Vizitator Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Ceva cu un comparator de precizie cu fereastra, care sa ofere la iesire o tensiune pozitiva mai mare de 3v pentru actionarea pinului 10 (shutdown) al lui SG3525 in starea "fault". Trafo curent cu raport de minim 1/100, 4 diode rapide, o resistenta de sarcina si un divizor pentru prestabilirea pragului de actionare. Pfc-ul cu ce l-au facut pina la urma , UCC28xxx? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Totusi caut o schema simpla de protectie cu traf de curent. Recomandari? Repet intrebarea si pe pagina asta. Da Leco ai dreptate! Spor, Mircea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Lm 393, citeva rezistente si condensatori, traf de curent, diode rapide, o multitura.Daca mai adaugi un termistor ntc, o dioda, inca o multitura, ai implementat si o protectie termica...Spor! Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 (editat) O protectie mai simpla decat varianta din pdf-ul asta nu am vazut Sch_ SS&Tubes_SMPS_rev2.1.pdf Editat Noiembrie 30, 2015 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Este simpla dar nu este precisa, de aia am recomandat ceva pe comparator LM393. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Comparatorul este atat de precis pe cat este si senzorul, pentru ca el compara ceva cu altceva, si degeaba comparatia sa este precisa pana la uV/uA, daca baza de referinta este una slaba. Adica comparatorul este inutil daca se foloseste traf de curent, pinul 10 are un comportament mai degraba logic, on/off, decat analog. In alta ordine de idei redresare mono la traf de curent nu cred ca este o ideie buna. ( ma refer la schema pusa de maxente ), sarcina trafului de curent se inchide doar pe o semialternanta asa cum este acolo, ceea ce-l poate dezechilibra si duce catre saturatie. Revenind la subiect, depinde care anume este comportamentul dorit al protectiei, adica se doreste o protectie simpla cu stop tipica surselor ATX sau se doreste un comportament SCC, abea dupa ce se stabileste treaba asta se poate alege ceva optim ( presupunand ca sursa are SG3525 ca eu unul nu stiu sigur ). Daca protectie cu stop este preferata atunci este ceva mai simplu, dupa parerea mea, traf de curent care sa comande un tiristor, eventual chiar unul simulat din 2 tranzistori mici, si care tiristor sa puna pinul 10 si sa-l mentina la Vref. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Este lesne de inteles ca, comparatorul trebuie sa aibe o tensiune de referinta de calitate, poate fi chiar referinta de 5,1V de la SG3525 (pentru cine este intuitiv). Asemeni, traful de curent este foarte precis, daca il folosesti corect, cu o anumita valoare a rezistentei de sarcina, in functie de raportul de transformare al trafului respectiv. Nu uita ca trafuri de curent se folosesc la contoarele pentru masurarea consumului de energie electrica, sau a valorii curentului in circuite de curenti foarte mari, unde un shunt, nu poate fi folosit. Si daca am spus 4 diode si traf de curent+rezistenta de sarcina, este lesne de inteles ca redresarea tensiunii trafului de curent este bialternanta, deci nu cred ca am sfatuit aiurea. Link spre comentariu
Vizitator gica contra Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 (editat) In 5 pagini, initiatorul n-a pus o schema, deci nimeni n-are habar despre ce se discuta, dar totusi doreste ceva pareri despre implementarea unei protectii la supracurent. Parca-ar fi o piesa de teatru absurd. O schema, colegu, se poate, sau e secret ? Daca e secret, macar integratul de comanda, poate ni-l zici. PS Daca se foloseste SG3525, o sursa de inspiratie...http://www.electronicspoint.com/attachments/ac-dc-converter-sg3525-full-bridge-jpg.13154/ Leco sugera anterior un comparator...Ce rost are ? SG3525 il are inclus, daca tensiunea in pin 10 depaseste 2,5V parca, iesirea e inhibata, pana la urmatorul impuls. Toata smecheria e dimensionarea trafului curent si rezistenta acestuia de sarcina. Editat Noiembrie 30, 2015 de gica contra Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Spre rusinea mea nu am desenat schema ci am lucrat direct cablajul. In postul #22 fac vorbire despre ce si cum si nu este nimic secret. Un full bridge se poate gasi cu gogu. Leco si Maxente! Multumesc mult pentru recomandari dar doresc ceva mai cu nuca si cu mac. Hai baieti! Stiu ca se poate. O idee ar fi: https://www.maximintegrated.com/en/app-notes/index.mvp/id/3883# Totusi nu-mi place. Promit ca acest proiect il voi lucra doar pentru mine si nu va fi nimic la vanzare. Preturile la producatorii de PCB-uri au scazut atat de mult incat nu ma mai incurc cu productii mai marii. Nu e rea solutia cu tiristor. Spor, Mircea. Gica si cu teatru absurd ... chiar nu stiu ce sa-ti spun. Link spre comentariu
Vizitator gica contra Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Nu-i rea solutia cu tiristor, comanda-l si pe el cu un comparator...cu fereastra, vorba lui Leco. Ar fi totusi suficienta studierea DS SG3525. Promit ca ma opresc aici. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 In regula, am facut putina curatenie aici, discutia una versus alta poate continua acolo: http://www.elforum.info/topic/110285-sg3525-protectie-cu-stop-si-limitare-puls-cu-puls-pro-si-contra/ Aici se cer sugestii de protectie pentru o sursa cu SG3525, inca nu se cunoaste cel fel de protectie prefera Mircea, ar fi recomandabil sa lamureasca asta chiar el. In rest daca faceti sugestii argumentati si cu scheme sau macar ceva explicatii cat mai la subiect pentru a nu mai polua iarasi topicul. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 28, 2016 Autor Partajează Postat Martie 28, 2016 Ma aproprii si eu de final cu ultima varianta de SMPS. Orice sfat este binevenit cat inca mai pot face corectii. Toate cele bune, Mircea. Rog moderatorii acestei sectiuni sa se abtina. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 Parerea mea este ca portiunea de circuit de sub trafo ar trebui re-rutata in alta zona, din motive evidente de electrosecuritate, tutsi in primarul transformatorului exista un o diferenta de potential destul de serioasa!! Tot din aceleasi considerente cred ca ar trebui luata in calcul si posibilitatea de indepartare a traseului de la bobina din dreapta, chiar daca exista acel decupaj in PCB hasurat cu alb!! P.S. O schema se poate?? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 29, 2016 Autor Partajează Postat Martie 29, 2016 Asa este. M-am cam inghesuit in dreapta si nici opto nu e bine pus. Mai ma gandesc. Asa cum am mai spus spre rusinea mea nu am desenat schema. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 Atentie la GND ! Uite un exemplu : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum