 1400 Ron. La ambele tipuri de boxe mai poti cumpara si centru + sateliti pt a fosrma un system home cinema. Magnat Monitor Supreme 1000/2000: HECO Victa 701: Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Ramai pe Sony SS-F6000. Amplitunerul nu e un bolid, Heco si Magnat sunt prea mult pt. el, proportional (capabilitate, pret) si au impedanta 6 ohm. Nu da in el peste volum 65, daca vrei sa-l ai o viata... Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 @nomikos Sony SS-F6000 sunt cele mai tari panarame din comert, nu au filtre in ele, cele 4 cai cu care se lauta sunt defapt 2 x full range + 2 x tzz tzz care se bulesc imediat cum ai dat mai tare. Micu lor avantaj este ca sunt pe 8 ohmi, in rest reclama mincinoasa gen 20hz-50Khz si Power Imput 180w CE NU TREBUIE CREZUTA. Se aud oribil pe orce gen de muzica la orce volum pe orce amplificator Poate omu maine poimaine isi schimba receiveru si ia altu mai bun, intr-un lant audio boxele sunt cele mai importante si au durata de viata cea mai mare (nu se strica maine poimaine). Niste boxe mai bune care se aud bine le poti tine o perioada lunga. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Eu am si varianta SS-B1000 x 6, SA-W2500, STR-DG510... Am dat in SS-B1000, in stereo, cu ura, pana aruncau aer prin tub, la 3m distanta... va fac un film daca vreti... le am de 4 ani, si fct. impecabil toate.Nu stiu cum reusesc unii sa arda boxele alea standfloors, cred ca undeva la mijloc e prostie curata... aparatele astea Sony, utilizate corect, fac casa buna impreuna... Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Pai ale sunt mai mici si nu esti nevoit sa dai putere asa multa ca in SS-F6000, toate au aceleasi tweetere, le-am avut pe ambele (Sony SS-B1000 si Sony SS-F6000 ) cumparate de curiozitate la SH cu jumare din pretu lor de noi, si tot cu atat au fost vandute. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Pai ale sunt mai mici si nu esti nevoit sa dai putere asa multa ca in SS-F6000, toate au aceleasi tweetere, le-am avut pe ambele (Sony SS-B1000 si Sony SS-F6000 ) cumparate de curiozitate la SH cu jumare din pretu lor de noi, si tot cu atat au fost vandute.Nu inteleg ce vrei sa spui... cum nu sunt nevoit? Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 M-am exprimat gresit, vroiam sa zic ca SS-B1000 au aceleasi tweetere ca SS-F6000 dar pt ca sunt mai mici primeste putere mai mica si nu se arde asa repede. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 M-am exprimat gresit, vroiam sa zic ca SS-B1000 au aceleasi tweetere ca SS-F6000 dar pt ca sunt mai mici primeste putere mai mica si nu se arde asa repede.Nici vorba... pastrand constante impedanta si nivelul, puterea disipata este absolut identica in ambele cazuri...Si nu despre asta vorbesc, vorbesc principial, daca suratele mici se comporta foarte bine pe str dg 510, cu atat mai mult cele mari... Link spre comentariu
Vizitator IonutVoinea Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 M-am exprimat gresit, vroiam sa zic ca SS-B1000 au aceleasi tweetere ca SS-F6000 dar pt ca sunt mai mici primeste putere mai mica si nu se arde asa repede.Nici vorba... pastrand constante impedanta si nivelul, puterea disipata este absolut identica in ambele cazuri...Si nu despre asta vorbesc, vorbesc principial, daca suratele mici se comporta foarte bine pe str dg 510, cu atat mai mult cele mari...Sa inteleg asa: daca iau niste boxe mai mari de 100w, cat are un canal al receiverului, e mult mai bine decat unul de 100w sau mai mic? Foarte lamurit nu prea sunt, oricum, de ce ar trebui sa imi iau. M-am mai uitat si la un set de 2 Yamaha...nu retin modelul, dar erau unele inalte, lacuite si forte grele... Le-a testat cineva? Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Cred ca te referi la yamaha ns-555 Sunt mai bune decat sony, magnat, heco recomandate mai sus, dar sunt si putin mai scumpe. Mai ai un avantaj mic, sunt pe 6 ohmi amplificatoru oboseste mai greu pe ele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 In primul rand, la multi ani tuturor, toate cele bune in noul an! Ca sa raspund lui IonutVoinea; Exista o intelegere gresita a notiunii de putere, in general. Am mai repetat, o s-o mai fac inca odata... Puterea reprezinta rata de conversie a unei energii intr-o alta. Incintele acustice NU AU putere!!! Este o acceptiune imbecila, debitata de oameni care habar n-au ce vorbesc. In timpul conversiei, vor exista pierderi de caldura. Incintele acustice, mai exact traductoarele, vor rezista termic sau mecanic, pana intr-un punct (amplitudine/frecventa). Acel prag este corespunzator unei puteri electrice, mai exact, o tensiune alternativa/o impedanta, conform: P=U^2/R Diferentele intre incinte sunt legate de; Impendanta, banda de frecvente reprodusa, curba de raspuns, sensibilitate (randamentul), CAPABILITATEA IN PUTERE, etc. Referitor la putere, este obligatoriu sa intelegi ca este recomandata utilizarea amplificatorul pana la un nivel de 70% din puterea lui debitata maxima, cu corectii de un max +2dB. In aceste conditii vei putea utiliza incinte cu capabilitate egala cu puterea debitata amplificatorului, ba chiar mai mica cu 10-20%. Trebuie sa intelegi ca incintele suporta nivelurile marcate, intr-o ANUMITA BANDA REPRODUSA, nu in afara ei. Trebuie sa intelegi ca orice incinta rezista eroic unui semnal curat, fara corectii exagerate, de peste +3dB. Asta reprezinta dublarea puterii pe segmentul ala, ce poate duce amplificatorul in clipping (perioade lungi de curent continuu la iesire)... moartea pasiunii, chiar si pentru incinte cu capabilitate mult mai mare decat puterea debitata a amplificatorului. In alta ordine de idei, trebuie sa intelegi proportiile legate de alegerea ta. Nu poti pune ulei Castrol si frane Brembo, unei Dacii din '80, cu GPL, si motorul facut pateu. Doar daca nu cumva esti prost. Amplificatorul tau e o panarama in stereo, il face muci un Onkyo de 60w, vechi de 22 ani... ramai pe Sony SS-F6000. Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 ....ramai pe Sony SS-F6000.Daca vrei tot alte panarame de acelasi nivel cu amplificatoru, daca vrei ceva mai bun poti cumpara cele recoamndate mai sus yamaha, heco, magnat. Lucru asta depinde de tine daca in timp o sa iti doresti ceva mai bun. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 ....ramai pe Sony SS-F6000.Daca vrei tot alte panarame de acelasi nivel cu amplificatoru, daca vrei ceva mai bun poti cumpara cele recoamndate mai sus yamaha, heco, magnat. Lucru asta depinde de tine daca in timp o sa iti doresti ceva mai bun.E alegerea lui. La locatia unde am 510-le, am adus pentru stereo, Technics SU-V300MK2, care mi se pare mult peste Sony. Sony a ramas STRICT pentru filme, unde face treaba mediocra catre bunicica... nu am tratament acustic, poate d-asta ma dezamageste. Deci... Link spre comentariu
Vizitator IonutVoinea Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 In alta ordine de idei, trebuie sa intelegi proportiile legate de alegerea ta. Nu poti pune ulei Castrol si frane Brembo, unei Dacii din '80, cu GPL, si motorul facut pateu. Doar daca nu cumva esti prost.Amplificatorul tau e o panarama in stereo, il face muci un Onkyo de 60w, vechi de 22 ani... ramai pe Sony SS-F6000.Frate, gasesc raspunsul tau INFECT!!! Am cerut un sfat de la cineva care a mai folosit acest receiver si care se pricepe...1. Nu am nevoie de un raspuns de profesor universitar; sfatul tau, cu cuvinte complicate, care intra in detalii pe care numai un om din domeniu le poate pricepe...nu ma ajuta! Daca te enerveaza intrebarea sau discutia, nu te obliga nimeni sa raspunzi,2. Gasesc ca o exprimare de genul acesta(In alta ordine de idei, trebuie sa intelegi proportiile legate de alegerea ta. Nu poti pune ulei Castrol si frane Brembo, unei Dacii din '80, cu GPL, si motorul facut pateu. Doar daca nu cumva esti prost.Amplificatorul tau e o panarama in stereo, il face muci un Onkyo de 60w, vechi de 22 ani... ramai pe Sony SS-F6000) este una de copil fara minte sau de barbat frustrat, care sta ca un soarece de birou intr-un colt, lipind la fire toata ziua, in semiobscuritate, care ar ucide pe toata lumea care nu ii intelege explicatiile... FARA SUPARARE!Am vrut doar o parere despre ce boxe as putea"asorta" la UN ANUMIT receiver... E greu??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum