Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif 150w reali +,-50v

yogi72cj

Postări Recomandate

• Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jamaicanu

12

• zal

10

• sogard_2003

9

• yogi72cj

7

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

am realizat in sfarsit si eu acest amplificator dar am 2 mari probleme. L-am conectat la un transformator de 15v/5A sa vad macar daca bazaie ceva, insa in boxe nu s-a auzit nimic avand si sursa de semnal la maxim, a doua problema este ca in nici 2-3 minute s-a incins rau de tot tranzistorul bd 239 cel din mijlocul montajului, cel incercuit cu rosu, cred ca urma sa se arda daca nu deconectam amplificatorul. Alte piese nu s-au incalzit in amplificator. Care sa fie problema ?

Posted Image

Am notat si firele in caz ca le-oi fi incurcat :jytuiyu

Link spre comentariu

in afara de tranzistorii din mijlocul amplificatorului la care am pus pasta, restu nu au. Tranzistorii da sunt facaturi, iar radiatorul e din aluminiu nu din tabla. Nu stiu de ce nu se aude si se incinge bd-ul foarte tare. Vreo idee ceva? :cry:

Link spre comentariu

Mi se pare mie, sau nu ai izolat trz prefinali, finali şi cel superdiodă de tabla aia pe post de radiator? :nebunrau:

Plus că sînt făcături toţi trz finali.

Nu ai auzit de foiţe de mică sau cauciuc izolant ptr talpa trz şi şaibe izolatoare ptr şuruburi? :nas:
Link spre comentariu
Vizitator cyp

Am notat si firele in caz ca le-oi fi incurcat :jytuiyudin poza se vede ca nici alimentarea amplifului nu ai facut-o corecta! trebuia sa ai trei fire de alimentare ,( + , masa , -) , pe cand tu ai doar doua fire (+ , -) .

Link spre comentariu

Alimentarea la kitul ala nu este cu +, cu GND si cu -? (nu ai undeva pe placa notat +, GND sau semnul de masa SI - ?Pentru ca din ce spui tu, ca ar fi doar + si - rezulta ca ar trebui sa ai condensator pe/de iesire si n-ai!Conzii aia mari, negri cred ca sunt pusi pe alimentari, aproape sigur plusul unuia este legat cu minusul celuilalt - acolo e GND.Mai mult, daca ai pus prefinalii si finalii fara sa-i izolezi PERFECT fata de radiator, este foarte probabil sa-l fi facut varza, sa fi ars o multime de alte piese. Te sfatuiesc sa cauti aici pe forum sau pe google: sursa de alimentare diferentiala (dubla) si atunci o sa intelegi mai bine ce-ti spun.In ce priveste faza cu tranzistorii neizolati - m-ai lasat masca... de pe vremea Casei Pionierului n-am mai vazut asa ceva...

Link spre comentariu

Nu ştiu de ce insistă cu electronica că nu are nici o aplecare către domeniul ăsta. Şi din păcate mai sînt cîţiva la fel de talentaţi. :rade:

prietene pe tine nu te-a bagat nimeni in seama si nu te-am rugat eu sa intervi sa ma ajuti, am vazut ca iti bagi nasul in oala la cam multi si nici nu sti sa explici, eu zic sa te antrenezi tu la tine acasa singur ca esti cam talentat si sa lasi locul la altii care vor sa ajute si nu jignesc oamenii, cati ani ai asa ca idee, ai mai mult de 20, ai putea sa imi spui nenea, aoleu doamne cati bagatori de seama, nu mai ai loc pe forumul asta.....pfffffff :sparge:eu nu stiu unde ati vazut voi ca nu am masa, sunt cate 2 fire la fiecare, asta ce inseamna? :nebunrau:
Link spre comentariu

Mai omule, iti mai spun odata: dinspre sursa spre etajul final TREBUIE sa-ti vina 3 fire....3! 3!Adica: unul cu plus unul cu GNd (sau masa) unul cu minusAcum ai inteles? Adica (de ex.): +50V pe un fir, -50V pe alt fir si GND pe alt fir... (cand masori intre + si - ai 50+50=100V)Ai verificat toti tranzistorii? Daca ai bulit vre-unul, schimba-l si cand ii pui la loc pe radiator FOLOSESTE izolatii!!Si doar de proba, si oricum... NU MERGE CU EI NEIZOLATI!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări