Vizitator Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Foare buna recomandarea @Marian in legatura cu masa. Eu as transforma acest smps in ZCS resonant mode.Dispar inductantele de pe iesire, riplu mai mic, randament mai mare.Poti folosi chiar inductanta de scapari a trafo ca resonant seried inductor. Link spre comentariu
lalihifi Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) Mircea ma bucura ca te vad pe baricade :-) Daca vrei protectie simpla fa una ca pe Yamaha EMX5000 si nu ai bataie de cap . Deoarece e punte completa o sa faci doua citiri puse in paralel (cate una pe ramura) . Avantajul ca citesti direct si clar chiar de pe tranzistoare . Daca tot ai Pfc pot sa te urci direct la 390-400V pe cat sunt ele facute standard sa mearga . Avantajul de a te urca cu pfc la 390 standard e clar : O sa ai nevoie doar de un condensator (sau 2) nu de 4 dar sa fie la 450vdc . Deoarece o sa ai deja stabilizata Udcc primar nici nu cred ca mai ai nevoie de stabilizare cu optocuplor ptr iesire . Gasesi IGBT-URI gramada la 500-600V (nici nu ai nevoie de curenti mari la 1kw) iar daca nu faci stabilizare pe iesire si sunt in factor maxim de umplere o sa vezi ca merg aproape reci :-) Nu vad nici un rost sa te urci la frecvente astronomice cu frecventa un tipic de 60-80khz e arhisuficient . Editat Aprilie 4, 2016 de lalihifi Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Aprilie 4, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Imi pare bine ca ai revenit. Pana la urma tot la 400V o sa ajung cu pfc-ul dar se va reduce substantial capacitatea de filtraj. Eu sunt un fan al surselor stabilizate asa ca nu voi renunta la asta. Buna idee cu virarea spre IGBT-uri. Oscilatorul va ramane cel vechi si acum ii gasesc o multime de hibe dar voi ramane la 50 kHz unde functioneaza stabil. Spor, Mircea. Link spre comentariu
lalihifi Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Pana la urma tot la 400V o sa ajung cu pfc-ul dar se va reduce substantial capacitatea de filtraj. Eu sunt un fan al surselor stabilizate asa ca nu voi renunta la asta. Buna idee cu virarea spre IGBT-uri. Daca ai Pfc nu mai ai nevoie de capacitati mari dimpotriva :-) Igbt-urile sunt in aceiasi capsula ca Feturile acuma si ai de unde alege . Stabilizat in audio daca ai pfc pe intrare parca nu-i mai vad rostul (sa faci odata o incercare macar de curiozitate) adica daca vezi ca tensiunea in gol urca doar cu 5 v sa zicem la iesire pffff o sa fii super fericit (sunt multe firme audio care fac asta ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum