Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS 1KW full bridge by Mircea.

Postări Recomandate

Foare buna recomandarea @Marian in legatura cu masa. Eu as transforma acest smps in ZCS resonant mode.Dispar inductantele de pe iesire, riplu mai mic, randament mai mare.Poti folosi chiar inductanta de scapari a trafo ca resonant seried inductor.

Link spre comentariu

Mircea ma bucura ca te vad pe baricade :-)

Daca vrei protectie simpla fa una ca pe Yamaha EMX5000 si nu ai bataie de cap .

Deoarece e punte completa o sa faci doua citiri puse in paralel (cate una pe ramura) .

Avantajul ca citesti direct si clar chiar de pe tranzistoare .

Daca tot ai Pfc pot sa te urci direct la 390-400V pe cat sunt ele facute standard sa mearga .

Avantajul de a te urca cu pfc la 390 standard e clar :

O sa ai  nevoie doar de un condensator (sau 2) nu de 4 dar sa fie la 450vdc .

Deoarece o sa ai deja stabilizata Udcc  primar nici nu cred ca mai ai nevoie de stabilizare cu optocuplor ptr iesire .

Gasesi IGBT-URI gramada la 500-600V (nici nu ai nevoie de curenti mari la 1kw)  iar daca nu faci stabilizare pe iesire si sunt in factor maxim de umplere o sa vezi ca merg aproape reci :-)

Nu vad nici un rost sa te urci la frecvente astronomice cu frecventa un tipic de 60-80khz e arhisuficient .

Editat de lalihifi
Link spre comentariu

Imi pare bine ca ai revenit.

Pana la urma tot la 400V o sa ajung cu pfc-ul dar se va reduce substantial capacitatea de filtraj.

Eu sunt un fan al surselor stabilizate asa ca nu voi renunta la asta.

Buna idee cu virarea spre IGBT-uri.

Oscilatorul va ramane cel vechi si acum ii gasesc o multime de hibe dar voi ramane la 50 kHz unde functioneaza stabil.

Spor,

Mircea.

Link spre comentariu

Pana la urma tot la 400V o sa ajung cu pfc-ul dar se va reduce substantial capacitatea de filtraj.

Eu sunt un fan al surselor stabilizate asa ca nu voi renunta la asta.

Buna idee cu virarea spre IGBT-uri.

Daca ai Pfc nu mai ai nevoie de capacitati mari dimpotriva :-)

Igbt-urile sunt in aceiasi capsula ca Feturile acuma si ai de unde alege .

Stabilizat in audio daca ai pfc pe intrare parca nu-i mai vad rostul (sa faci odata o incercare macar de curiozitate) adica daca vezi ca tensiunea in gol urca doar cu 5 v sa zicem la iesire pffff o sa fii super fericit (sunt multe firme audio care fac asta )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări