Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitorizare pozitii la o freza.

mecomanv

Postări Recomandate

As vrea sa montez pe o freza ceva sa-mi indice pozitiile relative pe cele 3 axe.Cunosc cititorii optici,mai mult de atat nu stiu. M-am gandit la o solutie ieftina .Un subler digital mai lung ,se taie ciocul ,si se prinde de corpul frezei ... Sau chiar unul mecanic. Am unul de un metru ,dar nu l-as taia.......... As dori sa vorbim aici de tot soiul de accesorii de acest gen. La mancat pe careva careva buricele degetelor sa vada ce-i intr-un subler digital ? Are pe tija o fasie de cablj de 0,5,in care suprafata de cupru este impartita in segmente mai late la un capat puse ordonat int-o parte si alta.... care da precizia sublerului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecomanv

3

• almarghi

2

• acs

2

• katran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

INtre timp am gasit astea http://www.ttonline.ro/sectiuni/calitat ... recise-891Nu stiu ce preturi au :speriatAr merge pe post de encoder la un cnc ? Ar merge si cu suruburi cu bile ,sau clasice, uzate?

Man , preturile la sculele Haidehain sunt mari de tot ... si mai sunt si optice. Mai nou , se gasesc cele capacitive , care rezista la orice "intemperii " . Solutii ieftine ? Doar sa canibalizezi niste sublere digitale ... functie de cursele de lucru , si alea te costa o gramada ...Asa ceva ti-ar trebui ... ieftin si usor de utilizat .

post-14796-1398295497_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cei drept, abia aseara am inceput sa caut(nu stiam ce cuvinte cheie sa pun) ,si am ramas surprins de riglele oprtice .Eu stiam de citiori optici dar de rigle optice ,nici vorba..Cat costa dispozitivul de mai sus ?DA ,ai drepatte, chiar asa ceva imi trebuie...

Link spre comentariu

Are cineva ideie, care este principiul pe care se bazeaza masurarea? De fapt, important ar fi, ce fel de traductor se foloseste pentru evidentierea miscarii liniare, astfel incat sa se pastreze liniaritatea conversiei, pe lungimi mari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări