Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif 150w reali +,-50v

yogi72cj

Postări Recomandate

• Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jamaicanu

12

• zal

10

• sogard_2003

9

• yogi72cj

7

Top autori în acest subiect

http://users.ece.gatech.edu/~mleach/lowtim/

referitor la schema prezentata sunt curios ce slewrate are cu curent prin etajul diferential asa de mic si cu cond de compensare de 100pF.

ASta dupa cum se vede e ok schema gen casa pionierilor, simplu de facut, merge bine, ieftina. Profesionala pe dracu, sau ma rog...daca e cu ce ar fi mai buna decat un lm3886 sau altele care nu ar fi profesionale?

Link spre comentariu

ALIOOOO...toti va dati mari cu scheme care mai de care mai tari....VASILEEEEEE sterge topicul ca nu se mai face electronica pe aici.....SA REVENIM...pana la urma daca toti aveti scheme mari si late..cu protectii sau fara...cu mai multe sau mai putine piese...vrem si noi sa stim DE CE NU SE FAC BUCLE???chiar trebuie sa terminam politehnica sa alfam asta??? :prayer: :prayer: :finga: :finga:

Link spre comentariu

M4XX hai sa ne mutam de aici ...... nu vrea nimeni sa faca electronica....traim in romania tara la care viseaza orice manelist de peste hotare..nu muncim nimic.....la fel cum noi visam la hawaii....macar aia se distreaza... :axe: :axe: :axe: :axe:

Edit: Esti liber sa faci ce vrei!...crede-ma ca nimeni nu te retine aici!

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

Scuze de intarziere...Nu mai stiu unde am citit chestia cu bucle.... Oricum e mai bine sa folosesti un strap decat sa ocolesti cablajul pana te saturi (buclele alea parca se refereau la masa :smt003 )Probabil (am zis probabil) ca se pot induce curenti in circuitul de intrare si astfel amplificatorul nu mai are calitatea scontata.Puteti sa ma contraziceti.... n-o sa zic ca eu am dreptate si voi nu...Pot sa ma consider un "incepator" in amplificatoare, avand la activ doar 30 de amplificatoare....VASILE lamureste-ne este indicat sa faci bucle in cablaj sau nu????

Link spre comentariu

parerea mea este ca apar interferente...si reactii ciudate :rolleyes: masa insa nu cred ca afecteaza cu nimic daca este trasa in bucle deoarece ar trebui sa se comporte ca o ecranare

Link spre comentariu

Se refera in principal la bucle de curent si da, si ca forma fizica a cablajului...Problema: conform legii lui Ohm, orice curent care trece printr-o rezistenta determina o cadere de tesiune proportionala... masa, fiind punctul comun al surselor este un nod in care intra atat curenti mici(de la sursa de semnal) cat si curenti mari(de la sursa de alimentare) si beleaua apare atunci cand curentii de alimentare se inchid prin acelasi circuit ca si curentul de la sursa de semnal -> amplificatorul o sa amplifice caderea de tensiune determinata de trecerea curentului de alimentare prin rezistenta electrica a traseului respectiv de masa... cam asa cevasunt multe probleme care apar, de la amplificare puternica a brumului pana la faptul ca un traseu de masa in forma de bucla se poate comporta ca o antena si amplificatorul sa devina radio direct sau oscilator...Chiar si in cazul in care actioneaza ca o ecranare, trebuie sa ai mare grija unde se aplica semnalul cules... daca apare pe intrare, e antena, nu ecranare...traseul nu se rezuma doar la cablajul imprimat ci contine toate legaturile electrice, inclusiv fire sau alte conexiuni...treburile sunt complicate si eu personal nu am gasit o explicatie completa intr-un singur loc... cu atat mai putin la Poli, unde tocmai termin anul 3 la ELTH si nu stiu daca a fost un singur profesor care sa pomeneasca macar expresia bucla de masa...ca idee de rezolvare, ideal ar fi ca masa sa fie fomata dintr-un singur punct si toate legaturile la masa sa se intalneasca acolo prin trasee cat mai scurte...cam atat deocamdata, sunt multe de spus, unele mai greu de inteles si sigur nici eu nu le stiu pe toate...Multa bafta!PS. Mai usor cu replicile... cineva vine sa ceara ajutor si cine poate raspunde, daca vrea. Nimeni nu e obligat sa faca nimic in mod deosebit.

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

@ValeDin cate observ cine m-a invatat(unchiul meu) nu m-a invatat gresit :finga: Eu nu am facut politehnica sau alte chestii pt ca nici liceul nu l-am terminat :weedman: :finga: :weedman: Dar "imi bag nasul" de pe la 7-8 ani :rock: :axe: :rock: Dupa cum ziceai toate punctele de masa ar trebui sa ajunga intr-un singur punct prin fire cat mai scurte.. deci cu strapul scurtezi mult acele bucle :smt003 :smt004 :smt003

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

dincolo de toata teoria si toata vorbaria,mi-ar fi placut sa citesc un raspuns de genul:-am realizat practic acest montaj si sint foarte multumit-am realizat practic acest montaj dar nu sint multumit pt ca.... si cred ca poate fi imbunatatit daca...p.s.eu am realizat zeci de montaje dupa aceasta schema

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Intradevar merge foarte bine. L-am facut si sunt multumit cum suna. I-am masurat banda de frecventa - e complet liniar intre 20hz-25khz . Iar la 15hz scade cu mai putin de 1db tensiunea de iesire. Merita facut :supz:

Link spre comentariu

Scuze de confuzie.Leach era recomandarea mea, iar restul comentarii la adresa amplifului prezentat aici.Sunt de acord cu tine, precum am scris, amplificatorul nu as putea zice ca e mai bun ca altele la capitolul sonorizari (banuiesc ca asta vrea sa se inteleaga aici prin pro).Ca i se pot aduce imbunatatiri asta da, dar in stadiul in care se afla e banal.

Link spre comentariu
Vizitator ovy

Acest amplificator chiar suna bine (poate putin metalic pe inalte), nu necesita un radiator foarte mare (pentru puterea lui), iar zgomotul sau este extrem de redus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări