Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS 1KW full bridge by Mircea.

Mircea Crisan

Postări Recomandate

Nu-mi pot stapani bucuria reusitei si postez un mic filmulet.

Am intrerupt repede fiindca ma temean de traful de curent sa nu ia foc.

Nu m-am temut de traf si nici de mosi.

Intentionam sa reglez protectia la 7 A.

Toate cele bune,

Mircea.

Link spre comentariu

Felicitari pt realizare :aplauze Se pare ca pe acest forum fiecare incepe sa isi faca propria lui schema de SMPS si de Amplificator.PS: Filmuletu nu este chiar atat de bine regizat ca filmuletele facute de DjLeco, dar pt inceput este bun si asta. :rade:

Link spre comentariu

Trebuia sa o mai laşi în sarcină, părerea mea e că dacă n-a crăpat când i-ai băgat toata sarcina sigur nu crăpa nici dacă o lăsai ceva mai mult, doar că trebuia sa fii atent la temperatura diodelor din secundar şi la mosfeţi

Link spre comentariu

Totul tine de proiectare, sa incerci sa anticipezi cat mai multe variabile, sa anticipezi pe cat posibil regimul termic al semiconductoarelor de putere si sa te asiguri ca nu vei depasi limitele lor nici in cele mai defavorabile conditii, in felul asta surprizele sunt destul de improbabile. Felicitari pentru reusita, la cat mai multe.

Link spre comentariu

Succes in continuare!Toti plecam de la teste si jucarii mici, si treptat ajungem sa tragem multi amperi din retea!Vezi ca ai ceva oscilatii aiurea pe acolo, nu are voie sa tiuie in gol.Pune o oscilograma cu tensiunea pe primar.

Link spre comentariu

Mai, acum nu stiu ce sa zic. 1KW nu e putin.Promit sa pun oscilogramele saptamana viitoare.Astazi e duminica si nu ma apropii de laborator (e mult spus laborator :rade: ).Nu sunt pocait sau prea religios dar de fiecare data cand am lucrat duminica s-a lasat cu mult fum inecacios.Tiuitul in gol il pot elimina crescand putin consumul in idle.Pun niste oscilograme mai vechi cand testam snubber-ul din primar.Oscilogramele arata tensiunea din secundar cu sonda pe x10.Toate cele bune si; La multi ani!Mircea.Marane!!! Iti doresc spor la calcul astfel incat sa nu te surprinda nimic!

post-402-139829549704_thumb.jpg

post-402-139829549707_thumb.jpg

Link spre comentariu

Marane!!! Iti doresc spor la calcul astfel incat sa nu te surprinda nimic!

De ce esti rautacios? n-am facut decat sa-mi dau si eu cu parerea fara nici un fel de ironie sau sarcasm sau mai stiu eu ce alte chestii neplacute, ba dimpotriva, meriti felicitari pentru reusita, mai ales ca sursa arata totusi destul de ok estetic pe langa faptul ca isi face treaba bine.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am reusit sa o stabilizez mai bine.Pun cateva oscilograme de pe secundar cu sonda pe x10.Prima este in gol. Se mai poate ajusta snubber-ul din primar. A doua este cu o sarcina minimala.De primar nu pot sa ma ating fiindca DS-ul meu nu masoara decat pana la 180VO sa pun si o oscilorama de pe grila mosilor cu sarcina si fara. A fost lupta grea de tot.

post-402-139829559262_thumb.jpg

post-402-139829559266_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Gata si cu un "Best of". Sarcina rezistiva ( un fierbator de apa).Tensiunea scade de la 130 Vcc la 126,3 Vcc la un consum de 4,67 A.Se incalzeste dar nu excesiv.Dupa concediu pun si o filmare.

post-402-139829661858_thumb.jpg

Link spre comentariu

felicitari pentru realizare, esti simpatic in filmulet, dar, ai prezentat cumva aceasta sursa in alt topic ? ca nu inteleg sensul acestui topic. Sau ai postat doar asa sa ne oftici :ciuda:

Link spre comentariu

Nu-mi pot stapani bucuria reusitei si postez un mic filmulet.

Nu vrea sa ne oftice. Pur si simplu se bucura ca a reusit sa duca la bun sfarsit proiectul lui. :aplauze
Link spre comentariu

Abia acum incepe partea cea mai grea.Intentionez sa schimb miezul cu 3F3 si sa duc sursa la extrem.Vreau sa duc SG-ul la limita superioara a frecventei.Sunt pregatit cu litz wire pentru primar iar in secundar platbanda de cupru.Am mai avut o tentativa sa bobinez cu litz wire dar nu reusesc sa decapez lacul.Iese urat. Greu de facut un ochi pentru pinul trafului.Sa vedem ce-o iesi.Cablaje am suficiente pentru teste.Nu vreau sa oftic pe nimeni.E pacat ca se interpreteaza in acest mod.Toate cele bune,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări