Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif 150w reali +,-50v

yogi72cj

Postări Recomandate

• Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jamaicanu

12

• zal

10

• sogard_2003

9

• yogi72cj

7

Top autori în acest subiect

In acest caz, alimentat cu +/-39V va trebui sa obtii la iesire 23...25Vef/8ohmi. Semnal pentru verificari/masurari se aplica de la un generator (eu prefer semnal sinusoidal) si nu de la calculator.

Link spre comentariu

eu am alimentat la +/-44V dupa redresare si l-am probat pe o boxa cu 2 cai cu PHT 408+selenium 15PW4.Am ramas foarte incantat...mai ales pe bass se descurca exceptional.Nu am folosit nici un fel de corectie doar egalizatorul placii de sunet.

Link spre comentariu

In locul lui T6 am facut conexiunea bootstrap.Acum am pe iesire 22 de volti perfect nedistorsionati.Pe o muzica mai alerta,tensiunea atinge chiar si 28-30 de volti.Din curiozitate pun si eu intrebarile: Conexiunea aceasta este mai eficienta decat un generator de c. constant? Dvs ce ma sfatuiti sa fac,sa las ampliful sa mearga cu aceasta conexiune sau sa mai "umblu" la generatorul de curent constant?

Link spre comentariu

Dacă sînt diferenţe, concluzia e clară, gen de cc era slab. Condensatorul din reţeaua bootstrap trebuie să fie de calitate f bună, nu din reclamă ci verificat la rez de izolaţie, tens de lucru cît mai mare.

Link spre comentariu

Am realizat si eu aceasta schema aproximativ 90%, mai am de lipit 2 module Bd 249 C si 2 Bd 250 Cam 2 intrebari legate de acest amplificator:1. este vre-o problema daca rezistentele folosite sunt de 2 si de 3 W? Trebuiau sa fie mai mici? Influenteaza cu ceva calitatea sunetului ?2. Condesatorul de 10p nu l-am gasit decat la 50v, este o problema ca are decat 50v? Restul condesatorilor i-am pus pe 63v Amplificatorul este realizat dupa cablajul lui "csongore"Am facut si o mica incurcatura, cand am scos la imprimanta cablajul am uitat sa ii dau mirror si l-am imprimat. A trebuit sa schimb asfel pozitia tranzistorilor :jytuiyu

Link spre comentariu

1. Pot fi şi de 100W, în afara gabaritului exagerat nu deranjază. Oricum rez de 2-3W de azi au ajuns minuscule, faţă de cele adevărate, clasice.

2. Care cond de 10pF? În general e bine să foloseşti ptr cei ceramici unii la tensiuni cît mai mari, 250-500Vcc... etc. Foarte buni sînt cei din tv şi monitoare, albaştri, au de la 250Vca sau 1kVcc în sus.

3. Cîtă vreme terminalele se ''pupă'' cu schema e în regulă. Cel mai simplu e să-i lipeşti pe dos, partea cablată.

Link spre comentariu

Mai este intrebarea numarul 2Condesatorul de 10p nu l-am gasit decat la 50v, este o problema ca are decat 50v? Restul condesatorilor i-am pus pe 63v

Link spre comentariu

in cablajul facut de csongore daca maresti putin cablajul o sa vezi ca are trecut si piesele pe el, a folosit si un condensator de 10p...

Link spre comentariu

Nu am vazut cablajul facut de csongore dar daca e vorba de vreun condensator montat intre baza si colector la un tranzistor sau montat in paralel pe rezistenta din bucla de reactie negativa, ai primit raspuns de la Zal.

2. Care cond de 10pF? În general e bine să foloseşti ptr cei ceramici unii la tensiuni cît mai mari, 250-500Vcc... etc. Foarte buni sînt cei din tv şi monitoare, albaştri, au de la 250Vca sau 1kVcc în sus.

Acei condensatori pot fi mai mari de 10pF.
Link spre comentariu

Condensatorul dintre baza si emitorul lui T4 este de 100pF nu de 10.Eu l-am pus la 100V.

Asa este la acel condensator ma refeream si eu dintre baza si emitorul lui T4, probabil din graba a gresir csongore

MPE-urile nu merg ? :freaza:

Link spre comentariu

mai am si eu o nedumerire, poate cineva sa imi spuna si mie daca radiatoarele folosite in poza de mai jos sunt suficiente pentru a racii tranzistorii din mijlocul montajului, cat de tare se incing ? afecteaza cu ceva piesele aflate intre radiatoare ? sunt vre-o 4 piese :nas:

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări