Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa stabilizatoare curent continuu 12V pentru auto

Vizitator tflorentin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• quicknick

1

• Ticu

1

• Matrixu

1

Top autori în acest subiect

Care ar fi cea mai fiabila solutie pentru stabilizarea tensiunii auto la 12V(in vederea alimentarii banda led sau modul led)?Multumesc.

Cred ca cel mai simplu ar fi de folosit LM7812. Nu ai consum foarte mare pe leduri si tensiunea de intrare pe LM e undeva la maxim 14.4 V, daca incarcarea functioneaza corespunzator. Ledurile unde anume vrei sa le pui? Pozitie, lampi frana, iluminat interior? Se gasesc pe net foarte multe scheme cu LM7812 si e relativ simplu de realizat si se gasesc scheme pe net o gramada.
Link spre comentariu
Vizitator tflorentin

Multumesc celor ce isi fac timp sa imi raspunda!

---

In special pentru iliminat portabag / interior/ torpedo, iar modulul este unul asemanator.

As putea gasi montaje gata facute cu LM7812, care sa fie compacte destul de mici?

Posted Image

Link spre comentariu

In cazul de fata,regulatorul e liniar si functioneaza precum o rezistenta .

Solutia optima e un regulator LDO ,de ex. LM2940C-12 http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm2940-n.pdf ; cand motorul e oprit si bateria e slaba (caz des intalnit iarna) ai o tensiune sub 12,5V la borne iar regulatorul nu-si mai poate face bine treaba dar daca ceri un curent mic, LDO poate scadea .

Majoritatea dispozitivelor chinezesti de la noi sant cu leduri care au MTBF 1000h .

Link spre comentariu
Vizitator selariu

Buna seara! am si eu o intrebare, ce fel de regulator de tensiune ar trebui sa folosesc, avand in vedere ca o sa alimentez CREE LED XP-G LED R5 bin Placuta Stea 493lm Alb, cu urmatoarele specificatii:

Tensiune recomandata: 3.0V - 350mA, 3.2V - 700mA, 3.3V - 1000mA, 3.6V - 1500mA

Curent maxim: 1500mA

LED-ul poate fi alimentat la 1500mA daca temperatura jonctiunii nu depaseste 150°C si a cea ambientala 85°C

Rezistenta termica redusa: 6 °C/W

Versiunea "Star" este montata pe un radiator patrat de 1x1 cm pentru alimentare si racire usoara.

multumesc anticipat!!!

Link spre comentariu
Vizitator selariu
:jytuiyu chiar are foarte mare legatura, deoarece o sa folosesc ''montajul'' la masina lu taicamiu ca un miniproiector pt vanatoare>>>>>deci in domeniul auto! :nebun:oricum multam :aplauze
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Citeste cu atentie titlul ! Daca e cum spui, internetul are mare legatura cu transportul feroviar deoarece eu folosesc lanterne cu led la servici si sant angajatul CFR .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări